-
Re: ***
Każdy z nas się potyka i czasem upada, zakręty są do pokonania jeśli tylko się bardzo chcezOJA pisze:nie lękaj się, łap wiatr w żagle
świat nie skończy się
jeśli na zakręcie upadniesz

Wyrzuciłabym ten samotny przecinek w pierwszym wersie, bo jeśli się nie używa interpunkcji w wierszu, to trzeba być konsekwentnym

Po każdym dniu trzeba postawić kropkę, przewrócić kartkę i zacząć na nowo...
/Phil Bosmans/
/Phil Bosmans/
- Patka
Re: ***
Najpierw co mi się nie podoba:
- szyk niektórych wersów - tworzą się niepotrzebne rymy (żagle-upadniesz, dni-nikt), nie brzmi to dobrze. Lepiej napisać: "jeśli upadniesz na zakręcie" i "których nikt nie usłyszy".
- interpunkcja - totalny brak konsekwencji. Dajesz tylko jeden przecinek na początku i potem nic. Wywalić go i po sprawie.
- banał w całym wierszu - utwór jest pusty i nic nie mówi, nie zachwyca, zero ciekawej treści, ciekawych przemyśleń.
Co mi się podoba? Nic.
Pozdrawiam
Patka
- szyk niektórych wersów - tworzą się niepotrzebne rymy (żagle-upadniesz, dni-nikt), nie brzmi to dobrze. Lepiej napisać: "jeśli upadniesz na zakręcie" i "których nikt nie usłyszy".
- interpunkcja - totalny brak konsekwencji. Dajesz tylko jeden przecinek na początku i potem nic. Wywalić go i po sprawie.
- banał w całym wierszu - utwór jest pusty i nic nie mówi, nie zachwyca, zero ciekawej treści, ciekawych przemyśleń.
Co mi się podoba? Nic.
Pozdrawiam
Patka