nie wierze
nie wierze
nie wierze zlu, dlatego zanim uznam.jego.istnienie- tym samym przyznajac mu.racje bytu- staram sie je zrozumiec. Najczesciej okazuje sie byc wada wzroku zwana zaslepieniem.
- Gloinnen
- Administrator
Re: nie wierze
Wydaje mi się, że "złotą myślą" z prawdziwego zdarzenia jest jedynie pointa.
"Nie wierzę w zło. Najczęściej okazuje się być jedynie wadą wzroku, zwaną zaślepieniem."
I podpisuję się pod tym aforyzmem. Zło w znacznej mierze wynika z braku obiektywnego spojrzenia na siebie i innych.
Pozdrawiam,

Glo.
"Nie wierzę w zło. Najczęściej okazuje się być jedynie wadą wzroku, zwaną zaślepieniem."
I podpisuję się pod tym aforyzmem. Zło w znacznej mierze wynika z braku obiektywnego spojrzenia na siebie i innych.
Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Glo, napisalam: nie wierze zlu- nawet temu wobec ktorego stoje twarz w twarz, temu ktore czynami krzyczy: jestem zlem. Nie moge nie wierzyc w to co jest, moge tylko nie wierzyc temu czym mieni sie byc. Cbyba nie potrafie tego jasniej wyrazic. Ale zlo jest zlem i tylko zrozumienie jego natury pozwala stwierdzic nie istnienie zla. Do tego czasu pozostaje zlem.
-
- Kontakt:
Re: nie wierze
Aniu!
1- Czytelnicy to dość inteligentne indywidua i doskonale rozumieją twój zamysł. Z twojej odpowiedzi wynika, że w ogóle nie zrozumiałaś wypowiedzi Glo. Szkoda.
2- Twoja myśl jest zdecydowanie przegadana i przekombinowana. Glo ma rację, można krócej i treściwiej, bez utraty treści przekazu.
1- Czytelnicy to dość inteligentne indywidua i doskonale rozumieją twój zamysł. Z twojej odpowiedzi wynika, że w ogóle nie zrozumiałaś wypowiedzi Glo. Szkoda.
2- Twoja myśl jest zdecydowanie przegadana i przekombinowana. Glo ma rację, można krócej i treściwiej, bez utraty treści przekazu.
Andrzej Bonifacy Fudali