język nienawiści - Islam, ksenofobia i inne

Uwaga! Tu wchodzisz na własne ryzyko i odpowiedzialność.
Zablokowany
Wiadomość
Autor
ELKA

Re: język nienawiści - Islam, ksenofobia i inne

#91 Post autor: ELKA » 08 cze 2016, 21:17

To Ty się nieźle zabawiasz Barteczku, w donosy... Myślałam, że to znikło wraz z komuną, a tu kwitnie w najlepsze na forach literackich... No i taki może napisać wszystko, obrażać ludzi, wyzywać od rasistów, ksenofobów... potem postraszy... niezła taktyka, tylko taka prymitywna... ohyda!

Ale nie przeszkadzaj sobie Barteczku, baw się, może kiedyś to opiszę... zacznę od; Uważajcie na ludzi, którzy przesadnie słodzą, bo jest w tym kłamstwo, ukryty cel... takich ludzi należy omijać szerokim łukiem, bo są zdolni do każdej podłości... poprę to cytatami, wyjdzie dobry tekst.

Ciekawa jestem kogo wcześniej straszyłeś... ofiary Barteczka zgłoście się. A może trzeba ich poszukać na wszystkich forach, pewnie będę zaskoczona, jak zwykle rozmiarem działalności Barteczka... :crach:

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#92 Post autor: skaranie boskie » 08 cze 2016, 21:38

ELKA, Ty też trochę przesadzasz.
Bateczekm przegiął i dostał ostrzeżenie. Ty sobie, jak widzę, również nieźle folgujesz.
Na razie się powstzrymam od kolorowania wpisu, pamiętaj jednak, że swoimi odpowiedziami napędzasz agresję.
Wracając do meritum - ja też mam problem z wiarą w twoją opowieść. Wiesz dlaczego?
Z prostej przyczyny. W jednym na pewno nie napisałaś prawdy. Nazwałaś swoich prześladowców uchodźcami. A skąd wiesz, że oni akurat uchodźcami byli, a nie zwykłą bandą przestępców? A może innym rodzajem imigrantów? Z tego, co wiem, do Europy nie dotarł jeszcze ani jeden rzeczywisty uchodźca wojenny z Syrii. Wszyscy, którzy tu w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy trafili, to zwyczajni imigranci socjalni. Nawet nie zarobkowi. Skoro więc mylisz się w jednym, nie można wykluczyć, że inne twoje rewelacje również mijają się z prawdą.
Nie oznacza to, że pochwalam zachowanie Barteczkam, jeśli on bowiem uważa, że kłamiesz i publicznie Ci ten kłam zadaje, powinien postarać się to udowodnić. W przeciwnym razie to ja powiadomię organa ścigania o próbie zniesławienia.

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#93 Post autor: barteczekm » 08 cze 2016, 21:44

No pewnie nazwij mnie donosicielem za to że zgłaszam Ciebie rasistko do organizacji, która z tym walczy. To jest relatywizm. Samemu popełniać przestępstwo a biadolić i robić z siebie ofiarę przestępstwa wymyślonego. Nikogo nigdy nie straszyłem. Po prostu oznajmiam. Rasizm to coś czym się brzydzę. znam ludzi, którzy padli jego ofiarą i będę go tępił gdzie się da i jak się da. Ofiar żadnych moich nie ma. Raczej w świecie jeśli chodzi o ofiary to jest ich mnóstwo ale są to ofiary rasistów. Ja myślałem, że rasizm i ksenofobia minęła bezpowrotnie po doświadczeniach II wojny światowej i innych wojen. Jak widać kwitnie na forach literackich. Tak trzeba omijać szerokim łukiem - rasistów. Po prostu stosować do nich metodę "zero tolerancji", bo bez niej rozkręcają się w najlepsze. W szczególności jak po pierwsze znajdują posłuch lub są tolerowani poprzez bierność. Żegnam. Do administracji. Nie macie co się obawiać jakiś skomplikowanych procedur w związku z działaniem stowarzyszenia. Odbywa się to w ten sposób, że analizują wypowiedzi. (mają preant screany), formułują zawiadomienia a do Was przychodzi tylko zapytanie o udostępnienie IP delikwenta - rasisty. Wszystko. Także bez obaw.

Jeśli chodzi o zniesławienie. Proszę zgłaszaj.

