ból zawisł na ustach
oczekiwaniem
uderzaj do ostatniej
kropli krzyku
niech Pyrrus
wybierze zwycięzcę
na słowa
- pallas
Re: na słowa
Walka na słowa jest ciężka i zawsze kogoś rani. Uderza może nie fizycznie, ani nie leje się krew, ale krzyk w nas działa jeszcze silniej. Wojna na słowa, każdy grozi, ale kto zwycięzcą. Pyrrus wygrał i jednocześnie przegrał więc sędzią idealnym, bo poznał jednocześnie obydwa uczucia euforii jak i zawiedzenia. Kogo wybierze myślę, że żadnego, bo każdy może być katem jak i ofiarą jednocześnie, czy nas nie zraniono, a czy my kogoś nie zraniliśmy innych ludźmi słowami.
Tyle ode mnie, bo jeszcze jakiś traktat napiszę.
Piotr

Tyle ode mnie, bo jeszcze jakiś traktat napiszę.
Piotr

Porzućcie wszelką nadzieję, którzy tu wchodzicie.
/Dante Alighieri - Boska Komedia/
/Dante Alighieri - Boska Komedia/
Witaj Piotrek
Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny.
Świetny komentarz.
Pozdrawiam.elka.

Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny.

Świetny komentarz.

Pozdrawiam.elka.
-
- Kontakt:
Dla niektórych słowa to tylko dźwięk wydobywający się z ust, a tak naprawdę ich moc jest większa niż moc ostrza noża, i taka ich ostra wymiana może być tylko porównana do wzajemnego strzelania w pierś, byle tylko komuś bardziej zranić serce, a tak naprawdę przez to niema zwycięzcy, ewentualnie takie zwycięstwo jest obkupione czyimiś łzami, wyrzutami sumienia.
Gratuluję Pani pomysłu i wykonania tego wiersza i życzę dalszych sukcesów, jak i innych ciekawych pomysłów
Pozdrawiam
Gratuluję Pani pomysłu i wykonania tego wiersza i życzę dalszych sukcesów, jak i innych ciekawych pomysłów

Pozdrawiam

" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
Mateuszu, miło, że wyraziłeś swoje zdanie, dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie.elka.

Pozdrawiam serdecznie.elka.
- Bożena
wojna na słowa- nie ma wygranych lub jeśli nawet takie zwycięstwo ma gorzki smak- dobry wiersz