Odkąd Gigabajtowie zostali wygnani z Facebooka, zwanego też czasem Rajem, Internet zaczął się szybko zapełniać nowymi bytami. Samozwańczy Kreator, Mac, tworzył wirusy, które mocno nadszarpywały reputację Windowsa, Przebiegły Linux kusił darmowym oprogramowaniem, a we wszystkich systemach bez wyjątku zagnieżdżały się przeróżne booty reklamowe. Na domiar złego, w Sieci, ni stąd, ni zowąd, pojawił się Skype.
Gigabajtów też przybyło. W porywie miłości powołali do życia drugiego syna i dali mu na imię Kajtek. I ten syn od pierwszego dnia żywota założył sobie konto na Naszej Klasie i surfował po Internecie, marnotrawiąc ciężko zapracowane przez ojca kilobajty Transferu.
Jeden Bajt pozostał wierny swojemu Stwórcy, Microsoftowi, i każdego dnia składał mu ofiarę z tego, co w pocie czoła zarobił.
I nauczył Bajt swoich synów składania ofiary Panu, Microsowtowi Przedwiecznemu, i oni je składali, jak ojciec.
Onego dnia, obaj złożyli swoje ofiary. Bajtek ofiarował Panu najlepszy wiersz, jaki udało mu się poskładać w nowo zainstalowanym, darmowym edytorze. Kajtek wysłał Panu, zużywając miesięczny zapas ojcowego transferu, najnowszą grafikę, którą był wykonał, na pirackiej kopii Fotoshopa.
Wielki Microsoft przyjął ofiarę Bajtka i pojawiło się potwierdzenie w jego skrzynce mailowej.
I otworzył Wielki Microsoft ofiarę Kajtka, i wpadł w gniew straszliwy. I wysłał do niego halabardników cesarskich, żeby mu skonfiskowali twardy dysk z niegodziwą piracką kopią.
I wpadł wówczas młody Kajtek w szał, i podłączył klawiaturę Bajtka pod wysokie napięcie. Zabił brata z zazdrości o względy Microsofta i zbrodnia ta zaciężyła na sumieniach wszystkich jego potomków, po ostatnie krańce Internetu. I nastąpiła wielka żałość i ból.
E-book święty - 4
Moderatorzy: skaranie boskie, Gorgiasz
- skaranie boskie
- Administrator
E-book święty - 4
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Re: E-book święty - 4
Wszyscy zajęci dyskusją religijną, a nikt nie zauważył, że nowa część jest. 
Może i jest więcej błędów, ale właśnie piję
więc nie za dobrze widzę.
A o tekście nie ma co mówić, super i już.
Przypomniał mi on, że sama pisałam tekst z motywem biblijnej (Arka Noego), ale bez stylizacji. Może uda mi się go kiedyś odtworzyć...

A nie "Gigabajtów"? Bo chyba nie chodzi o to, że przybyło im kilogramów...Gigabajtom też przybyło
bez przecinkaWówczas młody Kajtek wpadł w szał, i podłączył klawiaturę Bajtka pod wysokie napięcie
Może i jest więcej błędów, ale właśnie piję

A o tekście nie ma co mówić, super i już.

- nie
Rzeczywiście, ebook trzyma poziom.

Nie zapomnij o scenie, w której wody opadają, a na wierzch wypływają zwłoki tysięcy niemowląt, brutalnie zamordowanych przez krwiożerczego potwora JahwePatka pisze:sama pisałam tekst z motywem biblijnej (Arka Noego), ale bez stylizacji. Może uda mi się go kiedyś odtworzyć...

Okres ważności moich postów kończy się w momencie ich opublikowania.
- Patka
Pomyślę nad tym.Nie zapomnij o scenie, w której wody opadają, a na wierzch wypływają zwłoki tysięcy niemowląt, brutalnie zamordowanych przez krwiożerczego potwora Jahwe

- skaranie boskie
- Administrator
A ja już myślałem, że pora zakończyć cykl, bo dyskusja światopoglądowa go absolutnie przyćmiła.
Dzięki, Patko, za podpowiedzi.
Dzięki, Patko, za podpowiedzi.

Kloszard to nie zawód...
W porywie miłości powołali do życia drugiego syna i dali mu na imię Kajtek.
Wprawdzie stopień zależności od oryginału nie jest określony, ale dla formalności pozwolę sobie zauważyć, że jeśli Kajtek jest odzwierciedleniem Kaina i zabija Bajtka – Abla, to w imię wspomnianej zgodności z biblijną historią, powinien być synem pierworodnym, a nie drugim w kolejności narodzenia.Wówczas młody Kajtek wpadł w szał, i podłączył klawiaturę Bajtka pod wysokie napięcie.
A poza tym jestem na tak.

- skaranie boskie
- Administrator
Masz rację, Gorgiaszu, ale nie mogę się zbyt dokładnie trzymać kanonu.
Już mi się zarzuca... Więc może trochę pozmieniam.
Ot, taka literacka fantazja
Już mi się zarzuca... Więc może trochę pozmieniam.
Ot, taka literacka fantazja

Kloszard to nie zawód...