Nie lekceważę pensjonarskiego
opisu rzeczywistości .
Jest równie autentyczny,
jak uczucie z przedszkola.
Byle później nie przeoczyć,
toczącej się bez przerwy, lawiny faktów,
weryfikujących rozumienie świata.
Jesień tylko porą roku,
samopoczucie nieustanną zmienną,
a miłość fragmentem rozwoju.
Czy spełniona? Nie do przewidzenia.
O przemijaniu
-
O przemijaniu
"Człowiek nie tylko powinien mieć poglądy, ale powinien umieć ich bronić" – Ewa Rubinstein.
- Ewa Włodek
Re: O przemijaniu
wszystko przemija, i uczucia z przedskola, i pensjonarskie widzenie świata. Tylko miłość jest wieczna - ponoć, choć nie każdemu na wieczność - to na pewno...
Pozdrawiam ciepło...
Ewa

toczącej się bez przerwy lawiny faktów - tak bym chyba czytała, bez przecinka, ale może się czepiam?niepozorny pisze: toczącej się bez przerwy, lawiny faktów,

Pozdrawiam ciepło...
Ewa
-
Ewo - w tym fragmencie :
" Byle później nie przeoczyć,
weryfikujących rozumienie świata."
"toczącej się bez przerwy" -potraktowałem jak wtrącenie i dlatego oddzieliłem przecinkiem od lawiny faktów.
Krótko mówiąc, schematycznie wygląda to tak : Byle później nie przeoczyć, wtrącenie, lawiny faktów. Dziękuję za uważne czytanie i serdecznie pozdrawiam.
" Byle później nie przeoczyć,
weryfikujących rozumienie świata."
"toczącej się bez przerwy" -potraktowałem jak wtrącenie i dlatego oddzieliłem przecinkiem od lawiny faktów.
Krótko mówiąc, schematycznie wygląda to tak : Byle później nie przeoczyć, wtrącenie, lawiny faktów. Dziękuję za uważne czytanie i serdecznie pozdrawiam.

"Człowiek nie tylko powinien mieć poglądy, ale powinien umieć ich bronić" – Ewa Rubinstein.
-
Hmmm...opisujesz takie trochę oczywistości. Dzieciństwo, rozwój, doświadczena, miłość...to wszystko
jest ważne i zostawia ślad, z tym, że to dosyć oczywiste...

Pozdrawiam
jest ważne i zostawia ślad, z tym, że to dosyć oczywiste...
No, ba... są jednak wróżki...niepozorny pisze:Czy spełniona? Nie do przewidzenia.

Pozdrawiam
-
Alku - wszyscy piszemy o oczywistości, stąd trudno czynić z tego zarzut. Pozdrawiam