Anastazjo, dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
A.
List do mamy
Moderatorzy: skaranie boskie, Gorgiasz
- Patka
Re: List do mamy
"postawić na półkę" nie wiem, czy jest poprawne. Na półkę można coś odstawić, a postawić to raczej na półce. Ale może to bez znaczenia i ja się czepiam. ;)Adela pisze:postawić inną buteleczkę perfum na półkę.
Nie lepiej napisać "odpowiedziałaś"? Nie za wiele było do opowiadania.Adela pisze:Jak zwykle opowiedziałaś, że nic nie potrzebujesz
Jeśli ten zaimek wielką, to reszta też (oczywiście te dotyczące mamy)Adela pisze:Ciebie
Dziwna konstrukcja, chodzi o ostatnią część zdania. Może wyrzucić "tego", które jedynie przeszkadza, a i bez niego wiadomo, o co chodzi.Adela pisze:Kiedy powiedziałam, że cię nienawidzę, nie myślałam tego poważnie.
Przydałoby się oddzielić przecinkiem czasowniki.Adela pisze:Proszę odpoczywaj
A ja się poczepiałam. ;) Mam nadzieję, że autorka nie będzie miała mi tego za złe. Każdy tu tekst traktuję tak samo, jako utwór literacki i autor nie może liczyć na fory (przepraszam za kolokwialne wyrażenie), bo napisał osobisty tekst. Zresztą, list jest całkiem całkiem, ma ładne momenty, więc kosmetyczne poprawki mu nie zaszkodzą, tylko pomogą. ;)skaranie boskie pisze:411 stwierdziła, że nie należy się czepiać błędów w takim tekście, czego - zgodnie z wytyczną - nie czynię.
Pozdrawiam
Patka
-
Re: List do mamy
Patko, czepiaj się:) Dziękuję za sugestie.
Zdaję sobie sprawę, że tekst należałoby wyprać i wyprasować. Jakoś nie mogę się za niego zabrać.
Pozdrawiam,
A.
Zdaję sobie sprawę, że tekst należałoby wyprać i wyprasować. Jakoś nie mogę się za niego zabrać.
Pozdrawiam,
A.