słodki smak życia

Proza w pigułce, drabble.

Moderatorzy: skaranie boskie, Gorgiasz

Wiadomość
Autor
SamoZuo

Re: słodki smak życia

#11 Post autor: SamoZuo » 18 paź 2012, 20:52

Mądry przekaz - same zapewnienia o miłości, powodują że chcemy ich jeszcze wiecej , jak ta żona sąsiada, ale one są nic nie warte, jeśli nie są szczere i kółko się nakręca.

Też bym chciała kiedyś tak szczerze i zaufanie z kimś się związać, zazdroszczę szczerej i prawdziwej więzi, bo jest czego - to chyba jest coś, najpieniejszego na tym siecie, nie pieniadze, sława - tylko prawdziwa, głeboka i zdrowa więź z drugą osobą.

Pozdrawiam :rosa:

Awatar użytkownika
coobus

#12 Post autor: coobus » 19 paź 2012, 0:12

SamoZuo: chyba właśnie to chciałem i ja powiedzieć, w tej krótkiej historyjce, przy okazji przedstawić problem dobrze znany - kobiecych oczekiwań i męskiej nieporadności w tym względzie. Jest to temat rzeka, ja starałem sie tylko go zasygnalizować, takim okruszkiem literackim. Miło, że zajrzałaś :vino:

I Tobie Sede też powinienem podziękować za komentarz, przyznam że opisana twoja reakcja jest wzruszająca, mówi mi , że takie historyjki trafiają do czytelników w sposób żywy i że warto czasami próbować z dalszymi. Trzymaj się ciepło :beer:
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

Awatar użytkownika
iTuiTam

#13 Post autor: iTuiTam » 22 sty 2013, 19:14

Rzeczywiście słodko się zrobiło po ostatnim paragrafie. Ale wiesz, mimo że słowa mają smak, to takie 'słodkie' -jeśli szczere - nie przejadają się.

Tylko zastanawiam się, też przy okazji ostatniego paragrafu: jeśli Coby kocha żonę, to czemu 'nie jest mu za słodko'? Czy odnosi się to tylko do tej chwili, czy może do dłuższej chwili...

Uświadomienie sobie, że warto powiedzieć, wypowiedzieć pewne słowa, choćby od czasu do czasu, to ważna nauka.

Trzy 'marudki' a raczej drobiażdżki, które zauważyłam przy czytaniu:
Dlaczego, dlaczego, ona też o to nieraz pyta, odpowiedź przerabiał nie raz.
przerabiał... - kolokwializm, który lekko zazgrzytał w narracji, ale może się mylę.
i tu, brak ogonka:
Jest moją żona, to nic,
i zapis ostatniego paragrafu, w którym może warto wprowadzić interpunkcję dialogu.

Ogólnie? Sympatyczne czytanie, sympatyczny Coby i jego świat.
:)
serdecznie
iTuiTam
stajemy się szeptem...
szeptem...
szeptem
iTuiTam@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
coobus

#14 Post autor: coobus » 23 sty 2013, 21:17

iTuiTam pisze: Sympatyczne czytanie, sympatyczny Coby i jego świat
Odstawiłem tu prozę na bok, kilka prób i długa przerwa. Wymaga popracowania nad tekstem, uważnej korekty, a ja się u okazuję leniuchem, napisac mogę, ale poświęcic czasu na dopracowanie już mi się nie chce. Jeśli polubiłaś świat Coby'ego, by może będzie to dla mnie zachętą, by co zamieścic, a mam co. Tylko na ogół nie na wszystko starcza mi tu czasu.
Jak poprawię ustawienia graficzne w nowym komputerze, żeby nie szwankowały mi czcionki (teraz np. nie wchodzi c z kreską i blokowanie skrótów pomaga tylko na kilka minut), to coś zamieszczę. Dzięki za zachętę. :)
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

ODPOWIEDZ

Wróć do „OKRUCHY PROZATORSKIE”