co myślicie o...

Uwaga! Tu wchodzisz na własne ryzyko i odpowiedzialność.
Wiadomość
Autor
e_14scie

Re: co myślicie o...

#31 Post autor: e_14scie » 08 lis 2012, 0:49

Gloinnen pisze:Aha, odniosę się jeszcze do zarzutu Alka odnośnie szykanowania Iskierki. Staram się wszystkich użytkowników traktować jednakowo, szanując ich i dbając o to, aby ich wizyty na Ósmym piętrze nie były dla nich czasem zmarnowanym.

Glo.
Skoro to niektórych oburza i przyprawia o daleko idącą empatię, skoro znamiona szykan widzą jak na dłoni, proszę bardzo nie mam nic p-ko.
Najpierw się zakłada /jako pierwszy/ wątek o dyskryminacji, by zaraz w następnym kroku udowodnić, że dotyka ona w każdym środowisku. A jeśli jeszcze tu nie trafiła, to kwestia czasu, bo Iskierka usilnie udowadnia, że jest prześladowana za swoja niepełnosprawność.
Myśle, że intencją naczelną było usiłowanie pozyskania pewnych forów na własne niedociągnięcia. No bo przecież okresliłam sie jasno, poskarżyłam na społeczenstwo w kraju, więc znoście tu ode mnie wszelką niedojrzałą grafomanię, a ja sobie w tym czasie pofikam emotką na czacie, że przeciwników mam w dupie.

Jesteś w centrum uwagi, ale ja bym w takim centrum, nie chciała być 30 sek.
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

SamoZuo

#32 Post autor: SamoZuo » 08 lis 2012, 1:49

Haha, ale mam nastrój sadystyczny dzisiaj :bee: ...
e_14scie pisze:Cały ten temat w "zasadzie właśnie tylko i wyłącznie", nie jest założony - jak się upierasz - w celu podgrzewania atmosfery, ale dla wyeliminowania rażącego kaleczenia języka. Niestety, Twoje posty Zuo, są nafaszerowane błędami zarówno orto, jak i masą literówek, słowem są niechlujne.
Iskro - niechaj mi Iskra nie opowiada bajeczek, że ortografia, a już tym bardziej styl wypowiedzi, wynikają ze złego wzroku. Piszesz jak mówisz, zapewne, a jest to na poziomie 6-latka. Taka konstrukcja gramatyczna potocznej wypowiedzi, świadczy tylko o jednym i oczy nie mają z tym nic wspólnego. Na marginesie, jedyny post napisany prawidłowo w jęz. polskim, to był post skopiowany i to nawet nie z portalu literackiego.
Oj...Kotku, fajnie palisz głupa... Ale nie ze mną te numery, baaardzo źle trafiłaś...
Jeśli to taki edukacyjny temat, to nie powinien być, w tym dziale, a także, jako gorąca odpowiedź, będąca brakiem innych argumentów do krytyki.

alesz napisze ci pare błenduw, rzebyź miaua mnię za cą skarcidź (ach, lóbię, jak kobieta źię nademna zneca, to podniecaa)

Po drugie, słoneczko ty moje, jeśli wytykasz komuś błędy w dosć ostry sposób, o intencji tego działania świadczy jawnosć, a więc publiczne lub niepublczne zamieszczenie:"Piszesz jak mówisz, zapewne, a jest to na poziomie 6-latka." - Hm, pomyśl sama...

Ale oczywiście, co złego, to nie ja.

SamoZuo :bee:

Sede Vacante

#33 Post autor: Sede Vacante » 08 lis 2012, 8:09

Nie rozumiem.
SamoZuo, po co tu jesteś? Chcesz bronić grafomanii, totalnego lekceważenia języka i użytkowników, myślowego prymitywizmu, braku logiki etc. to się zapisz może do jakiegoś czerwonego krzyża, czy coś.
Staramy się tu dbać o w miarę poprawną pisownię i tego też oczekujemy. Niechlujne pisanie(niestety twoje często też) dla mnie jest jak nie mycie rąk, czy nie korzystanie z kąpieli. To element jakiejś duchowej higieny. I tylko o to nam chodzi - ale to MY jesteśmy ci źli, bo atakujemy biednych analfabetów.

