Moderacja

Wiersze i opowiadania dla najmłodszych czytelników, historyjki, bajki, baśnie.

Moderatorzy: skaranie boskie, eka

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
tea

Moderacja

#1 Post autor: tea » 22 kwie 2013, 11:44

Witam wszystkich obecnych jako moderator w tym zakątku Ósmego Piętra. Nie ukrywam, że jestem bardzo przejęta powierzoną mi rolą. Obiecuję, iż nie będę nadymać się :), wymądrzać i robić tego wszystkiego co jest niemiłe. Za to spodziewajcie się ode mnie wszelkiej pomocy w zakresie twórczości dla dzieci ( tu mogę już wypowiadać się jako ekspert z atestem :) ) - będą regularnie zamieszczać listy aktualnych konkursów, zachęcać do brania w nich udziału, udzielać wszelkich porad, pomocy i w ogóle , jak kiedyś wypsnęło się pewnej pani " stoję otworem ". Mam nadzieję, że spełnię Wasze oczekiwania jako moderator i na początek dla wszystkich :vino:

Awatar użytkownika
jaga

Re: Moderacja

#2 Post autor: jaga » 22 kwie 2013, 19:32

witaj tea - nowego moderatora
cieszę się i gratuluję
życzę sukcesów w nowej pracy
:kofe:
postaram się być grzeczna
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek.
Wisława Szymborska

tea

KONKURSY

#3 Post autor: tea » 22 kwie 2013, 21:22

W tym wątku będę zamieszczać informacje dotyczące konkursów na utwory dla dzieci i młodzieży. Pierwszy

:http://www.aktualnekonkursy.pl/konkursy ... racki.html

Opis
bajka-radomszczanska konkurs-literacki

Organizatorem konkursu jest Urząd Miasta Radomsko.

Konkurs ma charakter otwarty. Każdy może wziąć w nim udział.

Uczestnicy konkursu mają za zadanie napisać bajkę, w której pojawią się motywy związane z Radomskiem. Na stronie Organiaztora czytamy: Prezydent miasta zachęca wszystkich, którzy mają lekkie pióro i poprawnie posługują się językiem polskim, a ponadto pasjonuje ich historia, tożsamość i kultura Radomska, do napisania bajki lub opowiadania. Bajka ma być skierowana do dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym.
Bajki mogą być pisane wierszem i prozą.
Objętość tekstu nie może przekraczać 5 stron (1800 znaków/stronę, czcionka 12, interlinia 1,5).

Laureaci konkursu otrzymają atrakcyjne nagrody rzeczowe (np. tablety albo aparaty fotograficzne).

Wydrukowane prace konkursowe oraz ich wersje elektroniczne można dostarczyć osobiście lub przesłać na adres Urzędu Miasta Radomsko (szczegóły w regulaminie konkursu).

Atmosfera towarzysząca konkursom literackim w Radomsku jest wspaniała. Przy odrobinie szczęścia możecie poznać kogoś...nie powiem kogo, bo ten Ktoś może chce pozostać nieznanym Ktosiem :)

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#4 Post autor: skaranie boskie » 22 kwie 2013, 21:37

Witaj Tea w dzięcięcym.
Miło zobaczyć profesjonalistkę przy pracy. :)
Od dziś chyba zacznę tworzyć dla dzieci, wiedząc, że mogę liczyć na fachową pomoc.
Na początek - :vino:
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

tea

#5 Post autor: tea » 22 kwie 2013, 22:12

Skaranie, jak mi Bóg miły, zagonię wszystkich do konkursów, a potem...no cóż, nie ukrywam - Ósme Piętro - Dzieciom :)))

ODPOWIEDZ

Wróć do „UTWORY DLA DZIECI”