Apostołowie szatana...

Uwaga! Tu wchodzisz na własne ryzyko i odpowiedzialność.
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lczerwosz
Administrator

Re: Apostołowie szatana...

#61 Post autor: lczerwosz » 16 sty 2016, 0:59

skaranie boskie pisze: Agencje ratingowe dostrzegają problem, który ogółowi zaświta dopiero, gdy będzie za późno.
czy jesteś naiwny, czy źle poinformowany.
Agencja Standard & Poor's obniżyła rating Polski a tymczasem agencja Fitch nie tylko utrzymała rating Polski na wysokim poziomie, to jeszcze decyzję uzasadniała stabilnymi prognozami.
Aby Ci odpowiedzieć dosłownie, musiałbym użyć sformułować niepoprawnych politycznie, bowiem bankierstwo jest pośród narodów świata niezbyt równo obstawione, o czym zapewne wiesz. Bankierzy się też dogaduję, chociaż nie wszyscy.

bronmus45

#62 Post autor: bronmus45 » 16 sty 2016, 9:10

Komisja Europejska sprawdzi naszą demokrację.
Udzielenie Polsce lekcji demokracji, jak niektórzy określają procedurę kontroli praworządności, to pierwszy taki przypadek w historii Unii Europejskiej.
^
S&P obniża rating Polski. A tymczasem w mediach publicznych...
Agencja S&P obniżyła rating Polski z perspektywą dalszego spadku. W efekcie kurs złotego dramatycznie spadł. Wydawało się, że to ważna informacja. Jednak w wieczornym wydaniu wiadomości rating otrzymał... 7 sekund czasu antenowego.
^*^
Kilka miesięcy sprawowania urzędu prezydenta przez człowieka z PiS, reprezentacja parlamentarna PiS, mająca większość decyzyjną w przegłosowywaniu antykonstytucyjnych uchwał(ustaw), jak i rząd stworzony z nadania Jarosława Kaczyńskiego doprowadziło do sytuacji opisywanych powyżej. Dla mnie, jak i zapewne dla milionów Polaków pamiętających mroczne lata PRL, oraz uczestniczących wtedy w sposób czynny w obaleniu tegoż ustroju jest ogromny wstyd. Wstyd za to, że tacy jak Kaczyński, chowający się pod pierzyną mamusi podczas powstawania pierwszej Solidarności, teraz doszli do głosu i rozdają karty. Karty znaczone łamaniem Konstytucji i bolesnym często lekceważeniem dorobku formującej się przecież ciągle naszej, polskiej demokracji. Dojrzewa już czas, kiedy to nawet tacy starzy jak ja włączą się w odsunięcie od władzy tych szkodników naszej państwowości. Mam jednak nadzieję, że tym razem wierchuszce PiS nie ujdzie to na sucho i zostaną osądzeni z pełną surowością prawa, za celowe działania prowadzące do zmarginalizowania Polski zarówno w samej Unii Europejskiej, jak i wobec reszty świata. Z widoczną i oczekiwaną korzyścią dla Kremla.
P.S - wersy wpisane dużym drukiem są to tytuły artykułów w gazetach. Można je znaleźć za pomocą Google.

Awatar użytkownika
lczerwosz
Administrator

#63 Post autor: lczerwosz » 16 sty 2016, 9:59

bronmus45 pisze:wersy wpisane dużym drukiem są to tytuły artykułów w gazetach. Można je znaleźć za pomocą Google.
Przepisywanie tytułów z gazet nie wnosi nic ciekawego do tej dyskusji. Wymyśl czasem coś sam.
Wymyśl, jak Polska może się rozwijać i zachować niepodległość. Uzależnienie od sąsiada jest kolosalne, usiłuje on teraz wymóc na Polsce uległość. Lobby bankowe zarządza pieniędzmi w wielu krajach, może ich siła jest większa, niż myślimy. Ale może nie. Rozpoznanie tylko walką.
Ciekawe, że przyjmujesz antypolskie stanowisko. Ktoś dopłaca do emerytury, czy sportowo?

