teraz gdy jestem
teraz gdy jestem
jesli nie odnajdziesz mnie
w rytmie słów
tańczącej w twym zamyśleniu
odejdę za siódmą rzekę
siódmy las
skryję się w cieniu
siódmego nieba
jezeli nie schwytasz mnie
zniknę w milczeniu
i znów bedziesz
szukał mnie w kroplach blekitu
w gotyku ciszy
w bezsennej nocy pragnieniu
jeżeli nie odnajdziesz mnie
w sobie
tu i teraz...
w rytmie słów
tańczącej w twym zamyśleniu
odejdę za siódmą rzekę
siódmy las
skryję się w cieniu
siódmego nieba
jezeli nie schwytasz mnie
zniknę w milczeniu
i znów bedziesz
szukał mnie w kroplach blekitu
w gotyku ciszy
w bezsennej nocy pragnieniu
jeżeli nie odnajdziesz mnie
w sobie
tu i teraz...
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 10:48 przez Ania ayalen, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Re: teraz gdy jestem
Wiersz skomentuję po wczytaniu, czyli nieco później, a teraz pozwolisz sobie uzupełnić polskie znaki przelotem?
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
-
przelotem pisze komentarze również bez polskich znaków.Jeśli klawiatura ich nie posiada można ściągnąć.Jak się chcee_14scie pisze:Wiersz skomentuję po wczytaniu, czyli nieco później, a teraz pozwolisz sobie uzupełnić polskie znaki przelotem?

Człowiek jest wielki, nie przez to co ma,
lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada,
lecz przez to czym dzieli się z innymi!
oczywiscie- ponoc jesli sie chce, mozna wszystko. Czasami cos za cos- wiec jesli nie jest to niezgodne z regulaminem- pozostanie tak jak jest, poniewaz przy wprowadzaniu dodatkowych programow zawiesza sie calosc..Poza tym...jesli patrzac na slowo, na slowa, nie slyszy sie jego brzmienia- niewiele pomoga czytajacemu znaki, wiec powiedzmy ze nie one sa najwazniejsze.
I oczywiscie- komentarze przyjme z wdziecznoscia, po to tu jestem, by sie uczyc..Rownowazenia tresci z forma, mam sklonnosc do
,,przegadywania'' tresci.
I oczywiscie- komentarze przyjme z wdziecznoscia, po to tu jestem, by sie uczyc..Rownowazenia tresci z forma, mam sklonnosc do
-
Z calym szacunkiem ale masz jeszcze sklonnosc do szaradowania tekstu.Musisz takze pamietac ze to Portal Literacki.Zasady porawnej pisowni tym bardziej obowiazuja.Daleki jestem od czepialstwa....przelotem pisze:oczywiscie- ponoc jesli sie chce, mozna wszystko. Czasami cos za cos- wiec jesli nie jest to niezgodne z regulaminem- pozostanie tak jak jest, poniewaz przy wprowadzaniu dodatkowych programow zawiesza sie calosc..Poza tym...jesli patrzac na slowo, na slowa, nie slyszy sie jego brzmienia- niewiele pomoga czytajacemu znaki, wiec powiedzmy ze nie one sa najwazniejsze.
Zycze Wesolych Swiat
Ps.Popatrz jak wygląda komentarz bez polskich znaków.Masakra

Zasady poprawnej pisowni. W porzadku, prosze pokazac mi miejsca w ktorych lamie te zasady.
A nie mozesz po prostu doczepic sobie te brakujace ogonki? Albo odpuscic czytanie skoro ich brak uniemozliwia Ci odbior tego co pisze? Milego dnia.
Aha, a gdzie ta masakra, nie zauwazylam?
A nie mozesz po prostu doczepic sobie te brakujace ogonki? Albo odpuscic czytanie skoro ich brak uniemozliwia Ci odbior tego co pisze? Milego dnia.

Aha, a gdzie ta masakra, nie zauwazylam?
-
no commentprzelotem pisze:Aha, a gdzie ta masakra, nie zauwazylam?
Miłego dnia

-
W tak doskonałym wierszu, aż się prosi o poprawienie literówek. Chyba, że to kwestia, jak ktoś wspomniał wcześniej, braku polskich znaków na klawiaturze.
Wszystko tu dla mnie jest pyszne. Idealnie poprowadzone słowa stwarzające smutno-romantyczny klimat, wynoszący ponad przeciętne "wierszydła". Zero banału, mam wrażenie, że schematu też tu nie zobaczyłem(bo jakoś nic podobnego mi się nie kojarzy) Świeżość wiersza, wyobraźnia autora, wzruszenie. Wciągnięcie się w wiersz niczym jedna z jego postaci - sukces. wiersz naprawdę "współżyje" z czytającym go człowiekiem.
Wersyfikacja - pozostawienie słowa "teraz", jako osobnego, między wersami - super. Wyostrza przekaz.
Bardzo przemyślany wiersz, od początku do końca mądry i wzruszający.

Wszystko tu dla mnie jest pyszne. Idealnie poprowadzone słowa stwarzające smutno-romantyczny klimat, wynoszący ponad przeciętne "wierszydła". Zero banału, mam wrażenie, że schematu też tu nie zobaczyłem(bo jakoś nic podobnego mi się nie kojarzy) Świeżość wiersza, wyobraźnia autora, wzruszenie. Wciągnięcie się w wiersz niczym jedna z jego postaci - sukces. wiersz naprawdę "współżyje" z czytającym go człowiekiem.
Wersyfikacja - pozostawienie słowa "teraz", jako osobnego, między wersami - super. Wyostrza przekaz.
Bardzo przemyślany wiersz, od początku do końca mądry i wzruszający.

"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
dziekuje po raz wtory..mysle ze kwestia podobnej wrazliwosci.