Co ja bym chciał to jest najmniej ważne. To że ktoś temat wywali do zsypu wcale nie oznacza iż chamstwo nie istnieje. Jeżeli już ma coś oznaczać, to hipokryzję której nie cierpię bardziej od chamstwa. Cham jest w swoim chamstwie szczery. Hipokryta zaś tworzy z prawdy farsę.. Jak mają do mnie strzelać to lepiej patrząc mi w oczy, a nie zza węgła.
Gdybyś przeczytał uważnie to zrozumiałbyś, że sugeruję iż to co zaszło, to zaszło jak słońce i zawracanie tego kijem jest niezbyt rozsądne. Zajście jest zwykle pod jednym tematem, który w ciągu dnia (góra kilku, zależnie od frekwencji na forum) odchodzi w niebyt, bo mało kto grzebie w archiwach. Zsyp jest natomiast wystawą syfu. Działem specjalnie dla niego stworzonym, na równi z innymi działami. Eldorado dla rządnych sensacji.
Pojęć nie mylę. Ty mylisz się z tym, co przeczytałeś niezbyt uważnie. Nigdzie nie napisałem, że w zsypie umieszcza się niepochlebne komentarze. Nadinterpretujesz. Tam są komentarze niezgodne z regulaminem forum. Ja uważam jednak że zablokowanie tematu w oparciu się na stosownym punkcie regulaminu byłoby wystarczające. Oczywiście nie pomijając upomnień czy ostrzeżeń które są w tym regulaminie zawarte.
Rozbawiłeś mnie z tym swoim apelem. Zachowujesz się jak mała histeryczka. To co napisałem jest jedynie moim punktem widzenia, a nie poradą. Jak będę chciał udzielać porad to wydam poradnik.
Mam chyba prawo wyciągać wnioski z własnych doświadczeń i obserwacji i dzielić się nimi na forum? A moje wnioski są takie że demonstracyjne usuwanie czyjejś wypowiedzi do śmieci niczemu nie służy, poza przyciąganiem tam osób, które raczej nie powinny być mile widziane na forum literackim, bo nie takie jest chyba tego forum zadanie. Tym bardziej że np. w dziale "proza" uprasza się o
ograniczanie prozy, a w dziale zsyp takich ograniczeń nie ma. Nie uważasz że to niezbyt dobrze świadczy o forum które się mieni literackim? To ci nie przeszkadza, krzewicielu polszczyzny?
Cieszyłbym się gdybyś spróbował ,zamiast negowania dla samego negowania, przekonać mnie jaką pożyteczną rolę dla ciebie jako użytkownika pełni dział "zsyp"? Czy pomaga on w rozwoju, czegoś więcej niż niedorozwoju?
I jeszcze Sede, powiem ci jak kumpel, tak szczerze. Unikaj pompatyczności -
"Postuluję z przerażeniem w oczach", "nie uwalniajmy potworów internetu w imię wolności słowa" ...jakbym czytał "Kapitał" Marksa. Wyluzuj chłopie.
Reasumijąc, moja wypowiedź odnosząca się do postu Gloin, nie była jak to nazałeś poradą, a jedynie moją opinią iż zarządzający portalem nie powinni się angażować w spory, opowiadać po jednej ze stron, choćby miała rację, tworzyć archiwów kłótni (wspomniany "zsyp") itp. Wiem że parę osób odeszło stąd mając uraz do administracji, choć to nie adm. wszczęła kłótnię która przeniosła się na szczyty. Stąd wnioski. Ale nie muszę mieć racji. Nie po to ten tekst.
*
Alek..cieszę się że zrozumiałeś moje intencje i podzielasz zdanie. Oczywiście, bez obaw, ze sztandarami rewolucujnymi się nigdzie nie wybieramy , nie ?