bronmus45

#64 Post autor: bronmus45 » 16 sty 2016, 10:53

lczerwosz pisze:
bronmus45 pisze:wersy wpisane dużym drukiem są to tytuły artykułów w gazetach. Można je znaleźć za pomocą Google.
Przepisywanie tytułów z gazet nie wnosi nic ciekawego do tej dyskusji. Wymyśl czasem coś sam.
Wymyśl, jak Polska może się rozwijać i zachować niepodległość. Uzależnienie od sąsiada jest kolosalne, usiłuje on teraz wymóc na Polsce uległość. Lobby bankowe zarządza pieniędzmi w wielu krajach, może ich siła jest większa, niż myślimy. Ale może nie. Rozpoznanie tylko walką.
Ciekawe, że przyjmujesz antypolskie stanowisko. Ktoś dopłaca do emerytury, czy sportowo?
Tytuły z gazet to jedynie materiał do przedstawienia mojego, osobistego zdania na tematy w nich zawarte. Zdanie to jest przedstawione pod oznakowaniem ^*^. Zastanawiam się zatem, jakiej szerokości założono tobie klapki na oczy, że nie dostrzegasz tak "oczywistych oczywistości" i czepiasz się na zasadzie - "tonący brzydko się chwyta". Zauważ tutaj, że to powiedzenie różni się nieco od "tonący brzytwy się chwyta"
Ostatnie twoje pytanie uważam za chwyt poniżej pasa... Niejednokrotnie już pisałem, że moje niezmienne stanowisko wobec obozu związanego z Kaczyńskimi datuje się już od lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku.

Awatar użytkownika
lczerwosz
Administrator

#65 Post autor: lczerwosz » 16 sty 2016, 13:48

bronmus45 pisze:Ostatnie twoje pytanie uważam za chwyt poniżej pasa... Niejednokrotnie już pisałem, że moje niezmienne stanowisko wobec obozu związanego z Kaczyńskimi datuje się już od lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku.
Toż zioniesz nienawiścią, nie mogę pojąć dlaczego. To blokuje Ci postrzeganie ruchów, działań publicznych, prawnych, które nie mają nic wspólnego z naturalną aktywnością ludzi jako obiektów biologicznych a w szczególności psychologicznych. W polityce nie liczą się emocje, owszem czasem emocje decydentów, ale i oni mają doradców, ekspertów, co pomagają im wypracować racjonalne stanowisko. Emocje, jeśli się liczą, to dotyczą generowania przez polityków emocji tłumu, co czasem doprowadza do nawet rewolucji.
Moim zdaniem zostałeś podpuszczony przez Kod i jesteś przez nich używany, jako ich tuba (bez obrazy). Moje pytanie ewentualną gratyfikację sam uznaję za niewłaściwe, bowiem widzę raczej bezinteresowną, wręcz idealistyczną postawę. Tym bardziej nieracjonalną. Tak wiec, przepraszam.
A tymczasem to my w Polsce musimy mieć pomysł, jak nie dać się wydoić Europie z jej przodującą siłą, jak Europa może sie przyczynić do postępu w Polsce, a nie do dalszej degrengolady, rozwoju korupcji i złodziejstwa od samej góry władzy, upadku własnych przedsięwzięć, naszego szkolnictwa, ale i wiedzy historycznej.
Chciałbym zrozumieć Cię, tym bardziej, że ta postawa jest zupełnie irracjonalna. Nie mów mi o moich idolach, bo ich nie mam, jednak oceniam, że 8 ostatnich lat prowadzona polityka za bardzo nas uzależniła, wywłaszczyła. Każda próba wybicia sie na niepodległość, będzie tępiona. Między innymi głosami takich jak Ty. Nie pomyślą, ale żyją emocjami, negatywnymi emocjami, wręcz nienawiścią. Tak, w rządzie PiSu upatruję siłę, która odwróci negatywny trend, wręcz lawinę do przepaści.
Nie ma żadnego łamania konstytucji. Owszem, manipulacje PO przy TK było próbą zawłaszczenia tego gremium. Chłopcy sobie wymyślili, że choć przegrają wybory, to przy pomocy trzeciej izby zablokują możliwość pracy sejmu, potem oskarżą nową władzę o niemoc i lenistwo. Sprytne, tylko naiwne. Przy pomocy usłużnych dziennikarzy nagłośnią Polskę swoją propagandą. Zamiast wiadomości otrzymywaliśmy pro-pa-gan-dę. Jak za Gierka. To sie zaczęli skarżyć do Brukseli. Dla obrony swoich interesów i interesów banków i międzynarodowego kapitału, nie napisze dokładniej czyjego, ale to powszechnie i tak wiadomo. Próba rokoszu i interwencji. Dlatego to jest współczesna Targowica.
Zamiast ulegać tym siłom, lepiej się jednak zjednoczyć, na tyle ile to możliwe.
Bo prawdziwy wróg, to obce nam kulturowo, ale bardzo zachłanne plemiona, które, póki co, opanowują Zachód, ale może i nam przyjdzie sie z nimi zmierzyć, a przynajmniej bronić.

