Ewo, przedni wiersz.
Desdemona mówi pas! (za Leszkiem Czerwoszem)
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
- Gloinnen
- Administrator
Re: Desdemona mówi pas! (za Leszkiem Czerwoszem)
Leo, mało poetycka byłaby "kurwa", a zdzira pasuje w sam raz.
Ewo, przedni wiersz.

Ewo, przedni wiersz.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
ooo, to, to!Gloinnen pisze: mało poetycka byłaby "kurwa", a zdzira pasuje w sam raz.
A że Ci się spodobała moja Desdemona, to mnie wielce cieszy, Glo...
i uśmiechy, uśmiechy...
Ewa
- lczerwosz
- Administrator
Wiesz Ewo, zazdrość mnie wzięła, jak Twój okazał się tak czytany, polubiony przez wszystkich. Ale zazdrość jest trochę złagodzona, że mam maleńki wkład, jak wskazujesz i w tytule nawet na moje. A już całkiem się rozchmurzam po pięknej recenzji Eki.
No z tą zazdrością, to przesadzam oczywiście. To nie aż taka zazdrość jak jej jego.

A co ciekawe, początkowo swój zacząłem pisać z punktu widzenia jej, nie jego. Potem odwróciłem, aby brzmiało bardziej naturalnie, przekonująco. W końcu własne doświadczenia są najsilniej odczuwalne. To może i Ty też czasami.
No z tą zazdrością, to przesadzam oczywiście. To nie aż taka zazdrość jak jej jego.

A co ciekawe, początkowo swój zacząłem pisać z punktu widzenia jej, nie jego. Potem odwróciłem, aby brzmiało bardziej naturalnie, przekonująco. W końcu własne doświadczenia są najsilniej odczuwalne. To może i Ty też czasami.
- Ewa Włodek
ooo, choroba, Leszku! Uważaj z tą zazdrością, bo ja, jak na Desdemonę mojego pomysłu przystało, gotowam na zazdrość zareagować niekonwencjonalnielczerwosz pisze: Wiesz Ewo, zazdrość mnie wzięła,
a recenzja Eki - kapitalna, dziękuję jej za tę recenzję, a Tobie - za inspirację! Gdyby nie Twój wiersz, Eka nie miałaby o czym tak profesjonalnie pisać! No i rzecz jasna - głosującym się należy dyg z uśmiechem, a nawet pełno dygnięć z uśmiechami...lczerwosz pisze: A już całkiem się rozchmurzam po pięknej recenzji Eki.
i serdeczność do wszystkich...
Ewa