aha...lczerwosz pisze: Ewa Włodek pisze:
coobus pisze:
Takie przypadki się zdarzają. Na większą skalę dochodzi do tego w Iranie, choćby Teheran kilka tygodni temu. Kara wymierzana niepokornym kobietom. Być może do tego nawiązujesz w wierszu, Ewo.
nie, Coob, nie do tego bezpośrednio. Mnie chodziło raczej o bliższą "geografię". I nie o okaleczenia fizyczne, lecz o obrażenia psychiczne, po traumie...
Ewa Włodek pisze:
dlaczego - co, Leszku?
już nic

to dobrze, Anastazjo, bo o to mi chodziło...anastazja pisze: Dotyka bólem niesamowicie

myślę, Glo, że choć pisząc miałam na myśli okaleczenie psychiczne, to okaleczenie fizyczne, jakie by nie było, tez może się "zmieścić", bo też jest traumą, jak diabli...Gloinnen pisze: Miałam podobne skojarzenia, co coobus - z tzw. morderstwami honorowymi włącznie.

ooo, Skaranie! I tymi Twoimi słowy ucieszyłeś mnie, że hej! Wiesz, że ja sobie lubię "innowacje formalne" czasem wprowadzić, więc tym bardziej radam, że dostrzegłeś i uznałeś za warte odnotowania...skaranie boskie pisze: A do mnie na równi z treścią trafiła forma.
Układ wersów, rymy, włącznie z wewnętrznymi, przeplatanie różnej konwencji rymowej.

Kochani, najpiękniej Wam dziękuję, że jesteście, że poczytaliście i podzieliliście się ze mną Swoimi uwagami w przedmiocie. Moc najlepszego dla was w tym Nowym, który się nam właśnie zaczął...
i uśmiechy...
Ewa