Wpierw wylewasz zupę, a potem dziwisz się - kto tu tak narozrabiał?!

Pozdrawiam

A to już sobie sam odpowiedz. Zwłaszcza, że odpowiedź nietrudna.haiker pisze:Dlaczego zaskoczony?
Dziękihaiker pisze:Przy okazji - sto lat!
Zwyczajnie. Podświetlamy żądany fragment tekstu i klikamy "cytuj".Adela pisze:Jak Wam się udaje cytować pojedyncze wypowiedzi?
I ten wers mi nie leży.haiker, w którymś z wersów pisze:kurwa
Bardzo TYPOWE i ŻENUJĄCE uciekanie od odpowiedzi, od odpowiedzialności za słowa. Dodatkowo mówiące "piekło to inni".witek kiejrys pisze:haiker, skoro nie ma wiersza [msz], to odnoszę się do autora i tekstu. Prosiłeś o rozwinięcie pierwszego mojego wpisu, po drodze 'działo się', w takiej sytuacji sam chyba rozumiesz, że wywołałeś zamieszanie, które niestety zaskutkowało.
Wpierw wylewasz zupę, a potem dziwisz się - kto tu tak narozrabiał?!![]()
Pozdrawiam
Pierwotnie tytuł miał brzmieć (ba, nawet taki umieściłem na portalu, ale po paru sekundach skróciłem) "Galerianka skrywa tajemnice". Ale wydał mi się zbyt odkrywający i skupiający tylko na jednym aspekcie. Słowo "galerianka" budzi oczywiste asocjacje, treść wskazuje podmiot, więc powiązanie także powinno się pojawić, zwłaszcza, że nie jest samo w sobie kluczowe.karolek pisze:Wiersz nie jest zły, aczkolwiek wzajemne obrażanie się i kłótnie pod nim - tak.
Jedynie zmieniłbym tytuł na taki, który naprowadziłby bardziej czytelnika, ponieważ ten jest bardzo mylący.
Powiedz, jakie mam wpisać pytanie, żebyś odpowiedział. Skoro proszę o wyjaśnienie, to znaczy, że nie wiem.skaranie boskie pisze:A to już sobie sam odpowiedz. Zwłaszcza, że odpowiedź nietrudna. (...)
Myślę, że powyższy komentarz wskazuje na ufiksowanie ze względu na zawężony odbiór wulgaryzmów. To podobno da się leczyć, ale komentarz powyższy nie wnosi nic, poza swoistą autoekspresją, interesującą - a tak naprawdę nie - psychiatrów i psycholożki.Qń Który Pisze pisze:Staje się ostatnio modna połezja“, która niewiele jest warta od gardlanej odbitki zwykłego chama po kuflu żywca ale ma jedno istotne zadanie... po jej przeczytaniu ma się DZIAĆ!
Kiedy pojawil się haiker i Glo napisała, że teraz będzie się dziać, pomyślałem sobie: oho, warto będzie poczytać, bo cenię sobie wyważoną komentarzownię Glo, która potrafi zjednoczyć zantagonizowanych poetów rzucających się sobie do gardeł ale zmiękły mi nogi w pęcinach, kiedy Glo napisała, że ona coś tam widzi i że to jest dobra, nieuczesana poezja. Owszem, to nieuczesanie przypomina mi łysą pałę Cyrankiewicza z jednym włosem, którego nijak nie można było uczesać, bo stał jak fiut na łysej glacy z moszną rozlaną po skronie, niczym sadzone w teflonowej patelni. Ktoś, kto chce splugawić Chrystusa kurwą
albo kurwę nim namaścić - zawsze osiągnie pożądany efekt. Przykładem jest ukrzyżowany penis Masłowskiej, czy porwanie zdjęcia papieża przez irlandzką wokalistkę Sinead O‘Connor. Że też nie porwała zdjęcia Stalina, do qrwy nędzy!
Haiker, to typowy przyklad na zamęt w poezji, która ma za zadanie wywołać do tablicy czytelników swoją miałką kontrowersyjnością a nie wartościami poezji, zrywającymi czapki z głów i powalającą na kolana. Myślę, że haiker powinien w dziale proza wstawiać odautorskie komentarze swoich wierszy, których nigdy nikt, oprócz niego nie przeczyta, bo „insługa obstrukcji“ co autor miał na myśli pisząc swoje wersze, przypomina świński ryj w galarecie, uśmiechnięty od ucha do ucha... paroksyzmem śmierci i tłum gapiów, którzy zastanawiają się, gdzie podziała się reszta z wieprzka
qrwy w przerywnikach
i chóje w średniówkach
na kasach qrwiszcza
w zajadach w potówkach
zblazowane krocza
jak świnka-skarbonka
poeci w kompleksach
i stonka w kartoflach
A dlaczego bluźnierstwo?januszek pisze:czyli co ? obwinianie "za ten stan rzeczy" Boga? czyli: bluźnierstwo, lżenie Osoby Pana Boga ...haiker pisze: po każdym dziesiątym
chwała ojcu i synowi
i duchowi też
Napisałam, że coś tam widzę, bo podeszłam do wiersza nie przez pryzmat tego, co Autor nieraz napisał pod moimi tekstami, ale korzystając z wiedzy ogólnej, którą (schlebiam sobie) posiadam.Qń Który Pisze pisze:zmiękły mi nogi w pęcinach, kiedy Glo napisała, że ona coś tam widzi i że to jest dobra, nieuczesana poezja.
Zaskakuje mnie ton twojego komentarza, tak wyważony i interesująco wypowiedziany. Jakże różny od komentarzy zamieszczanych pod innymi utworami. Stąd również moje zastanowienie nad przyczyną. Jak napisałem mogą być dwie.haiker pisze:Powiedz, jakie mam wpisać pytanie, żebyś odpowiedział. Skoro proszę o wyjaśnienie, to znaczy, że nie wiem.