Na twoich ustach moja skrzętnie skrywana
nieobecność.
Wiem, najdłuższa noc doskonale
obędzie się bez ckliwych wierszy.
Wystarczy spać, najlepiej do najkrótszej,
pobudka prawdopodobnie nic nie zmieni.
Będziemy jedynie starsi, w naszej mikroskali.
I może w końcu wypowiemy
pożegnania.
Przesilenia
-
- Kontakt:
Re: Przesilenia
Ciekawy wiersz zmuszający do refleksji
opowiada o dwojgu ludzi, którzy się kochają, ale ta Miłość wygasła, te wszystkie noce są wymuszone, każde spotkania, każdy pocałunek. Tęsknią za tymi czasami gdy ta Miłość byłą silna, obecna w ich życiu, bo teraz zmierza to do końca.
Gratuluję, życzę dalszej weny
Pozdrawiam

Gratuluję, życzę dalszej weny

Pozdrawiam

" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
-
naszej mikroskali ... ale z naszej strony to zawsze makroskala w której się dumnie poruszamy nie zauważając otaczających nasMarcin Sztelak pisze:Będziemy jedynie starsi, w naszej mikroskali
milionów podobnych

-
Oddalanie się od siebie, brak porozumienia i wygasłe uczucie. Takie bycie razem jest bez sensu, więc i czas pożegnania...
Smutno sie zrobiło, tak wiele razy to się zdarza.
Pozdrawiam.
Smutno sie zrobiło, tak wiele razy to się zdarza.
Pozdrawiam.
- eka
- Moderator
Przesilenie w stronę prawdy. Gorzkiej.
Dobry wiersz.

Dobry wiersz.

- Bożena
- nie zawsze udaje się przeżyć życie wspólnie, czasem trzeba się pożegnać- ale jednocześnie przesilenie może oznaczać powrót do zdrowia, więc może jeszcze nie wszystko straconeMarcin Sztelak pisze:Na twoich ustach moja skrzętnie skrywana
nieobecność.