Oczywiście, że jest.Zola111 pisze:Trzecia jest równie "śpiewna" z chrabąszczami, gąszczem...

Ja miałam na myśli:
- pokładły/pobladły z pierwszej zwrotki i powtórzenie podobnego rymu w trzeciej - "wkradły/przysiadły".
Wszystkie inne są zróżnicowane.

Moderatorzy: eka, Leon Gutner
Oczywiście, że jest.Zola111 pisze:Trzecia jest równie "śpiewna" z chrabąszczami, gąszczem...
No fakt, masz.Zola111 pisze:no tak, ale teraz "podobne" rymy mam w ostatniej ;((
Co wyrzucasz, co wyrzucasz? Ja właśnie bronię jak lew...Zola111 pisze:aaaa, i jeszcze to mi wyrzucasz! I słusznie. Tak nie wolno pisać!
Dziś pewnie nie będę miała czasu...Miladora pisze:No to zabawy ciąg dalszy. Pod tytułem: Powolutku, aż do skutku.
Wprawka warsztatowa numer trzy.
Bardzo mi miło, Skaraniu (nio). Cieszę się, uśmiechy,skaranie boskie pisze:Dobry, zgrabny i lekki w czytaniu, pomimo (a może z powodu) dość konkretnej i ukierunkowanej treści. Przeczytałem z uśmiechem. A to znaczy, że było miło czytać.
Oż, Ty mój obrońco rymów! Dzięki, Stepowiczu, buziaki.Stepanian pisze:Co wyrzucasz, co wyrzucasz? Ja właśnie bronię jak lew...
Przepięknie dziękuję. Kiedy się to pisało, nie miało być z delikatnym, ale rzeczywiście, tak wyszło.Ewa Włodek pisze:miło było poczytać...Nostalgicznie, z delikatnym smuteczkiem...
Nalko, bardzo się cieszę, że mnie tu znalazłaś. Kłaniam się,Nalka31 pisze:O jak miło, że wdrapałaś się na Pięterko Zolu. Z zadowoleniem poczytałam. Witaj.
Leonie, to mnie niezmiernie cieszy. DziękujęLeon Gutner pisze:Z uznaniem L.G.