Dodano -- 08 cze 2016, 21:54 --
skaranie boskie pisze:W przeciwnym razie to ja powiadomię organa ścigania o próbie zniesławienia.[/color]
Zupełnie nie pojmują tego. Jest na forum rasistka, która z każdym postem idzie w to coraz bardziej. Co z tego, że od jakiegoś czasu koleżanka i to z netu. I ktoś, kto temu się przeciwstawia. Pomimo wszystko, że przez wielu nielubiany ale przez wielu i owszem. Niesnaski wynikają z różnych relacji ale nie tak ważnych jak kwestie rasizmu. I co się dzieje? Rasistka ma się w najlepsze a ten co temu się przeciwstawił dostaje ostrzeżenie, plus zostaje ostrzeżony zgłoszeniem zniesławienia. Jak był rasizm to potrzeby zgłoszenia nie było. Gwoli ścisłości. Zniesławienie jest z oskarżenia prywatnego. Ale nie o to tu chodzi.
" a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze
ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych

niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę"

Z. Herbert

ELKA

#94 Post autor: ELKA » 08 cze 2016, 22:12

skaranie boskie pisze:Wracając do meritum - ja też mam problem z wiarą w twoją opowieść. Wiesz dlaczego?
Z prostej przyczyny. W jednym na pewno nie napisałaś prawdy. Nazwałaś swoich prześladowców uchodźcami. A skąd wiesz, że oni akurat uchodźcami byli, a nie zwykłą bandą przestępców? A może innym rodzajem imigrantów? Z tego, co wiem, do Europy nie dotarł jeszcze ani jeden rzeczywisty uchodźca wojenny z Syrii. Wszyscy, którzy tu w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy trafili, to zwyczajni imigranci socjalni. Nawet nie zarobkowi. Skoro więc mylisz się w jednym, nie można wykluczyć, że inne twoje rewelacje również mijają się z prawdą.
Jaka jest różnica między uchodźcą, a imigrantem socjalnym, bo już teraz to zgłupiałam i niczego nie rozumiem? Jaki to jest inny rodzaj imigrantów? To ci imigranci, nie mają statusu uchodźcy? To kogo obawia się Belgia, że centrum, dworce i metra obstawili wojskiem i policją? To kto na mnie pluł i szczekał??? A może ja w ogóle nie byłam w Belgii i to wszystko mi się przyśniło?

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#95 Post autor: barteczekm » 08 cze 2016, 22:36

Belgia jak i cały świat obawia się - przestępców - terrorystów. A stawianie znaku równości uchodźca, muzułmanin, terrorysta to przejaw ksenofobii. Zaś przejawem rasizmu są "czarne mordy", "do wora i odesłać" "szczekające psy", "wszyscy brudni i zaniedbani", "to nie ludzie a dzicz" i parę jeszcze które użyłaś na tle rasowym a co mi przez gardło nie przechodzą są tak płytkie i obrzydliwe.

Z. Herbert

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#96 Post autor: skaranie boskie » 08 cze 2016, 22:45

Masz rację, Barteczekm.
Dla rasizmu powinniśmy być absolutnie pozbawieni tolerancji. Rzecz w tym, że z Elki taki rasista, jak ze mnie cesarzowa chińska. Ot, chciała dziewczyna mieć swoje pięć minut i skopiowała sobie historyjkę, jakich setki krążą po sieci, zwłaszcza na stronach francuskich i belgijskich. To jeszcze nie przestępstwo, choć odrobinę nakłanianiem do nienawiści rasowej trąca. Myślę, że wszystkimi wypowiedziami powinniśmy się wzajemnie wspierać, pomagać coś zrozumieć, nie zaś oskarżać i straszyć.
barteczekm pisze:No pewnie nazwij mnie donosicielem za to że zgłaszam Ciebie rasistko (...)
Ponieważ oboje użyliście epitetów (nieważne na ile uzasadnionych), tym razem rozstrzygnę spór polubownie. Ale proszę tego więcej nie testować.
barteczekm pisze:Zdecydowanie mało mnie interesuje w takich kwestiach, czy gdzieś będę na jakimś portalu lub nie.
barteczekm pisze:Żegnam.
Słowo się rzekło, Bartoszu. Kobyłka u płota.
Zobaczymy, na ile potrafisz być słowny.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#97 Post autor: barteczekm » 08 cze 2016, 22:55

