Nie chcę!

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

Re: Nie chcę!

#31 Post autor: Gloinnen » 12 gru 2012, 10:55

Bielu, nic nie stoi na przeszkodzie, abyś włączał się w nasze dyskusje pod wierszami, natomiast odpuść sobie rzucanie "cymbałami".
Agresją za to nie warto się chwalić...
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Awatar użytkownika
Leon Gutner
Moderator
Kontakt:

#32 Post autor: Leon Gutner » 12 gru 2012, 11:11

bielu pisze:tłumacz po raz 3000 jaka jest różnica między Rapem a hip hopem to poznasz powód mojej agresji
Ani Agresja ani jej powody nie leżą w kręgu zainteresowania Leona .
Natomiast przyzwoitość , cierpliwość i dobre wychowanie jak najbardziej .
Nie sądzę aby człowiek który nie ma pojęcia o drugim człowieku - na podstawie tylko tego co przeczytał świadomie nazywa kogoś w sposób niestosowny oraz chwali się że jest agresywny i traci cierpliwość był wart czasu Leona na toczenie dyskusji o przekonania w związku z " subkulturą "

Z uszanowaniem L.G.
" Każdy dzień to takie małe życie "

leongutner@osme-pietro.pl

bielu
Administrator techniczny

#33 Post autor: bielu » 12 gru 2012, 11:13

Leon Gutner pisze:Nie sądzę aby człowiek który nie ma pojęcia o drugim człowieku - na podstawie tylko tego co przeczytał świadomie nazywa kogoś w sposób niestosowny oraz chwali się że jest agresywny i traci cierpliwość był wart czasu Leona na toczenie dyskusji o przekonania w związku z " subkulturą "
Leon w pierwszym poście wytłumaczyłem ci różnice ale ty w kolejnym znów zacząłeś swoje... W 2 poście nazwałem cię cymbałem, bo biorąc pod uwagę mój 1 post w temacie, jakbyś go przeczytał to byś nie pisał kolejnego identycznego do twojego 1...

Awatar użytkownika
Leon Gutner
Moderator
Kontakt:

#34 Post autor: Leon Gutner » 12 gru 2012, 11:19

Cóż zdaje się że niestety był to zmarnowany czas .
Zamilknę więc w tym temacie bo za moment uznasz że powinienem cię jeszcze przeprosić za to że sprowokowałem twoją niecierpliwość wywołałem agresję i sam sobie jestem winny za to ze nazwałeś mnie cymbałem .
Zdaje mi się ...jestem pewny ze to ty niczego nie rozumiesz drogi Bielu .

Cóż widać tak musi być.

Z uszanowaniem L..

bielu
Administrator techniczny

#35 Post autor: bielu » 12 gru 2012, 11:24

Leon Gutner pisze:Zamilknę więc w tym temacie bo za moment uznasz że powinienem cię jeszcze przeprosić za to że sprowokowałem twoją niecierpliwość wywołałem agresję i sam sobie jestem winny za to ze nazwałeś mnie cymbałem .
Nie zmuszam cię do przeprosin. I wybacz mi za nazwanie cię cymbałem ale twój drugi post był nonsensowny w stosunku do mojego 1 w tym temacie...

Awatar użytkownika
Leon Gutner
Moderator
Kontakt:

#36 Post autor: Leon Gutner » 12 gru 2012, 11:28

:crach:

e_14scie

#37 Post autor: e_14scie » 12 gru 2012, 11:32

bielu pisze:ale twój drugi post był nonsensowny w stosunku do mojego 1 w tym temacie...
Gdyby nie było żadnego w temacie subkultur, pod jaki nieświadomie zostało stworzone powyższe dzieuo, niczyja cierpliwość nie zostałaby wystawiona na próbę.
W moim mniemaniu, utfór nie chcę, w najmniejszym stopniu nie zasługuje na taki licznik.
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

jaa83

#38 Post autor: jaa83 » 16 gru 2012, 15:15

Do coobusa:

