Spowiedź

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
witek kiejrys

Re: Spowiedź poetycka

#11 Post autor: witek kiejrys » 18 lis 2014, 22:08

:)
samotność łączy tych, których zbiorowisko rozdziela

Albert Camus

Awatar użytkownika
anastazja

#12 Post autor: anastazja » 19 lis 2014, 14:20

Leszku, wgniecenia szczelin poduszki... tak sobie umyśliłam. Ale dziękuję za wnikliwość. Pozdrawiam. :)

Hosanno - mamy wybór oczywiście, ale ja wolę wybaczać. Dzięki. :)
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Awatar użytkownika
anastazja

#13 Post autor: anastazja » 19 lis 2014, 14:27

Ależ skąd eka. Zrobiłaś to ładnie. Dziękuję za czytanie. :)

Dzięki Elu - pozdrawiam.

januszek pisze:w końcu wyjął gwóźdź i rozpoczął smakowitą degustację

Januszku nie było w tej zupie takich składników. Raczej lebioda, szczaw rwany z łąki, albo "czerwony" krupnik. Kiedyś była taka kasza, która się zabarwiała delikatnie na; różowo-czerwono. Pamiętam tę zupę. Ale nie narzekam. Wyrosłam na odpowiedzialną osobę.
Pozdrawiam ;)

Witku - dzięki. :smoker:
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."

Awatar użytkownika
coobus

#14 Post autor: coobus » 19 lis 2014, 21:01

Spowiedź cicha, prawie bezdźwięczna, skarga nie skarga, łezka nie łezka... coś tam uwiera w klatce piersiowej, coś tam się przebija z zainfekowanej pamięci. Ładnie to przekazałaś. Gratuluję :bravo:

Dodano -- 19 lis 2014, 22:15 --

Dodam tylko, patrząc na nowy avatar, że Ty się nie zmieniłaś, ale ta Twoja sunia... strasznie wyrosła. I posiwiała, biedaczka. Inaczej niż ja - też posiwiałem, ale ciągle rosnę. Ucałuj pieska ode mnie :jez:
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

Awatar użytkownika
anastazja

#15 Post autor: anastazja » 19 lis 2014, 21:39

coobus pisze:patrząc na nowy avatar, że Ty się nie zmieniłaś, ale ta Twoja sunia... strasznie wyrosła. I posiwiała, biedaczka. Inaczej niż ja - też posiwiałem, ale ciągle rosnę. Ucałuj pieska ode mnie :jez:
Ha,ha,ha! Dobre. To pies góralski Krzysiu. Trzy lata temu, ta piękna mordka zjawiła się na weselu u mojego siostrzeńca. Okazało się, że pies, jest właściciela haty góralskiej, w której to, odbywało się wesele. Cudowny, duży i bardzo milusiński: głodna czułości przytuliłam się, jak widać z wzajemnością.
Dzięki Krzysiu, za obecność. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”