Dziwi mnie, że próbujesz stosować taki podejrzany sofizm. Ja mówiłem jedynie o definicji plagiatu, co mają do tego oceny moralne i etyczne Hitlera??? Jeśli widzisz w tym relatywizm, cóż, nie skomentuję. Co mają do tego również jakieś chuje do szczania, obrażanie kogoś to inna kwestia prawna i nie ma nic do tego zagadnienia. Zatem powtórze jeszcze raz, jeśli nie rozumiesz.Gloinnen pisze:Tym tokiem rozumowania idąc, Alku, powinniśmy pozwolić na portalu właściwie na wszystko, ponieważ w żadnym działaniu nie ma niczego złego i każdą winę można podważyć. Nie ma niczego złego w bluzgach, bo autor tychże może potem z minką kota ze Shreka stwierdzić, że on przecież nikogo nie obraża, że nazwanie kogoś (przepraszam za dosadny przykład) chujem do szczania to w gruncie rzeczy komplement i w ogóle. A więc wina nieumyślna. Nie ma niczego złego w głoszeniu np. treści rasistowskich, faszystowskich - bo trzeba by udowodnić, itd. A ktoś spyta jak niewiniątko - a co to rasizm? Ojeeeej, nie wiedziałem!!! Za miesiąc sytuacja się powtórzy a on powie - ale to było przecież tylko tak, dla jaj... Za trzecim razem, gdy administracja go w końcu ukarze, znajdą się tacy, co powiedzą - jakim prawem, przecież on niewinny!!!
Dziwi mnie tylko, że nie wykazałeś się taką wyrozumiałością (ideową), pod wątkiem Skarania o Hitlerze, pod wierszem Sedego o politykach, gdzie z krytyki elit rządzących zrobiłeś sianie nienawiści... Wobec komentarzy Czternastki arbitralnie stwierdzasz - wyzłośliwianie się... A też można zawsze spytać - na jakich kryteriach opierasz swoje zarzuty...
Tylko jakoś splagiatowanie wiersza jest dla Ciebie wysoce wątpliwe, bo może, bo niekoniecznie, bo przecież...
Relatywizm moralny się kłania?
1. Pisałem o tym, że plagiat w tym przypadku jest wysoce nieewidentny, dlatego wyrzucanie kogoś na tej podstawie jest też wysoce wątpliwe. A wiem co piszę o plagiacie bo jestem prawnikiem i uczyłem sie o tym. To wszystko.
2. Wyzłośliwianie się, a w tym wypadku wręcz szykanowanie przez Panią E14 iskierki jest ewidentne, wystarczy prześledzić ten wątek. Takie traktowanie usera przez moderatora (niezależnie jaki poziom wykazuje user) to moim zdaniem skandal.
3. Nie zarzucam Ci osobiście złej woli, czy tym podobnych rzeczy, przeczytałem dopiero co Twoje wiersze, więc pewnie przeżywasz tę sprawę inaczej niż myślałem, więc w tym względzie przepraszam.
I jeszcze jedno: Obecnie zauważyłem, że iskra jest też na innych portalach i jakoś nie ma tam z nią większych problemów. A dlaczego? Może dlatego, że nikt nie gania tam za nią i nie prowokuje jej na każdym kroku, jak tutaj pani E14 lub wcześniej Pan Sede. Przecież wiadomo jaka jest Iskra i jak ją łatwo sprowokować. Wykorzystywanie tego jest okrutne. Czy ten kto jej nie lubi nie może jej po prostu omijać szerokim łukiem. Tak trudno być człowiekiem?