bronmus45

#66 Post autor: bronmus45 » 16 sty 2016, 14:14

@lczerwosz
.
Kilka cytatów z twojego komentarza i odpowiedź na nie. Resztę tekstu pominę milczeniem, bo jest tak niespójny i groteskowy, że tylko wybitni myśliciele ze sztabu Jarkacza mogli go opracować, a następnie przesłać ci sms-em, celem publikacji na forum.

- (...) oni mają doradców, ekspertów, co pomagają im wypracować racjonalne stanowisko (...).

Myślisz o doradcach i ekspertach z rodzaju kabaretu Komisji Macierewicza, zmieniających już zapewne 10 raz ostateczne przyczyny katastrofy smoleńskiej, czy może o zapewnieniach zarówno Dudy, jak i Szydło w kampanii wyborczej o ich możliwościach? Przecież tam i tu byli obecni doradcy i eksperci, niektórzy z tytułami profesorskimi. Są też zapewne obecni w kancelarii prezydenta, gdzie to Pierwszy Obywatel Rzeczypospolitej, jakim ponoć powinien być prezydent Polski, łamie wiele przepisów Konstytucji na którą przysięgał.
Czy więc ty sam piszesz te bzdury, czy tylko przepisujesz podesłane ci przez zwierzchników? :down:

- (...) Moim zdaniem zostałeś podpuszczony przez Kod (...)

:crach: Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Podejrzewam, że nie. Ostatni raz więc ci tłumaczę, że ja opisuję swoją oceną obozu Kaczyńskich, odkąd tylko zostałem właścicielem laptopa. Więc długo przed powstaniem KOD. To może oni wzorują się na mnie...

Awatar użytkownika
lczerwosz
Administrator

#67 Post autor: lczerwosz » 16 sty 2016, 15:39

bronmus45 pisze:To może oni wzorują się na mnie...
:cha: :cha: :cha:
bronmus45 pisze:Czy więc ty sam piszesz te bzdury, czy tylko przepisujesz podesłane ci przez zwierzchników?
A Ty je, jak twierdzisz, sam wymyślasz. Jeszcze lepiej.

Gratuję dobrego samopoczucia i życzę więcej.
Odpuszczam, wymiękam.
Bywaj.

bronmus45

#68 Post autor: bronmus45 » 16 sty 2016, 15:48

lczerwosz pisze:
bronmus45 pisze:To może oni wzorują się na mnie...
:cha: :cha: :cha:
bronmus45 pisze:Czy więc ty sam piszesz te bzdury, czy tylko przepisujesz podesłane ci przez zwierzchników?
A Ty je, jak twierdzisz, sam wymyślasz. Jeszcze lepiej.

Gratuję dobrego samopoczucia i życzę więcej.
Odpuszczam, wymiękam.
Bywaj.
... B Y W A J...

Obrazek

ELKA

#69 Post autor: ELKA » 16 sty 2016, 21:42

lczerwosz pisze:Odpuszczam, wymiękam.
Widzisz Bronek, wykończyłeś Leszka i teraz tylko ja Ci zostałam, i... Kaczyński :cha:

bronmus45

#70 Post autor: bronmus45 » 16 sty 2016, 22:00

ELKA pisze:Widzisz Bronek, wykończyłeś Leszka i teraz tylko ja Ci zostałam, i... Kaczyński
Swoją wypowiedzią potwierdzasz moją teorię, która opisuje rozumienie właściwej dyskusji przez PiSolubnych. Wtedy - według nich - jest właściwą i ma sens, jeśli im się przyznaje bezsprzeczną rację. Innej możliwości nie ma. Że ty jesteś tożsamą z nimi, to już wiedziałem od dawna, więc niczym nowym mnie nie zaskoczyłaś. Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „MOIM SKROMNYM ZDANIEM”