nie wierzysz w słowa
a co
jeśli to wysłannicy obcego DNA
niosący unikalne surowce
nieznane technologie
iskry budzące nowe połączenia
myślisz że to tylko zdobne drogowskazy
gdzie wieje wiatr
że to pod nimi
kryją się prawdziwe moce
żelazne reguły które już znasz
władza pieniądze i seks
jednak cóż chcesz budować na ich
szkielecie
Wenus narodziła się z piany
tak przemówiły ludzkie sny
choć mogą kłamać
-
- Kontakt:
-
Re: choć mogą kłamać
Ciekawy wiersz pomiędzy technologią a boginią miłości. Zrezygnowałbym z a co, samo a jeśli wystarczyłoby w zupełności.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Ostatnio mam takie obserwacje że niektórzy ludzie traktują słowa jak pianę. "
kompletnie nic nie warte twory bardziej służące mamieniu oszukiwaniu i realizacji interesów od słów niezależnych
jest w tym jakaś mądrość ale .. szkoda mi było Wenus
kompletnie nic nie warte twory bardziej służące mamieniu oszukiwaniu i realizacji interesów od słów niezależnych
jest w tym jakaś mądrość ale .. szkoda mi było Wenus

- coobus
Pomyślałem o DNA Wenus, czy dałoby się wyodrębnić, ale to nic nie wnoszące niemądre myśli. Bo tak łatwo sie zagubić na styku różnych światów... Brawo za wiersz 

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
-
Ważniejsze są wartości , nie pieniądze i władza.
Piszesz:" władza pieniądze i seks
szkielecie
Wenus narodziła się z piany" - bardzo działa cały utwór, ale w szczególności ten fragment
h8

Piszesz:" władza pieniądze i seks
szkielecie
Wenus narodziła się z piany" - bardzo działa cały utwór, ale w szczególności ten fragment

h8
-
- Kontakt:
Cobus - według mnie DNA Wenus to (być może?) - średnia DNA wszelkich kobiet jakie były są i będą
ale pisząc DNA nie miałam na myśli podwójnej helisy DNA jako cząstki chemicznej lecz raczej jego promieniowanie ... oddziaływanie .. fenotyp rozszerzony ... czasem bardzo głęboko
Henryku - uzmysłowiłam sobie że zarówno seks pieniądze i władza to wartości jak miłość wierność czułość fantazja
bardzo spodobał mi się pomysł aby żadnych (tak nawet pieniędzy władzy i seksu) nie potępiać że takie niskie
to po prostu być może tylko szkielet , zrąb , podstawa
niezbędna lecz to co najnowsze (ewolucyjnie) jest tez najbardziej ludzkie

ale pisząc DNA nie miałam na myśli podwójnej helisy DNA jako cząstki chemicznej lecz raczej jego promieniowanie ... oddziaływanie .. fenotyp rozszerzony ... czasem bardzo głęboko
Henryku - uzmysłowiłam sobie że zarówno seks pieniądze i władza to wartości jak miłość wierność czułość fantazja
bardzo spodobał mi się pomysł aby żadnych (tak nawet pieniędzy władzy i seksu) nie potępiać że takie niskie
to po prostu być może tylko szkielet , zrąb , podstawa
niezbędna lecz to co najnowsze (ewolucyjnie) jest tez najbardziej ludzkie