Zbrodniarz

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Ania ayalen

Re: Zbrodniarz

#11 Post autor: Ania ayalen » 02 lut 2013, 14:34

Miladoro, a ja zaczytuje sie Twoim wierszem ktory napisak Ci sie...ilez w nim.tresci. Po slowach ,,acha''

niepozorny

#12 Post autor: niepozorny » 02 lut 2013, 20:04

Glo - dziękuję za rady. Przemyślałem i po swojemu poprawiłem. Ciepło pozdrawiam. :rosa:
"Człowiek nie tylko powinien mieć poglądy, ale powinien umieć ich bronić" – Ewa Rubinstein.

Awatar użytkownika
anastazja
Re: Zbrodniarzz

#13 Post autor: anastazja » 02 lut 2013, 23:14

Julko - jeśli pisze się o sprawach nieistotnych, zmyślanych - wypełnia się niezbyt produktywnie czas, pozbawiając się tych radości, które niosą autentyczne uczucia i przeżycia.

niepozorny - Twój komentarz rozbiega się w dwóch kierunkach przecząc podobnie jak w wierszu, powyżej zacytowałam komentarz do Julii.

Poniżej dalsza część komentarza;
niepozorny pisze:Tak na marginesie różny jest poziom grafomanii. Dla jednych to prościutkie rymy, oklepane zwroty i skojarzenia, dla innych oklepane tematy, często z niezłymi rymami, dla jeszcze innych płodzenie w nieskończoność bzdurnych limeryków, pensjonarskich zwierzeń i wyobrażeń, często tyle wartych co rozwiązana krzyżówka.

Nie zgadzam się z wytłuszczonym. Dla Ciebie są to pensjonarskie zwierzenia, dla innych wiersz, proza, do zapamiętania. Uważam, że teksty pisane życiem, czyta się, utożsamia, analizuje. I na koniec zostają na dłuzej.

Analizując wypowiedź, która jest bliższa Twojej racji? Czy może ja ściemniam, jeśli nie rozumiem, wytłumacz.

Pozdrawiam.
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

niepozorny

#14 Post autor: niepozorny » 02 lut 2013, 23:55

anastazja pisze:Nie zgadzam się z wytłuszczonym. Dla Ciebie są to pensjonarskie zwierzenia, dla innych wiersz, proza, do zapamiętania. Uważam, że teksty pisane życiem, czyta się, utożsamia, analizuje. I na koniec zostają na dłuzej.
Jeżeli przez pensjonarski rozumie się tekst pretensjonalny, afektowny, naiwny (np. pensjonarskie zachowanie) to z z czym się Anastazjo nie zgadzasz?
"Człowiek nie tylko powinien mieć poglądy, ale powinien umieć ich bronić" – Ewa Rubinstein.

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”