To dość stary film - oglądałem go już dawno temu - ale daje wiele odpowiedzi na to co dzieje się w Polsce i na świecie - film trwa ok godziny.
Po obejrzeniu filmu można dokładniej zrozumieć przyczyny wojny polsko - polskiej.
Inne spojrzenie na gender, korupcję, biurokrację, upadek moralności i wszelkie zdawałoby się idiotyczne posunięcia.
Niestety, całość jest dokładnie zaplanowana. Jak w szachach, figury biją pionki i przejmują planszę. Tylko to pionkom wydaje się, że to one prowadzą grę.
Zapraszam do obejrzenia, jeśli jeszcze tego nie widzieliście.
https://www.youtube.com/watch?v=lWIpFvGrNak
Jak napaść na państwo?
-
@psik
Jak napaść na państwo?
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski
- skaranie boskie
- Administrator
Re: Jak napaść na państwo?
Wrócę do tego, @psiku. Dziś już nie mam siły oglądać.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
oglądnąłem [a właściwie przeczytałem] i powiem że w szoku nie jestem, a to dlatego że coś podobnego też obserwuję .
treść filmu pokrywa się z książką "Lodołamacz" Suworowa
tam dla Stalina hitler w Niemczech był owym 'wyzwolicielem' zbawcą [ogladałem wczoraj i nie pamiętam już dokładnego określenia]dla zdestabilizowanych Niemiec, ale jednocześnie LODOŁAMACZEM dla Zwiazku Radzieckiego;
Ci drudzy robili właściwie to samo : aneksja krajów sasiednich , wojna z Finlandią, najazd na Polskę TYLKO że bardziej BEZKARNIE.
Obecnie czyni się PODOBNIE.
Bardzo ciekawym jest że przeciwdziałania są bardzo proste i oczywiste, tak PROSTE I OCZYWISTE że NIKT [prawie nikt] ich nie zauważa,
Oprócz wymienionych w filmie, należy wspomnieć o jeszcze o [ Jurij Bezmienow nie wspomina] tzw. poświęceniu Rosji czyli o "III Tajemnicy Fatimskiej"
Dodam ze wg. tych tajemnic "II Wojna ... " była skutkiem ich zlekceważenia
A przy okazji :
mozna podstawić ten filmik do sytuacji w poezji i
też wiele rzeczy będzie JASNYCH. A przecież " na początku było slowo"
wniosek ": za nim wyrzuci sie religię itd [wg. filmu] z atakowanego państwa TRZEBA wyrzucić z POEZJI
jak? najlepiej poprzez wyrzucenie:"częstochowy [rymy]" WERSALIKI ,interpunkcje itp
a jeżeli do tego małymi kroczkami, nikt tego nie zauważy
podobne historie już mieliśmy
np. za króla Stanisława Poniatowskiego i słynne obiady "w pałacu pod blachą"
a rewolucja francuska z : Wolność ,Równość , Braterstwo po tym filmie też już jakoś inaczej pobrzmiewają
dodam ze Lenin pobierał korepetycje z tych lekcji.
Będę wdzieczny jezeli ktoś wypisze [i zapisze oglądajac film] najważniejsze wyrazy z przedstawionego na filmie schematu.
Dzieks i
autorowi tematu
treść filmu pokrywa się z książką "Lodołamacz" Suworowa
tam dla Stalina hitler w Niemczech był owym 'wyzwolicielem' zbawcą [ogladałem wczoraj i nie pamiętam już dokładnego określenia]dla zdestabilizowanych Niemiec, ale jednocześnie LODOŁAMACZEM dla Zwiazku Radzieckiego;
Ci drudzy robili właściwie to samo : aneksja krajów sasiednich , wojna z Finlandią, najazd na Polskę TYLKO że bardziej BEZKARNIE.
Obecnie czyni się PODOBNIE.
