Wróż
Moderatorzy: skaranie boskie, Gorgiasz
-
Wróż
Długo nie miałem żadnej partnerki, do brydża. Z Gutkiem ogrywaliśmy całą wieś, nawet z zaciągiem letników . Zgredzie odgrywali się jak zwykle - plotąc o mezaliansie szczęścia z grą w karty.
W klubie dziewczyny po swojemu praktykowały życie towarzyskie, próbowały przypomnieć się, rechotem zakropić w uszy i oczy.
Orientowałem się wystarczająco dużo w tym, która idzie w parę, koledzy między przechwałkmi a unikami w odpowiedzi byli czytelni, ich nawijka na pięć lat do przodu, wiedzą czasem wartą nieschłodzonego piwa.
Otaczały mnie wianuszkiem, żebym im powróżył. Jak brakowało dupka lub króla treflowa blotka dawała na zapowiedzi, puszczenia w trąbę. As kierowy był kartą niewybudzonych cnotek, jednej powiedziałem, że kobyła już się oźrebiła i wkrótce skłusuje ją kórwewicz o maści nieznanej.
W letni wieczór za sprawą eliksru odwagi odszedłem ze stanu kapłoństwa. Ja jako były ministrant (aż do wojska) powiadam wam: każdej bym się nadał na piejoka i jeboka, a macanie w czasach, kiedy południowi Hiperborejowie nie zanali słowa level było pierwszą grzędą porozumienia.
W klubie dziewczyny po swojemu praktykowały życie towarzyskie, próbowały przypomnieć się, rechotem zakropić w uszy i oczy.
Orientowałem się wystarczająco dużo w tym, która idzie w parę, koledzy między przechwałkmi a unikami w odpowiedzi byli czytelni, ich nawijka na pięć lat do przodu, wiedzą czasem wartą nieschłodzonego piwa.
Otaczały mnie wianuszkiem, żebym im powróżył. Jak brakowało dupka lub króla treflowa blotka dawała na zapowiedzi, puszczenia w trąbę. As kierowy był kartą niewybudzonych cnotek, jednej powiedziałem, że kobyła już się oźrebiła i wkrótce skłusuje ją kórwewicz o maści nieznanej.
W letni wieczór za sprawą eliksru odwagi odszedłem ze stanu kapłoństwa. Ja jako były ministrant (aż do wojska) powiadam wam: każdej bym się nadał na piejoka i jeboka, a macanie w czasach, kiedy południowi Hiperborejowie nie zanali słowa level było pierwszą grzędą porozumienia.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2017, 11:18 przez witka, łącznie zmieniany 4 razy.
Nie bój się snów, dzielić się tobą nie będę. - Eka
- pan_ruina
Re: Wróż
Byłeś ministrantem kobyły?:))witka pisze:Ja jako kobyły ministrant
Franku, masz w tekście jeszcze literówki, sypnij kilkoma przecinkami i będzie...

To Twój pierwszy. W miniaku jest jeszcze kilka zdań do wyprostowania, ale poczekam na opinię kolegów po piórze.
(Gratuluję płodności w poezji. Poszedłeś na ilość:)
Pozdrawiam.
- alchemik
Jest fajne ale niechlujne. Masz ten urok wrzucania tekstów niedokończonych w sensie obróbki.
A poza tym masz urok operowania słowem luzackim i ironicznym.
A poza tym masz urok operowania słowem luzackim i ironicznym.
* * * * * * * * *
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
Jak być mądrym.. .?
Ukrywać swoją głupotę!
G.B. Shaw
Lub okazywać ją w niewielkich dawkach, kiedy się tego po tobie spodziewają.
J.E.S.
* * * * * * * * *
alchemik@osme-pietro.pl
- skaranie boskie
- Administrator
Dla mnie trochę niejasne, ale może dlatego, żem nigdy nie ministrancił.
Prawda, że poznać mi było dane środowisko, o którym piszesz i raczej wiedza się pokrywa. Szkoda, że w tak skodensowanej pigułce.
Podałbym ci piwo w podobnej, ale jeszcze nie wymyślili. Wszystko przed nami.

Prawda, że poznać mi było dane środowisko, o którym piszesz i raczej wiedza się pokrywa. Szkoda, że w tak skodensowanej pigułce.
Podałbym ci piwo w podobnej, ale jeszcze nie wymyślili. Wszystko przed nami.

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Witaj,
akurat nie moje klimaty, ale pomysł zabawny. Doradzam zostawić kursywę, bo ma sens. Ale pogrubienie kursyw uważam za lekką przesadę
Pozdrawiam
H8
akurat nie moje klimaty, ale pomysł zabawny. Doradzam zostawić kursywę, bo ma sens. Ale pogrubienie kursyw uważam za lekką przesadę

Pozdrawiam
H8