Mój parapet...
Moderatorzy: lczerwosz, Lucile
Mój parapet...
Lądowanie z poślizgiem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2015, 12:43 przez bronmus45, łącznie zmieniany 3 razy.
- Patka
Re: Mój parapet...
Jeden temat - jedno zdjęcie. Wklejamy zdjęcia przynajmniej pretendujące do miana artystycznych, a te nawet nie próbują takie być. Zwykłe fotki.
Do poczytania: http://www.osme-pietro.pl/fotografia-ar ... t9115.html
- lczerwosz
- Administrator
są świetne
zwłaszcza numer 2 i 3 a najbardziej 3
zwłaszcza numer 2 i 3 a najbardziej 3
No trudno. Proszę więc je usunąć... Napisałem na początku, że to z kamerki internetowej, a ze mnie gorszy jeszcze fotograf niż poeta... Przepraszam za kłopot.Patka pisze:Jeden temat - jedno zdjęcie. Wklejamy zdjęcia przynajmniej pretendujące do miana artystycznych, a te nawet nie próbują takie być. Zwykłe fotki.
- lczerwosz
- Administrator
Myślę, że teraz, jak jest ich sześć, można je potraktować jako jedną kompozycję.
Pomyśl jednak o scalaniu i uważnym kadrowaniu każdego fragmentu.
Jest taki darmowy program Irfanview, którym można wiele zrobić, w szczególności wklejać grafikę znajdującą się już w tzw. schowku, obok istniejącej: z lewej lub z prawej strony albo u góry lub na dole.
Pomyśl jednak o scalaniu i uważnym kadrowaniu każdego fragmentu.
Jest taki darmowy program Irfanview, którym można wiele zrobić, w szczególności wklejać grafikę znajdującą się już w tzw. schowku, obok istniejącej: z lewej lub z prawej strony albo u góry lub na dole.
- Patka
Wiesz - z tym artyzem to tylko moje zdanie, może inni dostrzegają w tym artyzm. Ja nie czuję się upoważniona, by usuwać cały temat.
Ale nadprogramowe zdjęcia mogę usunąć. Zostawię pierwsze.
Leszku - zasady są jasne. Jeśli jednemu userowi pozwolimy wklejać po kilka zdjęć/tekstów w temacie, to zaraz wszyscy się rzucą do nadprogramowego wklejania. A jak na razie działu na "cykle fotograficzne" nie ma (i nie, nie jest to propozycja!).
Ale nadprogramowe zdjęcia mogę usunąć. Zostawię pierwsze.
Leszku - zasady są jasne. Jeśli jednemu userowi pozwolimy wklejać po kilka zdjęć/tekstów w temacie, to zaraz wszyscy się rzucą do nadprogramowego wklejania. A jak na razie działu na "cykle fotograficzne" nie ma (i nie, nie jest to propozycja!).
- lczerwosz
- Administrator
Scal je, jak pisałem i wklej ponownie - jako jedno zdjęcie.lczerwosz pisze:Myślę, że teraz, jak jest ich sześć, można je potraktować jako jedną kompozycję.
http://www.irfanview.com/

- lczerwosz
- Administrator
To tak jakby policzyć zwrotki w wierszu.Patka pisze:Leszku - zasady są jasne. Jeśli jednemu userowi pozwolimy wklejać po kilka zdjęć/tekstów w temacie, to zaraz wszyscy się rzucą do nadprogramowego wklejania. A jak na razie działu na "cykle fotograficzne" nie ma (i nie, nie jest to propozycja!).

Ja je mogę scalić na swoim PhotoScape bez problemu. Tylko, że... jeśli one tam nie pasują, to przecież nie będę udawał ich artyzmu. Bo doskonale sobie zdaję sprawę, że takimi nie są. Przed wklejeniem tych moich obejrzałem parę innych pod tym adresem... Pożal się Boże - co do niektórych... No ale osądza gospodarz (moderator strony) a nie ja. I nie myślę się z nim kopać... Bo nie mam szans. Przeczytaj sobie pierwszy komentarz i sam pomyśl...lczerwosz pisze:Scal je, jak pisałem i wklej ponownie - jako jedno zdjęcie.lczerwosz pisze:Myślę, że teraz, jak jest ich sześć, można je potraktować jako jedną kompozycję.
http://www.irfanview.com/
- lczerwosz
- Administrator
Ale tak się składa, że moderatorem tej strony jestem ja.
O artyzmie mówić pojedynczo jest dość trudno. Dopiero, gdy więcej osób się wypowie, można mieć odczucie, jak praca została przyjęta. A dział cieszy się dość małą oglądalnością na naszym forum.
Podobnie jak w poezji, czy prozie, opinia grupy odbiorców nie zawsze jest istotna, czasem odbiór jednej osoby, która powie - gówno - przeważa nad powszechnymi zachwytami. Albo odwrotnie.
O artyzmie mówić pojedynczo jest dość trudno. Dopiero, gdy więcej osób się wypowie, można mieć odczucie, jak praca została przyjęta. A dział cieszy się dość małą oglądalnością na naszym forum.
Podobnie jak w poezji, czy prozie, opinia grupy odbiorców nie zawsze jest istotna, czasem odbiór jednej osoby, która powie - gówno - przeważa nad powszechnymi zachwytami. Albo odwrotnie.