Alice
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
-
Re: Alice
racja MilMiladora pisze:Wydaje mi się, że wolny to raczej na pewno nie.
święta racja

Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
-
Miladora pisze:Chociaż to jakby splot wiersza białego i rymowanego, a nie tradycyjny.
Na pewno nie tradycyjny, ale też nie do końca wolny wiersz. Nie, nie to, żeby od razu przenosić...
Forma niezwykle ciekawa i trudna. W tym wykonaniu zamieszanie w stylistyce jest bardzo udane. Już dawno nie trafiłem na wiersz, który ująłby mnie formą. Ten dał radę. A treść? Ckliwa, melodramatyczna, ale podana w sposób, który pozwala na uniknięcie patosu. Ogólnie, po pierwszych czterech czytaniach - na duży plus.
-
Stepanian pisze:już dawno nie trafiłem na wiersz, który ująłby mnie formą. Ten dał radę. A treść? Ckliwa, melodramatyczna, ale podana w sposób, który pozwala na uniknięcie patosu. Ogólnie, po pierwszych czterech czytaniach - na plus.
fajnie, że forma przypadła. nie ograniczam się raczej.
czy treść ckliwa. myślałam, że nie, ale przecież każdy inaczej odczuwa pewne rzeczy.
dzięki za przystanek. pozdrawiam serdecznie.
- coobus
...trzeba wszystko wyjaśnić. już dobrze, nie musisz.
nie chcieli na to patrzeć, więc zatkali uszy...
Nie przejmuj się tym moim skojarzeniem, ten typ tak ma. Pewnie dlatego czyta, pewnie dlatego się uśmiecha
nie chcieli na to patrzeć, więc zatkali uszy...
Nie przejmuj się tym moim skojarzeniem, ten typ tak ma. Pewnie dlatego czyta, pewnie dlatego się uśmiecha

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
- Leon Gutner
- Moderator
- Kontakt:
Treść wiersza robi swoją robotę .
Wprowadza nastrój i intryguje czytelnika oraz zmusza do " polizania " wiersza z zaangażowaniem w zrozumienie tego o czym się czyta.
Ale formie faktycznie bliżej do wiersza białego niż rymowanego .
Poczytałem z ciekawością
Z ukłonem L.G.
Wprowadza nastrój i intryguje czytelnika oraz zmusza do " polizania " wiersza z zaangażowaniem w zrozumienie tego o czym się czyta.
Ale formie faktycznie bliżej do wiersza białego niż rymowanego .
Poczytałem z ciekawością
Z ukłonem L.G.