kukły
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
-
Re: kukły
nic nie zmieniam Milu
na l.p. polecę, a wiersz za długo żyje, żeby mu robić makijaż
na l.p. polecę, a wiersz za długo żyje, żeby mu robić makijaż
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
- ten szyk przestawny wyrazów wprowadza tu niezrozumiałość. musiałem się tutaj zatrzymać aby to rozszyfrowywać.z czwartym listkiem wbrew natury filozofiom
Dalej troszkę wkrada się nielogiczności. Piszesz - "dużo częściej" aby po tym napisać "jeszcze rzadziej". Ten wers pasowałby po filozofach. Ta częstotliwość przeczy "rzadkości".
Dalej:
"z liściem czwartym zmutowana przez ironię" - z czwartym liściem zmutowana przez ironię....tak to widzę
Myślę że jak wrócisz za jakiś czas do wiersza, to sama wyłapiesz gdzie co nie gra. Ja też często jak piszę w transie, to myślę inaczej i wszystko wydaje mi się jasne. Niestety często jasne tylko dla mnie

Pozdrawiam
-
mnie tam gra i grało jak dotądNilmo pisze:- ten szyk przestawny wyrazów wprowadza tu niezrozumiałość. musiałem się tutaj zatrzymać aby to rozszyfrowywać.z czwartym listkiem wbrew natury filozofiom
Dalej troszkę wkrada się nielogiczności. Piszesz - "dużo częściej" aby po tym napisać "jeszcze rzadziej". Ten wers pasowałby po filozofach. Ta częstotliwość przeczy "rzadkości".
Dalej:
"z liściem czwartym zmutowana przez ironię" - z czwartym liściem zmutowana przez ironię....tak to widzę
Myślę że jak wrócisz za jakiś czas do wiersza, to sama wyłapiesz gdzie co nie gra. Ja też często jak piszę w transie, to myślę inaczej i wszystko wydaje mi się jasne. Niestety często jasne tylko dla mnie. A wiersz wart by go dopracować.
Pozdrawiam
słowem, zostaję przy swoim, bo na siłę po rozbiórce, w każdym coś się wyłapie, co kolejnemu czytelnikowi zacznie się jawić, jako brak logiki.
Nie bronię, ale i nie wprowadzam zmian.
dziękuję
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
-
z talentem, sprawa dyskusyjna, albo przynajmniej wątpliwaSasza pisze:piękny wiersz, ogromny talent, pozdrawiam
dziękuję, Saszka
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
- iTuiTam
inwersja inwersji nie jest równa, tu się broni choćby z powodu rymu, bo inaczej chochla by poszła baj-baje_14scie pisze: ...do umierań przywiązani tych na co dzień
kaptur dłoni zamykamy na płomieniu
...
znacznie częściej złudnych kwitnień nam ubywa
śmiesznym kukłom roztrzaskanym w dniu narodzeń
2009-02-19
to mój cent w temacie filozoficznym
a w wierszu jest wiele bardzo plastycznych obrazów/metafor: kaptur dłoni, zlizujemy sztuczne ognie, itd
oczywiście, to moja opinia, ż którą się zgadzam
iTuiTam
-
weźmij kielich ode mnie iTuiTamkoiTuiTam pisze: inwersja inwersji nie jest równa, tu się broni choćby z powodu rymu, bo inaczej chochla by poszła baj-baj
to mój cent w temacie filozoficznym
a w wierszu jest wiele bardzo plastycznych obrazów/metafor: kaptur dłoni, zlizujemy sztuczne ognie, itd
oczywiście, to moja opinia, ż którą się zgadzam
iTuiTam

Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl