Eee tam, powiedzie Ci się jak Staffowi : )
Szczypta nietzscheanizmu, fizyka kwantowa, romantyczne zacięcie i wielkość.
Fajnie poprowadzona narracja, kolokwializmy i mowa wysoka (niezły mix), świetny pomysł - brawo!
(Opko polecone jako lektura obowiązkowa w prywatnej wiadomości : )
Polecane, więc przyszłam i przeczytałam. Zastanawiam się kim jestem w tym momencie. "Pytajnik", "wykrzyknik", a może "grafomańska łachudra"? Ponieważ nie potrafię odpowiedzieć, stawiam kropkę.
Ciekawy pomysł Uśmiechnęłam się
Żeby było jasne, Eluniu, czytam z uwagą Twój cykl Ponidzie.
Nie zostawiłem śladu, a może powinienem. Nie ma mowy o grafomańskiej, a łachudra, bój się Boga odpada zupełnie.
Pytajniki i wykrzykniki powinny być w każdym z nas. I nie mówię o tych ze świata skacowanego poety.
Pozdrawiam
Jurek
* * * * * * * * * Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę! G.B. Shaw Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * * alchemik@osme-pietro.pl
Przyszedł nagle, w nocy.
Napisałem, a ja jestem patentowany leń, jeżeli chodzi o ślęczenie nad tekstem.
Dlatego mało flirtuję z prozą.
Zresztą dopiero niedawno przekonałem się, że również w niej potrafię się poruszać.
Ponieważ wyżywam się w najróżniejszych formach poetyckich, to jakoś mi się to pióro ułożyło.
Ale z pewnością machnę jeszcze coś w prozie nieraz.
Dziękuję
Jerzy
Ukrywać swoją głupotę! G.B. Shaw Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
Wypukłości i mnie się śnią.
Jako litery B 2x A przecież oznaczają C i D.
Dziwny jest ten świat i pokręcony. Tylko pokrętni poeci mogą go naprostować, wykręcając w drugą stronę.
J.E.S.