skaranie boskie pisze:Masz rację, Barteczekm.
Dla rasizmu powinniśmy być absolutnie pozbawieni tolerancji. Rzecz w tym, że z Elki taki rasista, jak ze mnie cesarzowa chińska. Ot, chciała dziewczyna mieć swoje pięć minut i skopiowała sobie historyjkę, jakich setki krążą po sieci, zwłaszcza na stronach francuskich i belgijskich. To jeszcze nie przestępstwo, choć odrobinę nakłanianiem do nienawiści rasowej trąca. Myślę, że wszystkimi wypowiedziami powinniśmy się wzajemnie wspierać, pomagać coś zrozumieć, nie zaś oskarżać i straszyć.
barteczekm pisze:No pewnie nazwij mnie donosicielem za to że zgłaszam Ciebie rasistko (...)
Ponieważ oboje użyliście epitetów (nieważne na ile uzasadnionych), tym razem rozstrzygnę spór polubownie. Ale proszę tego więcej nie testować.
barteczekm pisze:Zdecydowanie mało mnie interesuje w takich kwestiach, czy gdzieś będę na jakimś portalu lub nie.
barteczekm pisze:Żegnam.
Słowo się rzekło, Bartoszu. Kobyłka u płota.
Zobaczymy, na ile potrafisz być słowny.
Skaranie nie trochę trąca rasizmem ale mocno nim jedzie. Do tego jak prześledzimy wątek i proszę obiektywnie to widzimy, że raz, drugi trzeci szły sugestie iż to rasizm i ksenofobia. Całkowicie nie dały skutku a tylko spotęgowały wypowiedzi o takim charakterze. Jasne, każdy może mieć zły dzień i coś palnąć. No ale nie cyklicznie przez prawie 3 tygodnie i to coraz ostrzej i obrzydliwiej. Co do ostatniego przemilczam, bo cały kontekst tego co zacytowałeś był inny. Słowny, jestem byłem i będę - nie podejmował będę jakiejkolwiek aktywności w rozmowach z rasistami i ksenofobami za to nie mam najmniejszego zamiaru, przez rasistkę zaniechać aktywności z ludźmi których cenie, lubię i ze wzajemnością. O to samo proszę wszystkich ksenofobów i rasistów aby jakkolwiek czy dobrze, czy źle nie wypowiadali się pod moją twórczością i nie kierowali do mnie żadnych słów. Nie chcę być w żaden sposób z nimi powiązany. Dziękuję.

Z. Herbert

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#98 Post autor: skaranie boskie » 08 cze 2016, 23:15

Dobra, temat rasizmu i ksenofobii zamkniemy, razem z tym wątkiem.
Ciebie, Barteczkum, zaś proszę, żebyś zastanowił się nad swoim zachowaniem.
Elkę też, ale to już inna bajka.
Przyszedłeś tu, do nas, zupełnie niedawno, a zdążyłeś zaliczyć kilka poważnych kar regulaminowych. Nie dostałeś ich za loczka na głowie, tylko za swoje zachowanie w stosunku do portalu i jego użytkowników. Będę Ci wdzięczny, jeśli w przyszłości policzysz do dziesięciu, zanim klikniesz "wyślij", niezależnie, co napiszesz.
Nikt tutaj nie jest nastawiony wrogo do Ciebe, jednak czasami sam do takiego nastawienia prowokujesz, a efekty widać gołym okiem. Napisałeś, że są tu tacy, którzy wzajemnie Cię lubią i cenią. Może postaraj się, żeby ich nie ubywało, a już na pewno nie próbuj nikomu grozić jakimikolwiek organami, bo tego nikt nie lubi, a mnie osobiście to zwyczajnie wkurwia. Takich grożących mieliśmy tu już na pęczki i każdy wymyślał sobie do grożenia inny organ. Mogę Ci tutaj solennie obiecać, że jeśli podobna do wyżej zaistniałej groźba kiedykolwiek wyjdzie spod twojej klawiatury, usunę twoje konto bez ostrzeżenia.
Temat zamykam.
Kloszard to nie zawód...

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#99 Post autor: skaranie boskie » 09 cze 2016, 19:55

Temat odblokowałem na prośbę kilku Użytkowników.
Mam nadzieję, że emocje dyskutantów opadły, gdyby jednak doszło tutaj do kolejnych przepychanek, szczególnie zaś do ataków osobistych, zamknę temat definitywnie.
Kloszard to nie zawód...

ELKA

#100 Post autor: ELKA » 09 cze 2016, 20:49

skaranie boskie pisze: Ot, chciała dziewczyna mieć swoje pięć minut i skopiowała sobie historyjkę, jakich setki krążą po sieci, zwłaszcza na stronach francuskich i belgijskich.
`

A jeśli elka nie kłamie, jeżeli pisała prawdę, to jak Ty Skaranie wyglądasz na tle tych słów?

Uważasz, że ja tylko w ten sposób mogę zaistnieć na Ósmym?

Zablokowany

Wróć do „MOIM SKROMNYM ZDANIEM”