Gdzie jesteś dzisiaj
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
-
Re: Gdzie jesteś dzisiaj
Nie muszę wcale pracować nad wierszem. Przecież Jacek napisał, że wspaniały :)))
Czemu wyrzuciliście mój temat do Zsypu? Czy nie wolno już tutaj odważnie pisać, co się myśli? Cenzura, czy co? :)))
Czemu wyrzuciliście mój temat do Zsypu? Czy nie wolno już tutaj odważnie pisać, co się myśli? Cenzura, czy co? :)))
Do każdego pięknie się uśmiecham:)))
-
Semiramido, co do krytyki wiersza - nie chodzi o to kto krytykuje, komu się podoba, a komu nie, tylko o to, że obrażasz użytkowników portalu, na dodatek w dość żenujący sposób.
Nie rób tego, proszę.
"Pani Administrator! Pewnie zazdrościsz, że wszystkim podoba się mój wiersz, a Twoich beznadziejnych tekstów jakoś nie chwalą
)) masz pod górkę na wszystkich portalach, nawet na własnym nikt Cię nie lubi
)) Żal mi Cię:
" -
- to wykracza poza normalny, kulturalny ton wypowiedzi.
Co do zsypu - treść posta również nie wykraczała poza formę nieeleganckiej zaczepki.
Proponuję przypomnieć sobie regulamin portalu.
Nie rób tego, proszę.
"Pani Administrator! Pewnie zazdrościsz, że wszystkim podoba się mój wiersz, a Twoich beznadziejnych tekstów jakoś nie chwalą

- to wykracza poza normalny, kulturalny ton wypowiedzi.
Co do zsypu - treść posta również nie wykraczała poza formę nieeleganckiej zaczepki.
Proponuję przypomnieć sobie regulamin portalu.
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
- Gloinnen
- Administrator
Zdecydowanie emocje to zły doradca.
Semiramido, nikt nie ma obowiązku pisać wierszy, które będą się podobały wszystkim, ani Pani Administrator, ani żaden z użytkowników. Pod wierszami prezentujemy jedynie swoje czytelnicze opinie, do których każdy ma prawo. Powinniśmy się jednak starać robić to w kulturalny i nienapastliwy sposób. Ósme piętro ma być portalem przyjaznym, więc nie obrażajmy siebie nawzajem. Z pewnością przecież publikujesz na forum wiersze, aby usłyszeć o nich szczere opinie, więc bądź przygotowana na to, że będą one różne i nie zawsze pochlebne.
Jeśli masz ochotę porozmawiać na temat warsztatu poetyckiego, zapraszam do działu O SZTUCE PISANIA WIERSZY. Jest tam wiele merytorycznych polemik i sam fakt, że dział taki powstał, świadczy o tym, że mile widziane są wszelkie dyskusje związane z twórczością w dziedzinie poezji. Myślę, że znajdziesz wśród nich coś dla siebie, a jeżeli masz ochotę założyć nowy temat, nic nie stoi temu na przeszkodzie, o ile będzie on dotyczył konkretnych zagadnień warsztatowych, a jego celem będzie zainicjowanie rzeczowej rozmowy i pomoc kolegom po piórze w dążeniu do lepszego pisania.
Gloinnen.
Semiramido, nikt nie ma obowiązku pisać wierszy, które będą się podobały wszystkim, ani Pani Administrator, ani żaden z użytkowników. Pod wierszami prezentujemy jedynie swoje czytelnicze opinie, do których każdy ma prawo. Powinniśmy się jednak starać robić to w kulturalny i nienapastliwy sposób. Ósme piętro ma być portalem przyjaznym, więc nie obrażajmy siebie nawzajem. Z pewnością przecież publikujesz na forum wiersze, aby usłyszeć o nich szczere opinie, więc bądź przygotowana na to, że będą one różne i nie zawsze pochlebne.
Jeśli masz ochotę porozmawiać na temat warsztatu poetyckiego, zapraszam do działu O SZTUCE PISANIA WIERSZY. Jest tam wiele merytorycznych polemik i sam fakt, że dział taki powstał, świadczy o tym, że mile widziane są wszelkie dyskusje związane z twórczością w dziedzinie poezji. Myślę, że znajdziesz wśród nich coś dla siebie, a jeżeli masz ochotę założyć nowy temat, nic nie stoi temu na przeszkodzie, o ile będzie on dotyczył konkretnych zagadnień warsztatowych, a jego celem będzie zainicjowanie rzeczowej rozmowy i pomoc kolegom po piórze w dążeniu do lepszego pisania.
Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
/B. Zadura
- jacek placek
Gloinnen, czy aby nie przesadzasz? Czy czerwony kolor ma być wyrocznią? Przecież Semiramida może napisać na zielono. Czy wtedy jej wypowiedź zyska na wartości? Masz przewagę, bo to ty dzielisz ostrzeżeniami i banami, ale to jeszcze nie oznacza monopolu na doskonałość. Uważam, że Semiramida napisała bardzo dobry wiersz, a ty próbujesz ją szykanować tylko dlatego, że nie potrafisz lepiej. Pieprzę taki portal, odchodzę!
Kiedyś kradliśmy księżyc, dziś skupujemy wiersze. :)
- Gloinnen
- Administrator
Jacku, jeżeli masz coś do powiedzenia na temat moich wierszy, możesz je szczerze skomentować, a ja się na pewno nie obrażę, bo jakość pisania nie ma nic wspólnego z rangą na portalu. W działach z twórczością wszyscy jesteśmy po prostu autorami i czytelnikami.
Gloinnen.
Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
/B. Zadura
/B. Zadura
Trochę kultury wypowiedzi i naprawdę, zaręczam, wszystko będzie prostsze.
Oddzielmy krytykę od obrażania ludzi. Nikt nie jest ślepy, krytyka, opinia to jedno. Wyśmiewanie, odgryzanie się, pyskówki to drugie.
Ale może już skończmy z tym, proponuję przejść do komentowania wiersza, myślę, że autorce też o to chodzi, by koemntowano, a nie odchodzono od tematu.
Na zgodę - dla wszystkich -
I dla ciebie Semi, oraz Glo.

Oddzielmy krytykę od obrażania ludzi. Nikt nie jest ślepy, krytyka, opinia to jedno. Wyśmiewanie, odgryzanie się, pyskówki to drugie.
Ale może już skończmy z tym, proponuję przejść do komentowania wiersza, myślę, że autorce też o to chodzi, by koemntowano, a nie odchodzono od tematu.
Na zgodę - dla wszystkich -

I dla ciebie Semi, oraz Glo.

"Nie głaskało mnie życie po głowie,
-
Nie, no ja nie chciałam nikogo obrazić :))) nie gniewajcie się :))) Glo, Sede - nie miejcie mi za złe :))) Jacku, po prostu starajmy się dobrze pisać i tyle, jeszcze im wszystkim pokażemy, na co nas stać :)))
Do każdego pięknie się uśmiecham:)))
- skaranie boskie
- Administrator
Oni wszyscy czekają z niecierpliwością na zapowiedziany pokaz.semiramida pisze:jeszcze im wszystkim pokażemy, na co nas stać))

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Tak, Jacku.jacek placek pisze:Czy czerwony kolor ma być wyrocznią?
Czerwony kolor ma być wyrocznią.
Właśnie dlatego został zarezerwowany dla moderatorów. Jeśli piszemy coś na czerwono, to traktuj to jako wypowiedź ex kathedra.
Nie wystarczy posolić?jacek placek pisze:Pieprzę taki portal
Mam nadzieję, że nie na długo.jacek placek pisze:odchodzę!

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.