Dziękuję Panu bardzo za ten jeden z niewielu sensownych komentarzy na temat moich tekstów na tym portalu i za wzniesienie toastu. Ma Pan całkowitą rację, każdy ma swój styl pisania i czyjeś pretensje do tego stylu są po prostu niepoważne!
Ja pisałam te utwory "od serca" i wiele zaangażowania emocjonalnego w nie włożyłam.
Na co dzień, nie mam za bardzo nic swojego i choruję, a pisanie "dodaje mi skrzydeł" i "wyciąga" z różnych załamań.
Niektorzy tutaj szydzą, że napisałam wiersz o samobójstwie, ale nikt nie pomyśli, że mogłam wtedy na prawdę mieć silną depresję i różne niekoniecznie racjonalne pomysły przychodziły mi do głowy.
Raczej nigdy nie zależało mi by zostać profesjonalną poetką.
Są 2 główne powody, dla których piszę:
1."Od serca", żeby "dać" innym trochę własnego spojrzenia na życie.
2. W celach terapeutycznych, żeby, chociaż na chwilę zapomnieć o chorobie i kłopotach, jakie mam zwykle. Mam nadzieję, że kiedyś zrozumiecie.
Serdeczności:
Sylwia.

Cytuję:

"Niezależnie od stylu, bo tu wszyscy błądzimy i potykamy się o kolejne kamienie, jesteś prekursorem czegoś tu nowego, nawet jeśli nie każdy to pochwala. Czegoś, co istnieje i ma sie dobrze. Jasne, że ja też w tym nic dla siebie nie znajdę, choćby z powodu różnicy pokoleniowej, a ona nie jest bez znaczenia. Ale wypiję piwko za Ciebie, za Twój tekst, za to, że nie przeszedł bez echa. I za kolejne Twoje próby."

iskierka

#39 Post autor: iskierka » 16 gru 2012, 15:34

jaa83 pisze:jaa83
ale nie denerwuj się
oni chcą naprawdę
pomóc.

bielu
Administrator techniczny

#40 Post autor: bielu » 16 gru 2012, 17:01

jaa83 pisze:1."Od serca", żeby "dać" innym trochę własnego spojrzenia na życie.

Ty nie dajesz nam spojrzeć na swoje życie, ty nam narzucasz swój wyimaginowany świat
jaa83 pisze:2. W celach terapeutycznych, żeby, chociaż na chwilę zapomnieć o chorobie i kłopotach, jakie mam zwykle. Mam nadzieję, że kiedyś zrozumiecie.
Każdy ma jakieś problemy, ja mam bardzo poważne problemy zdrowotne... ale odstresowanie znajduje w prostych czynnościach np. Wyjście z kumplami/kumpelami. Ale jeśli serio masz depresje powinnaś pójść do lekarza... Jestem bardzo dobrym przykładem osoby depresyjnej... Co widać w moich utworach, może i nie są one świetne, ale nie narzucają moich emocji innym, ale delikatnie na nie kierują.
jaa83 pisze:"Niezależnie od stylu, bo tu wszyscy błądzimy i potykamy się o kolejne kamienie, jesteś prekursorem czegoś tu nowego, nawet jeśli nie każdy to pochwala. Czegoś, co istnieje i ma sie dobrze. Jasne, że ja też w tym nic dla siebie nie znajdę, choćby z powodu różnicy pokoleniowej, a ona nie jest bez znaczenia. Ale wypiję piwko za Ciebie, za Twój tekst, za to, że nie przeszedł bez echa. I za kolejne Twoje próby."
Zgadzam się z tym cytatem lecz nie masz racji tłumacząc się nim... Powinnaś wziąć sobie go do serca i zastanowić się skoro większość stwierdza przesadne narzucanie uczuć przez ciebie, to może powinnaś to zmienić? A nie wykłócać się o to że ty wiesz lepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”