szepty

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Sokratex

Re: szepty

#11 Post autor: Sokratex » 18 lis 2011, 0:07

morderca poetów pisze:paskudnie czyta się napisane kursywą ( tylko nie mów ze masz taki styl)
Tak, mam taki styl Morderco :)
Dlaczego? Choćby dlatego, że zwróciłeś na to uwagę. A z tymi blogami nie wiem, nie czytam.
Ale dałeś mi do myślenia... może, podobnie jak z "szeptami" to ja zainspirowałem kiedyś innych tą kursywą? ;)

Dobranoc.

@psik

#12 Post autor: @psik » 18 lis 2011, 0:44

Mówiłem żebyś nie mówił :D
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski

Sokratex

#13 Post autor: Sokratex » 18 lis 2011, 8:56

morderca poetów pisze:Mówiłem żebyś nie mówił :D
Dlatego nie poprosiłem Cię o numer telefonu tylko napisałem ;)

Pozdrawiam.

e_14scie

#14 Post autor: e_14scie » 18 lis 2011, 9:58

dla mnie wiersz zmyślny i pomysłowy. Taki ma właśnie charakter i nawet miejscami zagrałeś ciekawie.

Co mnie niepokoi, to fakt Twojej megalomanii. Do głowy by mi nie przyszło, by się przechwalać sukcesami z innych miejsc, ale widać ten typ tak ma.
Reasumując, skoro przyjmujesz do wiadomości tylko pozytywne oceny, a negatywne z uporem maniaka odpierasz odtłumaczając intencje, nie pozostaje nic innego, jak nabrać niechęci do komentowania.
W Twoim mniemaniu, Twój wiersz, po prostu nie ma prawa się nie podobać. Inna sprawa, że portal portalowi nierówny, fora podobnie.
Nie odpowiadaj, żeby nie przedłużać dyskusji pod utworem.
pozdrawiam :kwiat:
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

Sokratex

#15 Post autor: Sokratex » 18 lis 2011, 10:35

e_14scie pisze:dla mnie wiersz zmyślny i pomysłowy. Taki ma właśnie charakter i nawet miejscami zagrałeś ciekawie. Co mnie niepokoi, to fakt Twojej megalomanii. Do głowy by mi nie przyszło, by się przechwalać sukcesami z innych miejsc, ale widać ten typ tak ma.
Megalomanię macie raczej Wy :) To nie są linki do zachwytów i achów - pokazują, że wiersz zaczął żyć własnym życiem
i jako taki de facto nie podlega już retuszom. Choćbym i miał na to ochotę - on sam (wiersz) ma to gdzieś!
Gdybym był megalomanem, pisałbym tylko pod jednym nickiem czy wręcz nazwiskiem i tym samym ZSUMOWAŁ
wszystko co się podoba Czytelnikom, którzy znają tylko cząstkę moich możliwości pod każdym nickiem z osobna.
A mam takich nicków wiele, i wszędzie mogę wrócić na tarczy. Nikt mnie nie wyrzucał, wręcz miewałem dosyć smolenia.
Wolę zabawy słowem od sukcesów, nagród, itp. bo nie traktuję pisania poważnie, raczej jako rodzaj zabawy w wolnej chwili
(niestety, tutaj jej nie znajduję).
Megalomana można poznać przede wszystkim po tym, że innych ściąga do parteru -
aby czasem go nie przerośli. Nie przebierając w środkach.
Dla mnie Barańczak, Herbert gdyby żył i inni, gdyby tu pisali - mogą się przechwalać.
Przeczytałbym kilka ich wierszy, zobaczył że są dobre i to by mi wystarczyło.
Na pewno nie skakałbym im z tego powodu do oczu na każdym kroku i nie ściągał do swojego poziomu jako
OBOWIĄZUJĄCEGO.

Dziwnie płytko do tego podchodzicie, a od kogo jak kogo, ale od poetów wymaga się szerszego aspektu.

Pozdrawiam.

e_14scie

#16 Post autor: e_14scie » 18 lis 2011, 11:30

Sokratex pisze:Megalomanię macie raczej Wy
Masz rację, my.

A teraz zamykam wątek, by ponownie nie stał się miejscem do dyskusji nie na temat i w wolnej chwili przeniosę nasze posty, do właściwego działu
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#17 Post autor: skaranie boskie » 19 lis 2011, 0:58

Już nie przenoś E_14scie.
Wystarczy, że zamknęłaś temat.
Nie będziemy go więcej otwierać.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”