Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare (Cyceron)Abi pisze:płatki unoszą się jak puch...
Pora okwitu
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
- Gloinnen
- Administrator
Re: Pora okwitu
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
/B. Zadura
Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare - każdy człowiek może zbłądzić, uparcie trwać przy błędzie - tylko głupiGloinnen pisze:Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare (Cyceron)Abi pisze:płatki unoszą się jak puch...
co tym sugerujesz... Gloinnen? *
A
Dane osobowe usunięte przez Administrację. Wielokrotnie zwracałam się z prośbą do wszystkich użytkowników, aby na forum publicznym nie używali mojego imienia.
- Gloinnen
- Administrator
Sugeruję jedynie to, że nie należy za wszelką cenę bronić nietrafionej metafory. Oczywiście wyobrazić sobie można wszystko, kabaret OTTO śpiewał kiedyś piosenkę o tym, jak zrobić szarlotkę z sernika. Wybór i ocena, w jakim stopniu mam słuszność, przyczepiając się do tego nieszczęsnego "puchu", należą przede wszystkim do Autorki.
A teraz, jako że lubisz mieć w każdej dyskusji ostatnie słowo, napisz teraz szybciutko odpowiednio dotkliwą ripostę pod moim wpisem i możemy zakończyć nocne Polek rozmowy... Miłej nocki.

Glo.
A teraz, jako że lubisz mieć w każdej dyskusji ostatnie słowo, napisz teraz szybciutko odpowiednio dotkliwą ripostę pod moim wpisem i możemy zakończyć nocne Polek rozmowy... Miłej nocki.

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
/B. Zadura
/B. Zadura
i zasmażka, Emi...(uchylna imieniu...)
A.
kolejna belka w cudze, gdy... akacja kusi...Gloinnen pisze: nie należy za wszelką cenę bronić nietrafionej metafory
A.
- Ewa Włodek
ooo, dziękuję, Jagodo, za podpowiedź, teraz to już i ja wiem...I będę musiała zrobić coś z tym puchem...Jagoda pisze: Akacja sypie przywiędłymi płatkami różowymi albo białymi:) puchem nie

aaa, to dzięki, dzięki, Skaranie, i za oklaski i za kwiecie...Lubię takie obdarowania...skaranie boskie pisze: i obdaruję

och, Abi, unoszą się, fakt...Abi pisze: płatki unoszą się jak puch...

pięknie Wam, moi Najmilsi, dziękuję za to, że zechcieliście wstąpić na chwilkę, że daliście Swój czas wierszykowi i powiedzieliście dobre, mądre i konstruktywne słowa...
Mnóstwo serdeczności do Was posyłam, z uśmiechami...
Ewa