Bardzo ciekawym jest że przeciwdziałania są bardzo proste i oczywiste, tak PROSTE I OCZYWISTE że NIKT [prawie nikt] ich nie zauważa,
Oprócz wymienionych w filmie, należy wspomnieć o jeszcze o [ Jurij Bezmienow nie wspomina] tzw. poświęceniu Rosji czyli o "III Tajemnicy Fatimskiej"
Dodam ze wg. tych tajemnic "II Wojna ... " była skutkiem ich zlekceważenia
A przy okazji :
mozna podstawić ten filmik do sytuacji w poezji i
też wiele rzeczy będzie JASNYCH. A przecież " na początku było slowo"
wniosek ": za nim wyrzuci sie religię itd [wg. filmu] z atakowanego państwa TRZEBA wyrzucić z POEZJI
jak? najlepiej poprzez wyrzucenie:"częstochowy [rymy]" WERSALIKI ,interpunkcje itp
a jeżeli do tego małymi kroczkami, nikt tego nie zauważy
podobne historie już mieliśmy
np. za króla Stanisława Poniatowskiego i słynne obiady "w pałacu pod blachą"
a rewolucja francuska z : Wolność ,Równość , Braterstwo po tym filmie też już jakoś inaczej pobrzmiewają
dodam ze Lenin pobierał korepetycje z tych lekcji.
Będę wdzieczny jezeli ktoś wypisze [i zapisze oglądajac film] najważniejsze wyrazy z przedstawionego na filmie schematu.
Dzieks i
- skaranie boskie
- Administrator
Jest mały problem.
Ja korzystam permanentnie (wiadomo, włóczęga) z neta mobilnego, który zawsze ma ograniczony transfer. Oglądanie filmów, zwłaszcza długich, może skończyć się ty, że pod koniec miesiąca zabraknie tych megabajtów na obsługę portalu. Dlatego mam prośbę. Czy ktoś mógłby się pokusić o streszczenie filmu? Trochę wyłapałem z wypowiedzi Januszka, ale chyba to nie wszystko. Obejrzę go pewnie w całości, ale to dopiero, jak wrócę z kolejnej eskapady, a to nie nastąpi prędko.
Ja korzystam permanentnie (wiadomo, włóczęga) z neta mobilnego, który zawsze ma ograniczony transfer. Oglądanie filmów, zwłaszcza długich, może skończyć się ty, że pod koniec miesiąca zabraknie tych megabajtów na obsługę portalu. Dlatego mam prośbę. Czy ktoś mógłby się pokusić o streszczenie filmu? Trochę wyłapałem z wypowiedzi Januszka, ale chyba to nie wszystko. Obejrzę go pewnie w całości, ale to dopiero, jak wrócę z kolejnej eskapady, a to nie nastąpi prędko.
Kloszard to nie zawód...
Trudno streścić ten film - bo to wykład przy tablicy Jurija Bezmienowa, byłego sowieckiego agenta, który uciekł od sowietów.
Wykład jest o tym, czego uczył się w kgb + jego własne przemyślenia jak się przed tym bronić. Chodzi oczywiście zgodnie z tytułem, jak napaść na państwo. Zgodnie z założeniami Sztuki wojny Sun Tzu, czyli nie prowadząc bezpośrednich działań wojennych. Jak będziesz miał dostęp do sieci w jakiejś knajpie to można skorzystac z darmowego wi fi.
Wykład jest o tym, czego uczył się w kgb + jego własne przemyślenia jak się przed tym bronić. Chodzi oczywiście zgodnie z tytułem, jak napaść na państwo. Zgodnie z założeniami Sztuki wojny Sun Tzu, czyli nie prowadząc bezpośrednich działań wojennych. Jak będziesz miał dostęp do sieci w jakiejś knajpie to można skorzystac z darmowego wi fi.
Socjalizm świetnie nadaje się do fałszowania świadomości zbiorowej, gdyż jest intelektualną pokusą ćwierćinteligenta. - Stefan Kisielewski
- skaranie boskie
- Administrator
Czyli mowa jest o tym, co zrobili Amerykańscy decydenci jedenastego września.
O napaści na własne państwo w ściśle określonym celu. Na pewno wysłucham tego, prędzej, czy później.
O napaści na własne państwo w ściśle określonym celu. Na pewno wysłucham tego, prędzej, czy później.
Kloszard to nie zawód...
a tak napadnięto na Rosję:
http://natemat.pl/104545,witajcie-w-ros ... sji-putina
polecam tę książkę.
http://natemat.pl/104545,witajcie-w-ros ... sji-putina
polecam tę książkę.