Mam poważne podejrzenia, że ten wątek stanie się miejscem kolejnych ataków personalnych, kłótni, oraz niepożądanej wymiany zdań.
Kto więc chce być ignorantem portalowym i sadzić byka za bykiem - niech się nie wypowiada, tylko to robi, ok? A reszta będzie go piętnować, jakoś damy sobie radę.
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."

W. Broniewski - "Mannlicher"

e_14scie

#34 Post autor: e_14scie » 08 lis 2012, 8:22

Samo, już zdiagnozowała celowość założenia tego wątku. Znowu stół z nożycami.
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

Sede Vacante

#35 Post autor: Sede Vacante » 08 lis 2012, 8:36

Proponuję zakończyć temat, lub przejść do kontynuowania opinii na temat, jaki był pierwotnym tematem dyskusji. Wszyscy wiemy, że utarczki słowne prowadzą tylko do kłótni, a tego od pewnego czasu mamy na portalu aż nadto.

Pozwolę sobie przypomnieć treść tematu założonego prze E_14, by zachęcić do wypowiadania się bez offtopu:

"Co myślicie o permanentnie powtarzających się błędach ortograficznych, masie literówek i innym niedbałym pisaniu komentarzy, na portalu literackim?"
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."

W. Broniewski - "Mannlicher"

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#36 Post autor: Gloinnen » 08 lis 2012, 9:12

Wszyscy zgadzamy się co do tego, że pisać należy bez błędów. Popieram więc troskę o poprawność językową i ortograficzną wpisów, natomiast w obecnym momencie uważam, że estetyka postów stała się jedynie pretekstem do działań, mających zupełnie inny cel. Chciałabym bardzo mylić się, co do swoich przypuszczeń.

Wypada zauważyć, że my, Zespół, jesteśmy gospodarzami forum. Nasza postawa to świadectwo o całym portalu, więc zależy mi, abyście mieli ów fakt na względzie, zanim napiszecie coś o "prymitywnych chamach portalowych", czy też wystosujecie pod adresem użytkowników pogróżki w stylu "jakoś damy sobie z Wami radę." Zwłaszcza my, osoby będące niejako "na świeczniku", nie powinniśmy, pod pretekstem tzw. szczerości, kierować się prywatnymi animozjami. Kontynuowanie sporów i przeciąganie ich w nieskończoność, ostracyzm, ostentacyjne aluzje, nieustanne udowadnianie komuś jego nierozgarnięcia - bardzo negatywnie wpływają na wizerunek portalu. O ile pochwalałam ideę działań zmierzających do eliminacji niechlujnego pisania, o tyle nie będę kibicować otwartej wojnie.

Odnośnie grafomanii - jesteśmy portalem o ambicjach edukacyjnych. Naszym zadaniem jest pomoc autorom w doskonaleniu warsztatu. Nie geniusze i mistrzowie pióra takiej pomocy potrzebują, lecz ci, którzy piszą słabo, a merytoryczna krytyka ma ich wesprzeć w poetyckich zmaganiach. Tak więc sugerowanie, że na naszym forum nie ma miejsca na twórczość osób, których pisanie pozostawia jeszcze wiele do życzenia, jest sprzeczne z zasadami, jakimi mieliśmy się wszyscy kierować, zgodnie z intencją założycieli Ósmego piętra.

Zamykam temat, ponieważ stał się kolejnym punktem zapalnym, a ciągnięcie w nim jałowych dyskusji uważam za zbędne. Poprawna pisownia jest sprawą bezdyskusyjną, natomiast na wartościujące rozmowy o użytkownikach tutaj miejsca nie ma,

Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Zablokowany

Wróć do „MOIM SKROMNYM ZDANIEM”