hetero
-
hetero
na głupotę nie ma lekarstwa
poranny seks był lepszy niż kawa
przypadkiem wszedłem na portal randkowy
pierwszy slogan zachęcił czerwienią
wyprężonej pupy
mężczyzno wypełnij formularz
ruchanie gwarantowane
przejrzałem fotki
i zainteresowania kandydatek
żadna nie lubiła poezji
więc wpisałem to co wszycy
hojnie obdarzony
poranny seks był lepszy niż kawa
przypadkiem wszedłem na portal randkowy
wyprężonej pupy
ruchanie gwarantowane
przejrzałem fotki
żadna nie lubiła poezji
hojnie obdarzony
"poezja wieków to gówno , jest żałosna.."
-
Re: hetero
Bardzo mi się podoba, jedyne co to zrezygnował bym z ruchania na rzecz na przykład satysfakcji (pewne niedomówienie a i ruchanie nieco razi potocznością).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Dobry wiersz, ale wydaje mi się, ze nie ma sensu pisać dosłownie bo staje się pamiętniczkiem do którego zagląda czytelnik.
Podobnie niewiele wnosi ta kawa, a już "na głupotę nie ma lekarstwa"... wręcz odautorski komentarz
Wydaje mi się, że po wycięciu tego to co zostaje, wystarczy aż nadto:
Już, bo to wiek temu a równie śmiało podchodzi do tematu, tylko Peter honoruje u dziwki to,
że ciągle pozostało w niej coś czystego:
POEZJA
Wziąłem sobie na noc dziewczynkę.
Nieważne.
Przed zaśnięciem spytała: "Pan jest poetą?"
" A bo co? Może. Nieważne."
"Bo ja też napisałam raz wiersz".
?!?
Uśmiechnęła się:" Ojej! Miało być tylko 5".
"Nieważne. W tej sytuacji liczyć muszę
5 za twoje słodkie ciałko
i 5 za duszę".
Podobnie niewiele wnosi ta kawa, a już "na głupotę nie ma lekarstwa"... wręcz odautorski komentarz

Wydaje mi się, że po wycięciu tego to co zostaje, wystarczy aż nadto:
Na marginesie: wiersz skojarzył mi się z wierszem Altenberga, nie żyjącego już od 1919 roku.Jarek B pisze: wszedłem na portal randkowy
przejrzałem fotki
żadna nie lubiła poezji
wpisałem jak wszyscy
hojnie obdarzony
Już, bo to wiek temu a równie śmiało podchodzi do tematu, tylko Peter honoruje u dziwki to,
że ciągle pozostało w niej coś czystego:
POEZJA
Wziąłem sobie na noc dziewczynkę.
Nieważne.
Przed zaśnięciem spytała: "Pan jest poetą?"
" A bo co? Może. Nieważne."
"Bo ja też napisałam raz wiersz".
?!?
- "Bardzo kocham cię.
A ty porzuciłeś mię.
Nieważne.
Na moim grobie
Każę napisać sobie:
Kocham cię.
Bo i tak nikogo
Nie obchodzi, kto kogo.
Nieważne."
Uśmiechnęła się:" Ojej! Miało być tylko 5".
"Nieważne. W tej sytuacji liczyć muszę
5 za twoje słodkie ciałko
i 5 za duszę".
-
"żadna nie lubiła poezji
hojnie obdarzony"
Poza tym całość świetna. Przekaz, styl, słowa, wszystko po prostu bardzo smaczne, mądre i napisane przez świadomego obserwatora naszych zmian społecznych.
Uwielbiam taki styl, gdzie coś jest napisane bez jakiejś ekwilibrystyki słownej, zapasów, konkursu na "Enigmę roku", a z drugiej strony ma polot, dźwięczy jak śliczna melodyjka.
Może to moja "wina", bo nie jestem zbyt mądry, nie potrafię rozszyfrowywać trudnej poezji. Ale czytam takie jak ten wiersze i po prostu wiem - a przy okazji mam radość obcowania z również dobrą poezją, choć nie w "tysiącu języków"
Jarku, mój ty
Jarku.
Jestes zdecydowanie hojnie obdarzony, choć nie o ten, a tamten chodzi (talent)
hojnie obdarzony"

Poza tym całość świetna. Przekaz, styl, słowa, wszystko po prostu bardzo smaczne, mądre i napisane przez świadomego obserwatora naszych zmian społecznych.
Uwielbiam taki styl, gdzie coś jest napisane bez jakiejś ekwilibrystyki słownej, zapasów, konkursu na "Enigmę roku", a z drugiej strony ma polot, dźwięczy jak śliczna melodyjka.
Może to moja "wina", bo nie jestem zbyt mądry, nie potrafię rozszyfrowywać trudnej poezji. Ale czytam takie jak ten wiersze i po prostu wiem - a przy okazji mam radość obcowania z również dobrą poezją, choć nie w "tysiącu języków"

