alert

Moderatorzy: Gloinnen, eka

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
elka

alert

#31 Post autor: elka » 22 wrz 2017, 16:58

jaguar pisze:
22 wrz 2017, 16:41
Humor w wierszach to cecha bezcenna, bo niewielu potrafi.
Fakt, pojechałam nieco ironicznym uśmiechem stąd może taka, a nie inna reakcja... :myśli:

Dziękuję za odwiedziny. :)

Marcin Sztelak

alert

#32 Post autor: Marcin Sztelak » 22 wrz 2017, 19:25

Mimo wszystko rzuciłbym okiem w statystyke, bo nie mogę oprzeć się w rażeniu, że i ilościowo i procentowo jeśli chodzi o gwałty, pobicia itd jednak przodują biali i bogobojni ( z jedynie słusznej opcji).
Demonizacja to kiepski pomysł – zawsze i to nie zależnie od poglądów, na co mamy piękne przykłady z histori, niedawnej i dawniejszej.

Pozdrawiam.

elka

alert

#33 Post autor: elka » 22 wrz 2017, 19:43

Marcin Sztelak pisze:
22 wrz 2017, 19:25
Mimo wszystko rzuciłbym okiem w statystyke, bo nie mogę oprzeć się w rażeniu, że i ilościowo i procentowo jeśli chodzi o gwałty, pobicia itd jednak przodują biali i bogobojni ( z jedynie słusznej opcji).
Widocznie inne statystyki oglądaliśmy... może w innych tv. Ja też gdzieś słyszałam, że islam to religia pokoju, dlatego dziwię się, czemu tam ciągle wojny...

Awatar użytkownika
tabakiera
alert

#34 Post autor: tabakiera » 22 wrz 2017, 19:58

Marcin Sztelak pisze:
22 wrz 2017, 19:25
Demonizacja to kiepski pomysł – zawsze i to nie zależnie od poglądów, na co mamy piękne przykłady z histori, niedawnej i dawniejszej.

Pozdrawiam.
:bravo:

Awatar użytkownika
tabakiera
alert

#35 Post autor: tabakiera » 22 wrz 2017, 20:04

Polityka nienawiści jest złą polityką.
Wypadałoby w człowieku widzieć człowieka, bez względu na wyznanie.
Nie śledzę statystyk ale wiem, że wiele katoliczek godzi się na katowanie przez katolickich mężów.
W imię wiary i dla danego słowa.
Może liczą na nagrodę w drugim życiu, tym u wrót Pana.

Znam wielu sympatycznych i dobrych ludzi innej wiary.

Gwałty?
Pośrednio dotknął mnie gwałt bardzo poprawnego i wykształconego Europejczyka.

Zgadzam się, że zbytnia gościnność nie jest dobra, wszystko ma granice.

To, że wiersz porusza modny (również politycznie) temat nie zwiększa jego wartości literackiej.
Początek ujdzie, metafora z majtkami nietrafiona i nie obroni jej żarliwa dyskusja.

elka

alert

#36 Post autor: elka » 22 wrz 2017, 20:20

tabakiera pisze:
22 wrz 2017, 20:04
Początek ujdzie, metafora z majtkami nietrafiona i nie obroni jej żarliwa dyskusja.
Ja też się dziwię czemu ciągle ktoś pisze, pod tym dennym wierszykiem... a z majtkami masz rację, są do d...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

alert

#37 Post autor: skaranie boskie » 22 wrz 2017, 21:31

elka pisze:
22 wrz 2017, 20:20
a z majtkami masz rację, są do d..
Do d.. to jest papier. Majtki są na d...
elka pisze:
22 wrz 2017, 19:43
Ja też gdzieś słyszałam, że islam to religia pokoju, dlatego dziwię się, czemu tam ciągle wojny...
To temat na osobną dyskusję i na pewno nie w dziale z wierszami. Nawet, jeśli wiersze słabe.
Odnoszę wrażenie, Elu, że na siłę chcesz dołączyć do oficjalnej propagandy antyimigracyjnej. Już raz próbowałaś i wyszło dość blado. Tym razem też nie jest lepiej. Ilość głosów w dyskusji nie zawsze świadczy o jakości utworu, podobnie, jak sam temat jeszcze go dobrym nie czyni.
Wrócę do tematu, który poruszyłaś, ale w innym miejscu, jeżeli nie zapomnę. Dziś już na pewno nie, bo zwyczajnie padam po cholernie długiej włóczędze.
Pozostaje jeszcze sprawa cipki, którą posłużył się Witka, która zaś zbulwersowała Elkę i Lucile.
Rozumiem wasze oburzenie, dziewczyny, zwłaszcza, że mowa była również o piasku w tejże. To może być niemiłe, choć nie umiem sobie tego wyobrazić. Sama jednak cipka, jako słowo nie tylko w mowie potocznej, ale również w poważnych słownikach przytaczane, bulwersować - myślę - nie powinno. Tym bardziej, że w dyskusjach na naszym portalu padają o wiele dosadniejsze określenia.
Myślę, że zdanie napisane przez Witkę, o ciągnięciu za włosy w celu uchronienia rzeczonej cipki przed zapiaszczeniem absolutnie nie jest skierowane w nikogo personalnie. Jest raczej puszczeniem oka do współdyskutantów, zwłaszcza w odniesieniu do pierwszych zwrotek wiersza, które można odebrać, jako opowieść o prostytutkach. Sam też się na to złapałem. Ostatnia próbuje naprowadzić na właściwy trop, ale prawdopodobnie naprowadzi jedynie odbiorczynie płci żeńskiej. My, faceci, mamy zbyt prostą konstrukcję, żeby nadążyć za takimi niuansami. ;)
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

elka

alert

#38 Post autor: elka » 22 wrz 2017, 22:28

skaranie boskie pisze:
22 wrz 2017, 21:31
Odnoszę wrażenie, Elu, że na siłę chcesz dołączyć do oficjalnej propagandy antyimigracyjnej.
Dokładnie.
skaranie boskie pisze:
Już raz próbowałaś i wyszło dość blado. Tym razem też nie jest lepiej.
Do trzech razy sztuka... :cha:
skaranie boskie pisze:
Pozostaje jeszcze sprawa cipki, którą posłużył się Witka, która zaś zbulwersowała Elkę i Lucile.
Rozumiem wasze oburzenie, dziewczyny
Nie sądzę. Facet jest na to zbyt gruboskórny.
skaranie boskie pisze:
My, faceci, mamy zbyt prostą konstrukcję
Nie sposób się nie zgodzić.

Pozdrawiam. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”