drzwi pierwsze

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
eka
Moderator

Re: drzwi pierwsze

#11 Post autor: eka » 01 kwie 2014, 9:56

:crach: I co ja narobiłam!? :((
coobus pisze:No, nieee... wspomniałem, żebyś potrenowała wchodzenie na ósme bez windy, ale żeby akurat po moich plecach i niemłodym już kręgosłupie.
Coobus, sorry, ale w treści drzwi pierwszych zobaczyłam całkiem młody kręgosłup. :)
Mam nadzieję, że wkrótce dasz sobie szansę na zlikwidowanie długu. ;)

Wiesz co mnie urzeka?

jak można kogoś aż tak wypełnić sobą

Jeszcze raz przepraszam, zapędziłam się, ale tak mam, kiedy wiersz do mnie silnie przemówi. Wtedy chcę, aby był doskonały. :jez:

EwaMagda

#12 Post autor: EwaMagda » 01 kwie 2014, 9:59

Eka - z doskonałością tak bywa, że nie ma jednej :))))))))))))))))))

Awatar użytkownika
eka
Moderator

#13 Post autor: eka » 01 kwie 2014, 10:07

To miała być riposta SZAnownego Autora ;)

EwaMagda

#14 Post autor: EwaMagda » 01 kwie 2014, 10:13

Byłam szybsza, bo cholernie lubię wiersze Coobusa :D
Miłego dnia, Eka :rosa:

Hosanna
Kontakt:

#15 Post autor: Hosanna » 01 kwie 2014, 21:30

Cobus - wiersz jest magiczny i ekstra gęsty taki jaki jest
Jedyna zmiana z która się zgadzam jest ta z tytułem
W tym przypadku te niby zbędne słowa tworzą melodię i nastrój
to nie jest wiersz z przekazem tylko intelektualnym
on ma swój ścieg i półcienie żeby go lepiej poczuć ciałem

Pierwotnie odebrałam to jako obraz człowieka próbującego się obudzić z letargu po pierwszej wielkiej miłości która umarła (świece, zaduma, uszkodzenia kolan czasowi sufit uszkodzony krzykiem - dużo przymiotników bolesnych) i dochodzenie do siebie po tej stracie . W tej konwencji pointa sugeruje że kto potrafi kochać i jest już gotowy do miłości - może zakochać się w każdym. Ze potrzeba miłości jest pierwsza a obiekt na drugim miejscu (to było kontrowersyjne ale ciekawe)

ale potem doszłam do wniosku ze całkowicie wszystko pasuje jeśli założyć ze chodzi o rytualność i magię sił które doprowadzają nas do seksu - dowodem koronnym był kot który długo w łazience nei posiedzi :) ;) ;)
trochę jeszcze te bolesne przymiotniki zadziwiają 9bo CZEMU ich tyle ???) ale pointa - hołd dla świętości sił seksualnych bardzo mi pasuje (dodam dla niewtajemniczonych że kto kocha seks nie staje się seksoholikiem ani lubieżnikiem i nie uprawia go z każdym gdyż to SA święte , wielkie mocne przeżycia dla niego)

EwaMagda

#16 Post autor: EwaMagda » 01 kwie 2014, 21:34

Hosanna, brawo za ostatnie zdanie :rosa: :rosa: :rosa:

Hosanna
Kontakt:

#17 Post autor: Hosanna » 01 kwie 2014, 21:43

To jest nas już oficjalnie klubie Troje :) :) ;)

EwaMagda

#18 Post autor: EwaMagda » 01 kwie 2014, 21:46

;) :D

Awatar użytkownika
coobus

#19 Post autor: coobus » 01 kwie 2014, 23:08

Mogę się już włączyć w miłą konwersację. Obejrzałem Ligę Mistrzów i mogę zająć się seksem, bo jak wiecie, gdy jest piłka nożna, seks musi poczekać (niezgłębione są prawa natury). Chodzi tu o ten seks w moim wierszu.

Cóż mogę dodać... chyba tylko uzupełnić. Ten tytuł, wstawiony w tekst, ma tu kluczowe znaczenie, dlatego jest tak ważny. Macie rację, seks, ale ważniejsze jest tu jego umiejscowienie, bo seks niejedno ma imię. To ten, kiedy otwiera się drzwi pierwsze. Poznawanie, zdziwienie, zadumanie... a potem już dorosłość, która czeka po przekroczeniu tych drzwi. To ten święty pierwszy raz, którego magiczna świeżość jest ważniejsza od samego aktu.
Wczesna wiosna. Jak się okazuje, obrodziła u mnie w erotyki (vide następny wiersz). Dlatego, że tak mam ten czas zakodowany w umyśle. I drzwi pierwsze, to też wiosna, też tak je widzę.

Cieszę się z wyczucia klimatu. Dziękuję za komentarze.
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

Adela

#20 Post autor: Adela » 02 kwie 2014, 12:36

To dobry wiersz, przeczytałam z przyjemnością.
Pozdrawiam,
A.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”