a tak naprawdę
życie.

A.
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
Nie!Abi pisze:Nibylandia vel Narnia,
Razi mnie że Dyrekcjo.skaranie boskie pisze:że jestem tylko gwiezdnym błyskiem,
że zanim mrugnę resztką mocy
Tego bez można uniknąć.skaranie boskie pisze:ściany bez klamek i bez znaczeń
Tutaj pytam z ciekawości kto się stroi.skaranie boskie pisze:Miłość nie weźmie cię w ramiona -
wiedza się na niej kładzie cieniem;
spoglądasz w pustkę, gdy uśpiona
we własne stroi się marzenie.
Tutaj dałbym po wraz przecinek, bo przycina język przy czytaniu.skaranie boskie pisze:od wspomnień, co wraz z brzaskiem zginą.
To akurat słusznie. Znaczy, że nabazgrałeś, że się bałeś to już nie.EdwardSkwarcan pisze:Dyrekcja kazała się nie krygować, więc swoje widzimisię i pytania nabazgrałem
Wcześniej się bałem heh.
Mnie nie razi. To celowe powtórzenie.EdwardSkwarcan pisze:Razi mnie że Dyrekcjo.
Jasne. Wszystkiego można uniknąć. Klamek i znaczeń też i właśnie dlatego trzeba użyć bzu.EdwardSkwarcan pisze:Tego bez można uniknąć.
Według mnie, to dość jasno wynika z zacytowanych przez Ciebie wersów. Wystarczy uważnie przeczytać. Zresztą, nikt nie zabrania dowolności w odbiorze...EdwardSkwarcan pisze:Tutaj pytam z ciekawości kto się stroi.
A to tys prowda.EdwardSkwarcan pisze:Wiersz piękny i żeby nie myśleć że słodzę.
Z tym się nie zgadzam, bo w poezji nie ma sztywnych reguł jak w prozie i autor może interpunkcją spowalniać, lub przyspieszać tekst.skaranie boskie pisze:Nawet nie cytuję, żeby Ci nie robić wstydu.
Dyrekcja wykpiła maluczkiego podkreśleniem którego tutaj nie ma.skaranie boskie pisze:Zamawiam zestaw śniadaniowy -
zbyt chłodny żurek, ciepłe tyskie,
i myśl przychodzi mi do głowy,
że jestem tylko gwiezdnym błyskiem,
że zanim mrugnę resztką mocy
nie będzie miał kto spojrzeć na mnie;
na drobne rozmienione oczy
wyblakną, jak zwietrzały kamień.
A czy ja gdzieś napisałem, że nie można?EdwardSkwarcan pisze:Można?
Po prostu ja z tej możliwości skorzystać nie chciałem. Moje prawo, jako autora.skaranie boskie pisze:Oczywiście, można drugie "że" zastąpić spójnikiem"i", bądź...