Przepis na zupkę błyskawiczną

Moderatorzy: eka, Gorgiasz

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Marcin Sztelak

Przepis na zupkę błyskawiczną

#1 Post autor: Marcin Sztelak » 13 lip 2017, 10:33

Makaron skruszyć, wrzucić do głębokiej miski, dosypać przyprawy z dwóch torebek dołączonych do opakowania, zalać wrzątkiem, odczekać trzy minuty, wymieszać i gotowe do spożycia.

Niektórzy myślą ze seks jest odroczeniem wyroku, więc nie poszukują kobiety na pełny etat, gorzej kiedy dziwka się zakocha – zupełna beznadzieja, orgazmy są zastrzeżone w kontrakcie tylko dla klienta.
Tymczasem rewolucja pożera własne dzieci, szczególnie w Afryce, gdzie kałasznikow został Bogiem, mianowany przez potentatów zbrojeniowych.
A popkultura kłania się w pas bramce na lotnisku, producenci podskórnych GPS'ów zacierają ręce, wielki brat cieszył się wzięciem, nie będzie problemów z namierzaniem w łazience. Tyle naszej wolności ile palców i dziurek od nosa.
Dzieci uczcie się pilnie, nie do końca wiadomo, co się może przydać po trzeciej, choć był taki, który twierdził, że pałki i kamienie. Spokojnie, nikt nie wyda baranków na rzeź, przynajmniej dopóki wełna jest w cenie.
Podobno kończą się kopaliny, jakiś kretyn chce lecieć na księżyc, otwarte na świat ChRL pracuje na cztery zmiany, there are nine milion bicycles in Beijing.
Niedługo będzie rok Nineteen Eighty-Four.

Makaron skruszyć, wrzucić do głębokiej miski, dosypać przyprawy z dwóch torebek dołączonych do opakowania, zalać wrzątkiem, odczekać trzy minuty, wymieszać i gotowe do spożycia.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2017, 23:51 przez Marcin Sztelak, łącznie zmieniany 1 raz.

Halmar

Re: Przepis na zupkę błyskawiczną

#2 Post autor: Halmar » 13 lip 2017, 10:41

Marcin Sztelak pisze:wielki brat cieszył się wzięciem, nie będzie problemów z namierzaniem w łazience
- razi ten niezamierzony rym.
Czemu w prozie poetyckiej?

violka

#3 Post autor: violka » 13 lip 2017, 19:01

Ciekawe, co na taką rewolucję powiedziałaby pani Magda G.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Nula.Mychaan

#4 Post autor: Nula.Mychaan » 13 lip 2017, 23:17

Błyskawiczny przegląd współczesnego życia, doskonałe porównanie do zupki błyskawicznej, ta klamra daje fajny efekt.
Podoba mi się :)

Marcin Sztelak pisze:producenci podskórnych gpsów zacierają ręce,
- czy nie powinno być gipsów, czy grypsów?, bo być może nie znam tego słowa, a nie chce mi się sięgać do wujka Google.
Może i jestem trudną osobą,
ale dobrze mi z tym,
a to co łatwe jest bez smaku, wyrazu i znaczenia

Marcin Sztelak

#5 Post autor: Marcin Sztelak » 13 lip 2017, 23:50

GPS'ów powinno być, już poprawiam :)

Awatar użytkownika
Nula.Mychaan

#6 Post autor: Nula.Mychaan » 14 lip 2017, 0:00

Dzięki Marcin, bo teraz jest to zrozumiałe, a jednak na to nie wpadłam ;)
Może i jestem trudną osobą,
ale dobrze mi z tym,
a to co łatwe jest bez smaku, wyrazu i znaczenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „PROZA POETYCKA”