Wartościowanie
Wartościowanie
Wartość jakichkolwiek instytucji, opartych na zbiorze osób ją tworzących, zależy od personelu prowadzącego takową.
I tak:
- Kościoły różnych wyznań widziane są przez pryzmat zachowań kapłanów
- na przestrzeganie prawa w danym państwie wielki wpływ mają postawy osób działających w wymiarze sprawiedliwości
- wartość szkół każdego szczebla uzależniona jest od wartości nauczycieli tam zatrudnionych
- itd... itp... etc...
- wartość i popularność każdego FORUM działającego w internecie zależna jest od świadomości moderatorów nim zarządzających na co dzień. To oni kształtują poziom oraz atmosferę tu panującą
I tak:
- Kościoły różnych wyznań widziane są przez pryzmat zachowań kapłanów
- na przestrzeganie prawa w danym państwie wielki wpływ mają postawy osób działających w wymiarze sprawiedliwości
- wartość szkół każdego szczebla uzależniona jest od wartości nauczycieli tam zatrudnionych
- itd... itp... etc...
- wartość i popularność każdego FORUM działającego w internecie zależna jest od świadomości moderatorów nim zarządzających na co dzień. To oni kształtują poziom oraz atmosferę tu panującą
- Patka
Re: Wartościowanie
Zgadza się - dlatego nasze forum jest takie dobre. 

@Patka
Wiara ponoć czyni cuda. Lecz te z kolei zdarzają się bardzo rzadko. Albo też nigdy, jak uważają inni...
Wiara ponoć czyni cuda. Lecz te z kolei zdarzają się bardzo rzadko. Albo też nigdy, jak uważają inni...

- skaranie boskie
- Administrator
Widzisz, bronmusie, ostatni człon sentencji, a uważam go za główny nie tylko z racji wytłuszczenia, nie jest do końca prawdziwy.
O jakości portali internetowych najczęściej decydują ich użytkownicy.
Gdybym chciał się zgodzić z twoją wykładnią, musiałbym pozwolić moim moderatorom wywalić Cię stąd na tzw. zbity pysk, że byś nie zaśmiecał tego urokliwego miejsca swoimi wypocinami. Wówczas prawdziwymi okazałyby się obie wizje. Twoja i moja.
Twoja, bo portal zyskałby na jakości dzięki działaniom moderatorów, moja, bo osiągnęlibyśmy to samo dzięki właściwej selekcji użytkowników.
To taka moja ferra dicta, zupełnie na marginesie twoich wiekopomnych odkryć.
O jakości portali internetowych najczęściej decydują ich użytkownicy.
Gdybym chciał się zgodzić z twoją wykładnią, musiałbym pozwolić moim moderatorom wywalić Cię stąd na tzw. zbity pysk, że byś nie zaśmiecał tego urokliwego miejsca swoimi wypocinami. Wówczas prawdziwymi okazałyby się obie wizje. Twoja i moja.
Twoja, bo portal zyskałby na jakości dzięki działaniom moderatorów, moja, bo osiągnęlibyśmy to samo dzięki właściwej selekcji użytkowników.
To taka moja ferra dicta, zupełnie na marginesie twoich wiekopomnych odkryć.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Moje żelazne słowa rdzewieją w oparach toksyn, choćby to był i tlen w nadmiarze.
Ale to ja, przykro mi, że jestem w zieleni, choć jesień nadciąga, muszę się zmagać z antykreacją. To tym bardziej przykre, że szanuję wszystkie pory roku i pory świata. Nawet te pory do rosołu.
Kocham poezję. Kocham literaturę. Nie kocham, nienawidzę kreatur, które probują je zniszczyć.
Dla ciebie, Brońciu, kwiatek, cudowna róża.
A może wolisz lelije, które rosną wysoko, jak on leży głęboko.
Ale to ja, przykro mi, że jestem w zieleni, choć jesień nadciąga, muszę się zmagać z antykreacją. To tym bardziej przykre, że szanuję wszystkie pory roku i pory świata. Nawet te pory do rosołu.
Kocham poezję. Kocham literaturę. Nie kocham, nienawidzę kreatur, które probują je zniszczyć.
Dla ciebie, Brońciu, kwiatek, cudowna róża.

