podstawa
-
- Kontakt:
Re: podstawa
Aniu, a co to znaczy?Ania ayalen pisze:zdolnosc stawania sie w czasie zycia
Przypiąć tu można bardzo wiele rzeczy, także bardzo niesympatycznych.
Andrzej Bonifacy Fudali
a z czym Ci sie to kojarzy? Co to znaczy Bonifacjuszu....to ze z kazdym oddechem, z kazdym skurczem serca stajemy sie tymi ktorymi jeszcze nie bylismy...jestesmy niepowstrzymanym pradem rzeki zycia. I mamy nieograniczone mozliwosci rozwoju, pomiedzy punktami granicznymi. Popatrz- wszystko.co wiemy o sobie, to jak sie okreslamy- w chwili gdy jestesmy w stanie to zauwazyc- to juz przeszlosc, my jestesmy o krok dalej. To cud natury; bezustanne dzianie sie, stawanie sie- nie stanie. Drzewo pozornie jest nieruchome...ilez dzieje sie w kazdej sekundzie, pod powierzchnia kory/skory. W koronie. O tym.mowilam, masz kosmate skojarzenia?
-
no tak, zważywszy że czas teraźniejszy właściwie nie istnieje...
tak Alf, czasem trudno jest uswiadomic sobie ze zawsze postrzegamy siebie z przyszlosci, i nasze terazniejsze ,,jestem''- stanowi przeszlosc. Moment gdy trzy rozwarstwiony czas jednoczy sie w nas.
- Liliana
Aniu,
może się czepiam, ale dla mnie nie jest to zrozumiałe,
może jakoś inaczej ująć tę myśl,
pozdrawiam
może się czepiam, ale dla mnie nie jest to zrozumiałe,
może jakoś inaczej ująć tę myśl,
pozdrawiam

-
- Aniu, może i mądra ta myśl, ale cóż, skoro zapisana w obcym, niezrozumiałym języku. Pisz po polsku.Ania ayalen pisze:podstawowa zdolnoscia czlowieka jest zdolnosc stawania sie w czasie zycia, , a nie to.do czego jest zdolny lub to na co juz go stac.