dyskomfort minie szybko
tak mi powiedziała pomijając najważniejsze
kilka lat z okładem
od wykrojenia laserem rogówki
z imprintem rozbłysków na skórze
nie potrafiło wyjąć z pamięci smaku
rozgryzionej pestki
czekanie
na zabliźnienie uśmiechu
w tym jednym polu widzenia
https://www.youtube.com/watch?v=WAOLp7Fe0gY
LASIK
- tabakiera
Nie miałam tego typu operacji więc nie wiem, jak ona przebiega i co czuje pacjent ale domyślam się, że przez jakiś czas ma zasłonięte oczy i to jest bardzo przykre odczucie. Słyszysz, czujesz, ale nie widzisz.
Myślę, że chodzi o konkretne, osobiste doświadczenie a lastik nie jest metaforą, bo sporo tu konkretów, np. wykrojona laserem rogówka. Wiersz jest więc osobisty i najlepiej wczuje się w niego osoba o podobnych doświadczeniach.
Myślę, że chodzi o konkretne, osobiste doświadczenie a lastik nie jest metaforą, bo sporo tu konkretów, np. wykrojona laserem rogówka. Wiersz jest więc osobisty i najlepiej wczuje się w niego osoba o podobnych doświadczeniach.
-
- Kontakt:
Re: LASIK
Ciekawie zobrazowałaś emocję osoby, ktòra przeszła przez tzw: laserową korektę oczu.
Sam jeszcze jej sobie nie zrobiłem, ale z tego co czytałem zabieg jest bezbolesny, ale przez 2 tyg praktycznie się nie widzi. Człowiek dopiero wtedy docenia možliwość samodzielnego czytania, oglądania tv, przede wszystkim możliwość obserwowania piękna wokòł nas.
A na razie panuję mrok w oczach, pozbawiając uśmiechu.
Bardzo ciekawa tematyka i dobre wykonanie
Gratuluję i Pozdrawiam
Sam jeszcze jej sobie nie zrobiłem, ale z tego co czytałem zabieg jest bezbolesny, ale przez 2 tyg praktycznie się nie widzi. Człowiek dopiero wtedy docenia možliwość samodzielnego czytania, oglądania tv, przede wszystkim możliwość obserwowania piękna wokòł nas.
A na razie panuję mrok w oczach, pozbawiając uśmiechu.
Bardzo ciekawa tematyka i dobre wykonanie

Gratuluję i Pozdrawiam

" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
-
Faktycznie wiersz osobisty, lecz w moim mniemaniu udało się nie dopuścić do niezrozumiałości, co przy tego typu wierszach nader cenne.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Alga
Tabakiero - operacja to jedynie metafora.
LASIK - Labilna Autodestrukcja Stymulowanych Imprintów w Korze
Niedzisiejszy - teoria to jedno, praktyka to drugie
Zaś za pozytywny odbiór bardzo jestem wdzięczna.
Marcinie - a z Twojej opinii jestem nader rada
Dziękuje za czytanie i zapis wrażeń.
Pozdrawiam
LASIK - Labilna Autodestrukcja Stymulowanych Imprintów w Korze

Niedzisiejszy - teoria to jedno, praktyka to drugie

Marcinie - a z Twojej opinii jestem nader rada

Dziękuje za czytanie i zapis wrażeń.
Pozdrawiam
oddam wszystkie przenośnie
za jeden wyraz
wyłuskany z piersi jak żebro
za jedno słowo