A może wolisz lelije, które rosną wysoko, jak on leży głęboko.
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
@skaranie boskie - o odbiorze (wartości) Kościoła (zbiór wiernych) jako instytucji przesądzają jedynie wierni, czy też kapłani, którzy ich prowadzą?
Jeśli więc uważasz, że wartość Forum internetowego zależy od użytkowników i surowości moderatorów, to żyjemy widocznie na wielu różnych płaszczyznach. A jeśli ten surowy - w dwóch znaczeniach surowy, bo po "prusku regulaminowy" jak i surowy w swojej tępocie osobnik piastujący funkcję moderatora jest tak zadufany w sobie jak... (nie wskażę palcem - domyśl się) - jest w gruncie rzeczy zakałą forum, to co? ... "Wadza" zawsze ma rację, a nawet najlepsi spośród nas mogą wylecieć na "zbity pysk" przez takiego obwiesia... Pozostaną jedynie Ci, co zyskają jego zaufanie i wychwalający jego "boskość" - żałosna prawda będąca skutkiem Twojego myślenia...
@alchemik - cytat z Twojego komentarza - (...) Kocham poezję. Kocham literaturę. Nie kocham, nienawidzę kreatur, które próbują je zniszczyć (...)
Więc Ty oczywiście uważasz, że jesteś pomazańcem bożym, przenikającym na wskroś wszelakie meandry doskonałości twórczej. Ja o Tobie mam wręcz odmienne zdanie, Moja odpowiedź brzmi więc tak:
- Żaden klucz nie otworzy drzwi poezji, zakrytej przed twoją duszą - bronmus45
- Sama krytyka zjawiska nie stanowi jeszcze świadectwa nowatorskiej, a na dodatek znacznie szlachetniejszej twórczości w jego temacie. Pokaż swój talent i zaprezentuj swoje propozycje - bronmus45
... i to byłoby na tyle
Jeśli więc uważasz, że wartość Forum internetowego zależy od użytkowników i surowości moderatorów, to żyjemy widocznie na wielu różnych płaszczyznach. A jeśli ten surowy - w dwóch znaczeniach surowy, bo po "prusku regulaminowy" jak i surowy w swojej tępocie osobnik piastujący funkcję moderatora jest tak zadufany w sobie jak... (nie wskażę palcem - domyśl się) - jest w gruncie rzeczy zakałą forum, to co? ... "Wadza" zawsze ma rację, a nawet najlepsi spośród nas mogą wylecieć na "zbity pysk" przez takiego obwiesia... Pozostaną jedynie Ci, co zyskają jego zaufanie i wychwalający jego "boskość" - żałosna prawda będąca skutkiem Twojego myślenia...
@alchemik - cytat z Twojego komentarza - (...) Kocham poezję. Kocham literaturę. Nie kocham, nienawidzę kreatur, które próbują je zniszczyć (...)
Więc Ty oczywiście uważasz, że jesteś pomazańcem bożym, przenikającym na wskroś wszelakie meandry doskonałości twórczej. Ja o Tobie mam wręcz odmienne zdanie, Moja odpowiedź brzmi więc tak:
- Żaden klucz nie otworzy drzwi poezji, zakrytej przed twoją duszą - bronmus45
- Sama krytyka zjawiska nie stanowi jeszcze świadectwa nowatorskiej, a na dodatek znacznie szlachetniejszej twórczości w jego temacie. Pokaż swój talent i zaprezentuj swoje propozycje - bronmus45
... i to byłoby na tyle
- alchemik
Na tyle został wrzód.
Antybiotyk, czy resekcja?
Oto jest pytanie.
Antybiotyk, czy resekcja?
Oto jest pytanie.
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Bez wskazywania palcem, ja doskonale wiem kto jest tym wrzodem, jątrzącym według swoich, jarmarcznych zasad pozoranta.
- alchemik
Ten palec z dupy?
W jednej dłoni ciupaska, druga skierowana tam gdzie jątrzy.
Bronku, miły, czy Ty mógłbyś zająć się, powiedzmy, poezją, literaturą?
Weź przykład z refliego. Pisze niezłe opowiadania.
Nie mógłbyś.
A ja mam oko na trolle.
Nieważne czy górskie czy bałtyckie.
Taka moja rola.
W jednej dłoni ciupaska, druga skierowana tam gdzie jątrzy.
Bronku, miły, czy Ty mógłbyś zająć się, powiedzmy, poezją, literaturą?
Weź przykład z refliego. Pisze niezłe opowiadania.
Nie mógłbyś.
A ja mam oko na trolle.
Nieważne czy górskie czy bałtyckie.
Taka moja rola.
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
- no więc dam ci dobrą radę - przyjrzyj się w lustrze
Maleńki wykładzik dla ciebie, abyś nie musiał szukać opisu określenia "moderator"
źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Moderator_(internet)
Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy, zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni i rozstrzyganie sporów między użytkownikami. Moderatorzy dbają o przestrzeganie zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych.
Widzę tu tylko jednego trolla, wywołującego na dodatek zamęt prowadzący do bezprzedmiotowych kłótni. I nie jestem nim ja...
Maleńki wykładzik dla ciebie, abyś nie musiał szukać opisu określenia "moderator"
źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Moderator_(internet)
Celem moderacji jest zapobieganie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy, zapewnieniu, że wpisy nie będą powodować kłótni i rozstrzyganie sporów między użytkownikami. Moderatorzy dbają o przestrzeganie zasad netykiety, a czasami również o czystość języka polskiego używanego w dyskusji poprzez zwracanie uwagi lub poprawianie błędów ortograficznych.
Widzę tu tylko jednego trolla, wywołującego na dodatek zamęt prowadzący do bezprzedmiotowych kłótni. I nie jestem nim ja...