wydaj u nas tomik
wydaj u nas tomik
wiersz chwilowo usunięty (trwają poprawki)
przywrócę do końca lipca
przywrócę do końca lipca
Ostatnio zmieniony 25 lip 2012, 13:29 przez Arti, łącznie zmieniany 13 razy.
- Gloinnen
- Administrator
Re: wydaj u nas tomik
Miną jedni, nastąpią inni. Człowiek to zwierzę sprzedajne. Dopóki znajdą się tacy, co za wszelką cenę będą się chcieli - przepraszam za wyrażenie - kurwić, to będą i sutenerzy, no niestety...Arti pisze:krajobraz po bitwie
setki spalonych oficyn
w których za pieniądze
nadawano numer ISBN
Dobry wiersz. Z pewnością prawdziwy. Wszędzie popłaca włazidupstwo i smarowanie. Najlepiej w kopercie.
I kim masz być, Autorze? Poetą, czy zwykłym szmaciarzem? Czy masz coś do powiedzenia, czy masz coś do zapłacenia?
I wszędzie tak jest. W każdej dziedzinie życia.
Ja dla odmiany ostatnio poczytałam sobie o tym, jak wyglądają wszystkie OKP od zaplecza. Masakra.
To już lepsza szuflada. Albo ten pogardzany własny sumpt, przynajmniej bez robienia z siebie świni.
Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
/B. Zadura
nie chcę takich wydawnictw
nie chcę by ktokolwiek proponował mi wydanie za moją kasę
a co najlepsze mówił o tym po kilku dniach
chciałbym aby te wydawnictwa upadły
znam rynek
ręka rękę myje
może się komuś narażę ale sram na to
nie chcę by ktokolwiek proponował mi wydanie za moją kasę
a co najlepsze mówił o tym po kilku dniach
chciałbym aby te wydawnictwa upadły
znam rynek
ręka rękę myje
może się komuś narażę ale sram na to
- Gloinnen
- Administrator
W sumie tak.
Miałam na myśli jedynie to, że wydając samodzielnie - też wydajesz za swoją kasę. A przynajmniej jesteś klientem, a nie wazeliniarzem, który płaci za to, że niby "go wydali"...
Cały poetycki "światek", jak się mu dobrze przyjrzeć... najlepiej trzymać się z daleka. Docierają do mnie echa z różnych stron i coraz bardziej to wszystko jawi mi się jako jedna wielka sitwa.
Moja zasada przynajmniej brzmi - "róbmy swoje". Przynajmniej człowiek jest w zgodzie z samym sobą.
Pozdrawiam.
Miałam na myśli jedynie to, że wydając samodzielnie - też wydajesz za swoją kasę. A przynajmniej jesteś klientem, a nie wazeliniarzem, który płaci za to, że niby "go wydali"...
Cały poetycki "światek", jak się mu dobrze przyjrzeć... najlepiej trzymać się z daleka. Docierają do mnie echa z różnych stron i coraz bardziej to wszystko jawi mi się jako jedna wielka sitwa.
Moja zasada przynajmniej brzmi - "róbmy swoje". Przynajmniej człowiek jest w zgodzie z samym sobą.
Pozdrawiam.
/B. Zadura
/B. Zadura
- Administrator
Dla mnie też nie, ale jak ktoś ma już tak niewyobrażalne parcie na publikację, to już lepiej przynajmniej bez udawania, że "mnie wydają" i bez wspierania kliki. Zresztą, jakby ci dobrze piszący wydawali sami, to szybko te wydawnictwa z bożej łaski by zobaczyły, że u nich samo badziewie, funta kłaków warte... Może by to coś im dało do myślenia... A może nie? W końcu marketing też ktoś robi, koleś kolesiowi napisze laurkę...

/B. Zadura
/B. Zadura
Cóż to niestety prawda, zresztą paru jurorów już to ode mnie usłyszało prosto w tzw. "twarze".
ech czasami sobie myślę że całkiem nie pasuje do tego świata - było parę okazji, ale musiałbym brodę zapuścić bo bez lusterka się nie ogolę...
Oczywiście będą tacy którzy powiedzą że to narzekania niewygrywających, niewydawanych - może zresztą trochę żalu w tym jest, ale sorry jak czasami przeczytam pokłosia konkursów (nie wszystkich) to nie wiem śmiać się, czy płakać.
Można by zresztą dużo o tym całym syfie napisać, tylko po co?
I zapomniałem - no właśnie nie wiem czy not dead, czy w stanie agonalnym właśnie.
A może idąc tym tropem no future?
ech czasami sobie myślę że całkiem nie pasuje do tego świata - było parę okazji, ale musiałbym brodę zapuścić bo bez lusterka się nie ogolę...
Oczywiście będą tacy którzy powiedzą że to narzekania niewygrywających, niewydawanych - może zresztą trochę żalu w tym jest, ale sorry jak czasami przeczytam pokłosia konkursów (nie wszystkich) to nie wiem śmiać się, czy płakać.
Można by zresztą dużo o tym całym syfie napisać, tylko po co?
I zapomniałem - no właśnie nie wiem czy not dead, czy w stanie agonalnym właśnie.
A może idąc tym tropem no future?
-
A ja właśnie nie ma nic do wydawania się samemu za kasę.
Bo nie oglądam się z politowaniem na to, czy ktoś mnie dostrzeże, spodoba mu się co piszę itp.itd. Tylko biorę kasę, płacę i ma swoje wydanie i wiem, że najlepszym recenzentem jest czytelnik.
Jasne, że mega wyróżnieniem jest, gdy ktoś chce cie wydać, bo piszesz dobrze, bo cie odkrył itp.
Ale nie ma dla mnie nic złego - zwłaszcza w dzisiejszym, trudnym świecie - w wydaniu się za własna kasę.
W końcu i tak, jeśli coś jest dobre, obroni się, a jeśli nie, to co za różnica jak to wydasz, jeśli przejdzie bez echa, nie będzie czytane.
Ja osobiście marze o wydaniu się, ale nie stać mnie na to niestety. Jednak, jeśli kiedyś miałbym kasę, nie miałbym oporów.
Ale oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, więc luzik;)
Bo nie oglądam się z politowaniem na to, czy ktoś mnie dostrzeże, spodoba mu się co piszę itp.itd. Tylko biorę kasę, płacę i ma swoje wydanie i wiem, że najlepszym recenzentem jest czytelnik.
Jasne, że mega wyróżnieniem jest, gdy ktoś chce cie wydać, bo piszesz dobrze, bo cie odkrył itp.
Ale nie ma dla mnie nic złego - zwłaszcza w dzisiejszym, trudnym świecie - w wydaniu się za własna kasę.
W końcu i tak, jeśli coś jest dobre, obroni się, a jeśli nie, to co za różnica jak to wydasz, jeśli przejdzie bez echa, nie będzie czytane.
Ja osobiście marze o wydaniu się, ale nie stać mnie na to niestety. Jednak, jeśli kiedyś miałbym kasę, nie miałbym oporów.
Ale oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, więc luzik;)
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
-
świetneArti pisze:ulice już płoną
jestem
by przypadkiem nie zgasły

tylko czy ty chcesz być "kimś" ?
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski