Krople goryczy

Piosenki Waszego autorstwa. Wskazany link do wykonia, o ile istnieje.

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
P.A.R.

Re: Krople goryczy

#11 Post autor: P.A.R. » 25 maja 2013, 11:59

Gloinnen pisze:Nie potrafisz zrozumieć tego, że krytyka jednego wiersza nie jest krytyką Twojego pisania w ogóle, bo każdy utwór jest inny
no, bo gdy Glo powie, to jakby Jezus Cię doświadczył
nic innego się nie liczy...
tak trzymaj
:tan:

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#12 Post autor: Gloinnen » 25 maja 2013, 14:09

NB. Link do piosenki odsyła na przysłowiowy Berdyczów.

NB. 2. Jeżeli wiersz stał się tekstem piosenki - czy powinno się go przeprowadzić do odpowiedniego działu (PIOSENKA DOBRA NA WSZYSTKO), gdzie utwory oceniane są według innych kryteriów?

NB. 3. Odnośnie uwag o dołowaniu leżącego i mojej krótkiej pamięci, itp. Zawsze staliśmy na stanowisku, że nie powinno się przenosić do dyskusji pod wierszami swoich ewentualnych gorzkich żali związanych z innymi portalami czy też forami, a mieliśmy tu już nieraz różne tego typu hece. Jeśli już kogoś korci złośliwa wena, może lepiej "wyżyć się" literacko? Istnieje np. dział z satyrą.

:rosa:

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#13 Post autor: skaranie boskie » 27 maja 2013, 22:47

Na miłość boską, Julka!
Jeśli napisałem o żółtej kartce, to nie znaczy, że chcę Cię stąd wyrzucić.
To dotyczyło tylko i wyłącznie tego jednego wiersza, który - moim zdaniem - jest kiepski. Jeśli ktoś zrobił z niego piosenkę, to i dobrze.
Tak, jak napisała Glo, piosenki rządzą się innymi prawami i odbierane są również inaczej. Zresztą napisałem, że jako pieśń pielgrzymkowo religijna, nie odbiega od klasyki. Dla mnie religijna, dla innych, być może, rozrywkowa, tu już decydują gusta.
Komentowanie utworów na naszym portalu nie ma zaspokajać niczyich ambicji, tylko być wyrażaniem rzetelnych i uczciwych opinii przez Użytkowników na temat konkretnych utworów, nie zaś całokształtu twórczości ich autorów, dlatego jeden nierobiący "dobrze" Autorowi komentarz, nie może być odbierany, jako zamach na jego osobę i całą twórczość.

Zamiast więc się obrażać i pisać pierdoły o kopaniu leżącego, pisz Ty wiersze tak, jak nieraz udowodniłaś, że potrafisz, to znaczy dobrze. I nie wylewaj strugi łez nad tym nieudanym wierszydłem, albo go popraw, a najlepiej napisz nowy. Jeśli nie masz nic przeciw temu, ten przeniosę do piosenek. Tylko napraw linka.

:kwiat: :kwiat: :kwiat:
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Julka

#14 Post autor: Julka » 28 maja 2013, 20:23

Według życzeń niech się stanie
:kwiat:

Amen

Awatar użytkownika
coobus

#15 Post autor: coobus » 28 maja 2013, 20:42

A może by tak inne kropelki, zamiast kropli goryczy... :vino:
Ode mnie jak zawsze :)
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

ODPOWIEDZ

Wróć do „PIOSENKA DOBRA NA WSZYSTKO”