mrowisko
mrówkoipijcy karaluchy
ścierwa
uliczny niedostatek
poetycko nawiedzony
kocham swoją kobietę
zasypiam spełniony
boli
że róży nikt nie okrył
nie wiecie kiedy mam urodziny
zresztą mnie to pierdoli
grunt dobrze się bawić
apupunktura
-
apupunktura
"poezja wieków to gówno , jest żałosna.."
- Gloinnen
- Administrator
Re: apupunktura
Typowy, poetycki obraz alienacji. Mrowisko ludzkie - czyli świat, w którym można zatracić swoją indywidualność. Z ludzkiego punktu widzenia jest to bardzo nieciekawa wizja egzystencjalna, gdzie jednostki są sprowadzone do jednego wspólnego mianownika, biegają pozornie bez celu, zaprogramowane z góry na wykonywanie bezsensownych z osobistego punktu widzenia zadań. I tak chyba można poczuć się dzisiaj - gdy czujemy się jedynie trybikami wielkiej, obcej cywilizacyjnej machiny.
Pozdrawiam,

Glo.
Nawet poezja przestaje być nośnikiem głębszych wartości, staje się powierzchowna. To jeszcze jedno zadanie, odbębniony obowiązek...Jarek B pisze:uliczny niedostatek
poetycko nawiedzony
Miałkość codzienności.Jarek B pisze:kocham swoją kobietę
zasypiam spełniony
Powrót do tego, co już zostało powiedziane wcześniej. Osamotnienie, wyobcowanie, obojętność, znieczulica - to wszystko sprawia, że życie wydaje się niemal groteską. Traci swoją autentyczność, swój ciężar gatunkowy. Każdy nosi w sobie ogromny potencjał, a we współczesnym, rachitycznym emocjonalnie i mentalnie świecie - nie ma jak go rozwinąć. Brakuje kontaktów międzyludzkich, odpowiedniej niwy do działania, ideałów, celów...Jarek B pisze:boli
że róży nikt nie okrył
nie wiecie kiedy mam urodziny
Przygnębiająca pointa, bo oznacza rezygnację i poddanie się bylejakości. Dobra zabawa - jako bunt, protest, ucieczka, czy też - próba dostosowania się, wtopienia w tło, naśladownictwa, zagłuszenia psychicznego dyskomfortu?Jarek B pisze:zresztą mnie to pierdoli
grunt dobrze się bawić
Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Re: apupunktura
akupunktura - jako forma terapii, u Ciebie - mamy apupunkturę - czyli wszystko, co mogłoby przyczynić się do poprawy stanu peela - delikatnie mówiąc - do pewnej częsci ciała jest...Nie pomoże, skoro takie bylejakie i beznadziejne...Więc co może peel? Dobrze się bawić - stoi w poincie. Tylko - co jest tą dobrą zabawą? Aaaa, na to pdpowiada - wiersz...
pozdrowieńka posyłam...
Ewa

pozdrowieńka posyłam...
Ewa