Piiii odrzucona

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Nilmo

Re: Piiiiiii odrzucona

#11 Post autor: Nilmo » 19 kwie 2013, 8:56

My chyba naprawdę rozmawiamy trochę jak gęś z prosięciem.
Jeśli mogę wybierać, to bliżej mi do gęgania.
Dante
Cóż, chłopakowi wiagra w odpowiednim momencie nie zadziałała (pewnie wina atmosfery starego Krakowa) i gdzieś musiał frustrację wyładować.
Dante ja myślałem, że nawet w Twoim wieku jeszcze na facetów za wcześnie, żeby żywili się wiagrą. Ale cóż, jak widać
"prawda jest bardziej prozaiczna".
A plugawość? Skoro kobiecie przystoi, dlaczego mężczyzna miałby być dyskryminowany w tym względzie? Ale skoro tak uważasz, a ja ci przyznaję w tym względzie rację to chociaż tytuł zmienię, bo to jedyny wulgaryzm i zbędny.Pzdr.

atoja

Re: Piiii odrzucona

#12 Post autor: atoja » 19 kwie 2013, 11:15

:bravo: Nilmo należy Ci się cały antałek za tę błyskotliwą ripostę na wszystkie wulgaryzmy w poezji , których się ostatnio namnożyło. I tutaj rodzi się pytanie o cel ich użycia w poezji...bo jeśli jest to poezja faktu z rynsztoków i pijackich melin to owszem tam się używa takich słów. Kto lubi poczyta. Lecz czy można nazwać toto poezją? Chyba językiem patologii społecznej...
A jeśli jest to chęć wyrzucenia z siebie frustracji i nagromadzonej złości , to lepiej wykrzyczeć się w czterech ścianach , niekoniecznie w piśmie. Słyszymy i widzimy jak w obecnych czasach nasz język ubożeje i to w niesamowitym tempie. Czy ludzie piszący poezję nie powinni zadbać , aby tak się nie działo?
:myśli:
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2013, 12:01 przez atoja, łącznie zmieniany 2 razy.
z wierszykiem bywa różnie
szczególnie gdy trafia w próżnię

fragm.tekstu Kabaretu Starszych Panów

Awatar użytkownika
Dante

Re: Piiii odrzucona

#13 Post autor: Dante » 19 kwie 2013, 11:16

Nilmo "plugawo" to tylko stwiedzenie faktu, a nie zarzut,natomiast wiagra to wylacznie symbol :) :)

A co do wulgaryzmow w poezji, to zgadzam sie z atoja, z zasady dopuszczam je w sytuacji gdy maja odzwierciedlac jezyk czy atmosfere marginesu. Poezja to jednak piekno jezyka, a wulgaryzmy sa tego piekna zaprzeczeniem.
Co partaczowi zajmie trzy strony,
geniusz w trzech słowach pomieści,
dlatego wierszy moich jest mało,
lecz za to ileż w w nich treści
;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”