hurysy od loży na smętniku
pierwszej penetracji
uprawiają mistyczną trójpolówkę
z przedłużonym terminen nieważności
na od(l)udnej drodze do nieba
kobiety na kartki z kalendarza
niezerwany strzał
rosyjska ruletka
-
rosyjska ruletka
Nie bój się snów, dzielić się tobą nie będę. - Eka
- lczerwosz
- Administrator
Re: rosyjska ruletka
Jest kilka fajnych przeniesień terminologii z jednej do innej domeny. To zawsze ożywcze dla języka danej dziedziny.
Ale nie wiem, o co tu chodzi w ogóle, raczej zlepek rekwizytów.
Smętnik pierwszej penetracji - nie jestem przekonany do takiego dopełniaczowego powiązania defloracji (zapewne i zapewne hurysy, co zaskakujące, ale to akurat dobrze) z miejscem (zapewne) pamięci, opowieści i analizy ale i spowiedzi czy publikacji nastroju, najczęściej smutku czy wręcz depresji.
przedłużony termin nieważności - miało zaskakiwać przez zaprzeczenie, fajnie by wyglądało na opakowaniu parówek, ale nie łapię, co oznacza w kontekście trójpolówki uprawianej przez hurysy.
od(l)udna droga do nieba - to dobre.
kobiety na kartki z kalendarza - też dobre, ale lepiej dać w osobnych wierszach, przerzutnia:
kobiety na kartki
z kalendarza
niezerwany strzał - a co znaczy zerwać strzał, spalić dowcip to może i strzał - wiadomo, za wcześnie strzelić, skompromitować coś, co miało być zaskoczeniem. Zerwać pęta, zerwać się do biegu - też wiem.
Nawet tytuł tego nie łączy w całość
Ale nie wiem, o co tu chodzi w ogóle, raczej zlepek rekwizytów.
Smętnik pierwszej penetracji - nie jestem przekonany do takiego dopełniaczowego powiązania defloracji (zapewne i zapewne hurysy, co zaskakujące, ale to akurat dobrze) z miejscem (zapewne) pamięci, opowieści i analizy ale i spowiedzi czy publikacji nastroju, najczęściej smutku czy wręcz depresji.
przedłużony termin nieważności - miało zaskakiwać przez zaprzeczenie, fajnie by wyglądało na opakowaniu parówek, ale nie łapię, co oznacza w kontekście trójpolówki uprawianej przez hurysy.
od(l)udna droga do nieba - to dobre.
kobiety na kartki z kalendarza - też dobre, ale lepiej dać w osobnych wierszach, przerzutnia:
kobiety na kartki
z kalendarza
niezerwany strzał - a co znaczy zerwać strzał, spalić dowcip to może i strzał - wiadomo, za wcześnie strzelić, skompromitować coś, co miało być zaskoczeniem. Zerwać pęta, zerwać się do biegu - też wiem.
Nawet tytuł tego nie łączy w całość
-
a ztaką interpuncją?
hurysy od loży na smętniku,
pierwszej penetracji
na od(l)udnej drodze do nieba,
kobiety na kartki z kalendarza-
-niezerwany strzał
strzał zerwany jest zwykle niecelny
hurysy od loży na smętniku,
pierwszej penetracji
na od(l)udnej drodze do nieba,
kobiety na kartki z kalendarza-
-niezerwany strzał
strzał zerwany jest zwykle niecelny
- alchemik
Stawiałbym tu na refleksje dotyczące nieistotnych kobiet z życia mężczyzny.
Istotnych tylko przez samo swoje zaistnienie i trwanie w pamięci.
Dla mnie, jednak, ta miniatura stanowi nierozerwalną całość informacyjną.
Począwszy od smętnika pierwszej penetracji. Takiego męskiego odpowiednika defloracji, jednak bez fizycznych i namacalnych skutków, tejże.
Zwykle takie seksualne inicjacje doprowadzone do skutku przez ciekawość i chęć dorównania kolegom, nie wywierają specjalnych duchowych przeżyć i bywają rozczarowaniem. Mistyczna trójpolówka, to po prostu aktywność seksualna z przemiennymi obiektami. Odludna i odudna droga do nieba, z jednej strony oznaczać może pogoń za erotycznymi przeżyciami, ale z drugiej, również fantazje erotyczne po latach.
Może też oznaczać nachodzące nagle na starszego człowieka refleksje z krańca drogi, mężczyzny, któremu bliżej do nieba niż do przyszłej jesieni, refleksje o kobietach z czasu, kobietach z kalendarza, które były urozmaiceniem tła jego życia, nie nadawały się jednak na zerwanie spustu rewolweru rosyjskiej ruletki i zerwanie kartki z kalendarza, w wyborze spośród nich tej jednej.
Pozdrawiam
Jerzy Edmund
Istotnych tylko przez samo swoje zaistnienie i trwanie w pamięci.
Dla mnie, jednak, ta miniatura stanowi nierozerwalną całość informacyjną.
Począwszy od smętnika pierwszej penetracji. Takiego męskiego odpowiednika defloracji, jednak bez fizycznych i namacalnych skutków, tejże.
Zwykle takie seksualne inicjacje doprowadzone do skutku przez ciekawość i chęć dorównania kolegom, nie wywierają specjalnych duchowych przeżyć i bywają rozczarowaniem. Mistyczna trójpolówka, to po prostu aktywność seksualna z przemiennymi obiektami. Odludna i odudna droga do nieba, z jednej strony oznaczać może pogoń za erotycznymi przeżyciami, ale z drugiej, również fantazje erotyczne po latach.
Może też oznaczać nachodzące nagle na starszego człowieka refleksje z krańca drogi, mężczyzny, któremu bliżej do nieba niż do przyszłej jesieni, refleksje o kobietach z czasu, kobietach z kalendarza, które były urozmaiceniem tła jego życia, nie nadawały się jednak na zerwanie spustu rewolweru rosyjskiej ruletki i zerwanie kartki z kalendarza, w wyborze spośród nich tej jednej.
Pozdrawiam
Jerzy Edmund
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
-
ciekawa i obszerna interpretacja - simienna . dziękuję serdecznie.
- Elunia
Kobiety idealne, wpisują w kalendarzyk swoje doznania wysokich lotów, z wielką obawą, że kalendarzyk zawiedzie.
Raczej nie moje klimaty. Chyba, że nie rozumiem.
Pozdrawiam
Raczej nie moje klimaty. Chyba, że nie rozumiem.
Pozdrawiam