Dlaczego jest tak, że osoby skostniałe w poglądach (tutaj uśmieszki do- jak rozumiem - wydupczenia) są jednocześnie zabetonowane w rozumieniu i wyrażaniu nie tyle poezji, co wręcz słów?emcek pisze:w nic nie próbuję obrócić, napisane dosłownie,czytaj ze zrozumieniem, co do penetracji a i owszem trzeba, a co zasłużyłeśdobrych co najwyżej kilku kolejnych dni życzę
Nie warto czekać na jutro, na obietnice, że będzie lepiej, lepiej już jest, bo się JEST.emcek pisze: ...
już wiem lepsze staje się teraz
jakbym tylko przebiegł
zapomniał dorysować jutro
...
z kubkiem świtu w ręku
...
Dlaczego OSOBY? emcek rzuca obraźliwe teksty skierowane ku mnie, ściśle - na ośmieszenie mnie, a ty sugerujesz, żeby pokarać obie osoby? To jak ktoś w autobusie kopie ci torbę, a ty zwracasz uwagę na niestosowność zachowania, to kierowca powinien wyprosić z pojazdu i tamtą osobę, i ciebie?iTuiTam pisze:Mam nadzieję, że osoby dramatu już sobie wszystko powiedziały?
Jeśli nie, to niedługo pojawi się kłódka z powodów jasno-określonych.
Jasne, pewnie wpadnie przypadkowo po raz trzeci, tłumacząc, że straciła zainteresowanie po takiej pyskówce, że myślała (a może myślał) że to kultura, a tu Kulturkampf. Śmieszne to jest, i po prostu widoczne.Agnieszka S. pisze:ojej... czyli nic nowego... po szlachecku w mordę?
Wypada się przywitać, użyte słowa są w zasadzie drugorzędne; zaproponowane przez ciebie nie nadają się, bo pierwsze ograniczone jest jedynie do przedstawienia się, scharakteryzowania osoby je piszącej (czyli brak elementu odnoszącego się do czytającego), a drugie niesłusznie zakłada wspólność rodziców.Agnieszka S. pisze:"weszła na portal po cichu" -to proszę mnie oświecić, jak wchodzi się tutaj PRAWIDŁOWO?
od słowa "kurwa", czy "witajcie bracia i siostry"?
śmiechu warte.
chcesz, żeby inni traktowali Twoją krytykę poważnie? to Ty zacznij ich traktować poważnie (czyt. z szacunkiem nie dla ich talentu, warsztatu, lecz tylko dlatego, że są ludźmi). pyskówka, jakiej przykład tu widzę, niedobrze o jakości Twojej krytyki świadczy.
Zamiast powitania taki (sobie a muzom) wiersz przytoczę:
TADEUSZ RÓŻEWICZ
eciepecie o poecie
(...)
Agnieszka S. pisze:"weszła na portal po cichu" -to proszę mnie oświecić, jak wchodzi się tutaj PRAWIDŁOWO?
od słowa "kurwa", czy "witajcie bracia i siostry"?
śmiechu warte.
chcesz, żeby inni traktowali Twoją krytykę poważnie? to Ty zacznij ich traktować poważnie (czyt. z szacunkiem nie dla ich talentu, warsztatu, lecz tylko dlatego, że są ludźmi). pyskówka, jakiej przykład tu widzę, niedobrze o jakości Twojej krytyki świadczy.
l
2000