nadużycie
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
nadużycie
wkradła się znowu polityka
niosąc wiadomość ze śmietnika
totalnej nudy w wielkim świecie
gdzie o korytko walka przecież
ścierają się tu opcje różne
kraj dzieląc na gawędy próżne
tutaj Salomon nie pomoże
kiedy już bitwa jest na noże
więc zostaw ten zakątek proszę
wolny od wojny bo nie zniosę
mieszania piękna z szambem życia
wszak to zwyczajne nadużycie
niosąc wiadomość ze śmietnika
totalnej nudy w wielkim świecie
gdzie o korytko walka przecież
ścierają się tu opcje różne
kraj dzieląc na gawędy próżne
tutaj Salomon nie pomoże
kiedy już bitwa jest na noże
więc zostaw ten zakątek proszę
wolny od wojny bo nie zniosę
mieszania piękna z szambem życia
wszak to zwyczajne nadużycie
Re: nadużycie
Większych bzdur dawno nie czytałem...
...
Thomas Mann
- Nie ma nie-polityki. Wszystko jest polityką.
- Złośliwość to duch krytyki, a krytyka rodzi postęp i uświadomienie.
- Człowiek jest podobny bogom, jeśli doznaje uczuć.
- Człowiek nie żyje wyłącznie swoim życiem osobistym, jako jednostka, ale świadomie lub nieświadomie, również życiem swojej epoki i swojego pokolenia.
...
Zrodziła się nowa poetka święta
co o Ojczyźnie nie chce pamiętać.
Woli taplanie Narodu w błocie.
W jazgocie guru. Jego bełkocie.
Trzeba to będzie Jej zapamiętać...
...
Thomas Mann
- Nie ma nie-polityki. Wszystko jest polityką.
- Złośliwość to duch krytyki, a krytyka rodzi postęp i uświadomienie.
- Człowiek jest podobny bogom, jeśli doznaje uczuć.
- Człowiek nie żyje wyłącznie swoim życiem osobistym, jako jednostka, ale świadomie lub nieświadomie, również życiem swojej epoki i swojego pokolenia.
...
Zrodziła się nowa poetka święta
co o Ojczyźnie nie chce pamiętać.
Woli taplanie Narodu w błocie.
W jazgocie guru. Jego bełkocie.
Trzeba to będzie Jej zapamiętać...
Masz rację Bronek, polityka jest mi obca, wolę za to, piękne wiersze o miłości, radości, nawet smutku czy cierpieniu, ale lirycznie napisane.
Ten portal jest dla mnie odskocznią od problemów dnia codziennego, tutaj odpoczywam i karmię duszę.
Pozdrawiam. elka.
Ten portal jest dla mnie odskocznią od problemów dnia codziennego, tutaj odpoczywam i karmię duszę.
Pozdrawiam. elka.

Lecz zrozumcie wreszcie wszyscy, że wiersze (poezja) to nie tylko "ą".. "ę"... "bułka przez bibułkę" o doopie Maryny..!!!ELKA pisze:Masz rację Bronek, polityka jest mi obca, wolę za to, piękne wiersze o miłości, radości, nawet smutku czy cierpieniu, ale lirycznie napisane.
Pozdrawiam. elka.
Przecież możecie omijać moje wypociny i będzie spokój..!!! A kto zechce to do nich zajrzy...!!! Co, boicie się o licznik czytelników ?!!! Zapewne macie rację i dlatego też tak usilnie staracie się przeszkadzać innym..!!!

- Patka
Bronmus - proszę o spokój. Dopiero co dostałeś ostrzeżenie. Jeszcze jedno i pójdziesz do Sanatorium, a stamtąd już nic nie będziesz mógł publikować.
... a gdzie tutaj się znowu naraziłem?Patka pisze:Bronmus - proszę o spokój. Dopiero co dostałeś ostrzeżenie. Jeszcze jedno i pójdziesz do Sanatorium, a stamtąd już nic nie będziesz mógł publikować.
Bronek, ale poezja, to nie pisanie tylko o polityce i narzucaniu innym swoich racji. Tu nie ma głupich ludzi, którzy potrzebują Twojego uświadomienia, bo bez tego zginą.
Tu każdy jest dorosły i uświadomiony.
Poza tym, to nie ja weszłam na Twoje wypociny, ale Ty wszedłeś na mój wierszyk i nie wiem po co szalejesz, kiedy spokojnie można sobie wszystko wytłumaczyć.
Tu każdy jest dorosły i uświadomiony.
Poza tym, to nie ja weszłam na Twoje wypociny, ale Ty wszedłeś na mój wierszyk i nie wiem po co szalejesz, kiedy spokojnie można sobie wszystko wytłumaczyć.

- Leon Gutner
- Moderator
- Kontakt:
El jeszcze tylko ty nie pisz proszę cię a - politycznych protest wierszy .
Trzeba po prostu omijać wypociny polityczne a już na pewno te które są ukierunkowane i tendencyjne .
Zupełnie jak wiadomości w telewizji od których mi już niedobrze.
Wracaj do liryki droga El .
Z uszanowaniem L.G.
Trzeba po prostu omijać wypociny polityczne a już na pewno te które są ukierunkowane i tendencyjne .
Zupełnie jak wiadomości w telewizji od których mi już niedobrze.

Wracaj do liryki droga El .
Z uszanowaniem L.G.
Leonie, ani na chwilę od niej nie odeszłam, tylko troszeczkę się zdenerwowałam...Leon Gutner pisze:Wracaj do liryki droga El .

Teraz odłączam się od wiadomości w tv i wracam do pięknej poezji.

Pozdrawiam cieplutko. elka.