Jarku, mój ty

Jestes zdecydowanie hojnie obdarzony, choć nie o ten, a tamten chodzi (talent)
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
Nie rozumiem zdziwienia i rozgoryczenia autora.
To tak, jakby wśród klijentów sexshopu zachwalać tomiki poezji, może trzebabyło wejść do księgarni?
Wybacz, ale to nie jest wiersz.
To tak, jakby wśród klijentów sexshopu zachwalać tomiki poezji, może trzebabyło wejść do księgarni?
Wybacz, ale to nie jest wiersz.
-
Ale czy na portalach randkowych ma chodzić tylko o wulgarne "ruchanie"? Internetowe fora to nic innego, jak przenoszenie rzeczywistości w świat wirtualny...no, czaaaasem się ją koloryzuje- ale tez w jakimś określonym kierunku, zależy kto i w jaki sposób. No właśnie....
Ale to tylko tyle od siebie, bo nie chce się wtrącać w wasza rozmowę. Po prostu chciałem zająć stanowisko w sprawie wątpliwości, a jesli nadużyłem sytuacji - wybacz samoZuo.
Ale to tylko tyle od siebie, bo nie chce się wtrącać w wasza rozmowę. Po prostu chciałem zająć stanowisko w sprawie wątpliwości, a jesli nadużyłem sytuacji - wybacz samoZuo.
Sede, źle zrozumiałeś, to wybór odpowiedniego portalu jest tutaj ważny, autor chyba poszedł na łatwiznę, bo jeśliby szukał kogoś na poważnie to nie w witrynie z takimi ogłoszeniami i zdjęciami, od razu mógł się spodziewać co jest tam "wymagane".Sede Vacante pisze:Ale czy na portalach randkowych ma chodzić tylko o wulgarne "ruchanie"?
Pozdr.
-
Błądziłem po różnych portalach randkowych. Na jednym poznałem matkę swojego pierwszego dziecka. To jest cudowna kobieta, choć nie potrafiłem tego docenić.
Ale wierz mi SamoZuo - dziś nie ma "porządnych" i "nieporządnych> Na każdym można zobaczyć dużo "kurestwa".
A może autor nie chce pogodzić się z istnieniem tych scricte "ruchanych" portali i prowokuje, zaczepia, wchodząc na takie i nagabując o poezji? Wie, że nie jest to odpowiednie miejsce, wie, że to prowokacja i taka zostanie odebrana. Ale może nie chce zaakceptować samego faktu istnienia takich, więc "rzuca granatem zaczepnym" ze złości?
Pewnie oboje mamy rację. to poezja, tutaj każdy ma swoja interpretację.
Ale rozmawiamy o tym, to już nasz wspólny sukces
Ale wierz mi SamoZuo - dziś nie ma "porządnych" i "nieporządnych> Na każdym można zobaczyć dużo "kurestwa".
A może autor nie chce pogodzić się z istnieniem tych scricte "ruchanych" portali i prowokuje, zaczepia, wchodząc na takie i nagabując o poezji? Wie, że nie jest to odpowiednie miejsce, wie, że to prowokacja i taka zostanie odebrana. Ale może nie chce zaakceptować samego faktu istnienia takich, więc "rzuca granatem zaczepnym" ze złości?
Pewnie oboje mamy rację. to poezja, tutaj każdy ma swoja interpretację.
Ale rozmawiamy o tym, to już nasz wspólny sukces

Myślę, że nie o to chodzi,Sede Vacante pisze:A może autor nie chce pogodzić się z istnieniem tych scricte "ruchanych" portali i prowokuje, zaczepia, wchodząc na takie i nagabując o poezji?
podmiot liryczny(podmiot liryczny, podkreślam) chyba sam siebie okłamuje, względem tego, na czym mu bardziej zależy i czego szuka

-
...Sokratex:)...super ten Altenberg...jeszcze niestety nie miałem przyjemności poznać...ale się zaznajomię...odrobinę:)-pozdr
Dodano -- 26 lip 2012, 18:30 --
...Sade:)...ja tam nie wierzę w takie "instytucje"...jak portale randkowe
Dodano -- 26 lip 2012, 18:30 --
...Sade:)...ja tam nie wierzę w takie "instytucje"...jak portale randkowe

"poezja wieków to gówno , jest żałosna.."