Eternal sunset
- teo
Eternal sunset
dziękuję bogu za
miękką pościel pod naszymi głowami i
każde rozstanie które prowadzi do spotkania i
pamięć mięśni którą kształtuje twoja talia
za zimne góry w które chcę iść
i ciemność którą rozjaśniasz
świeże powietrze rozrywające płuca
kojące struktury zdań
dźwięki pianina w cichą noc i kryształowe pałace
w których schowamy się gdy wszyscy inni
postanowią toczyć burzę i
za to że chcę stać
lub przesunąć się w prawo
lewo
gdziekolwiek będę z tobą
miękką pościel pod naszymi głowami i
każde rozstanie które prowadzi do spotkania i
pamięć mięśni którą kształtuje twoja talia
za zimne góry w które chcę iść
i ciemność którą rozjaśniasz
świeże powietrze rozrywające płuca
kojące struktury zdań
dźwięki pianina w cichą noc i kryształowe pałace
w których schowamy się gdy wszyscy inni
postanowią toczyć burzę i
za to że chcę stać
lub przesunąć się w prawo
lewo
gdziekolwiek będę z tobą
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
Tadeusz Makowski – Pamiętnik
-
Eternal sunset
Z dużą przyjemnością... 

- tetu
Eternal sunset
Ciut za dużo spójników. Postawione na końcu wersu, drażnią.
Poniżej 4x powtarzasz "które - którą" potem znowu "których" technicznie do niewielkiej korekty.
Jeśli chodzi o esencję wiersza, bardzo subtelnie prowadzisz czytelnika, pomiędzy przyrodą, tymi cudnymi zachodami, a uczuciem jakim peel darzy kobietę. Wieczne zachody słońca brzmią dwuznacznie. Samo słowo "wieczne" daje do myślenia, a słońce? każdy może mieć swoje. Jak dla mnie dobry, obrazowy wiersz, sporo dwuznaczności.
Poniżej 4x powtarzasz "które - którą" potem znowu "których" technicznie do niewielkiej korekty.
Jeśli chodzi o esencję wiersza, bardzo subtelnie prowadzisz czytelnika, pomiędzy przyrodą, tymi cudnymi zachodami, a uczuciem jakim peel darzy kobietę. Wieczne zachody słońca brzmią dwuznacznie. Samo słowo "wieczne" daje do myślenia, a słońce? każdy może mieć swoje. Jak dla mnie dobry, obrazowy wiersz, sporo dwuznaczności.
- teo
Eternal sunset
Dziękujępoint of view pisze: ↑12 lis 2017, 11:14Z dużą przyjemnością...

Jeśli domyślałem się, że taka uwaga się pojawi, to możemy już założyć, że spójniki są całkowicie na miejscu. Takie moje przestępstwo z premedytacjątetu pisze: ↑12 lis 2017, 12:28Ciut za dużo spójników. Postawione na końcu wersu, drażnią.

Dziękuję tetutetu pisze: ↑12 lis 2017, 12:28Jeśli chodzi o esencję wiersza, bardzo subtelnie prowadzisz czytelnika, pomiędzy przyrodą, tymi cudnymi zachodami, a uczuciem jakim peel darzy kobietę. Wieczne zachody słońca brzmią dwuznacznie. Samo słowo "wieczne" daje do myślenia, a słońce? każdy może mieć swoje. Jak dla mnie dobry, obrazowy wiersz, sporo dwuznaczności.

Pozdrawiam
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
- tetu
Eternal sunset
wiesz że za to grozi odsiadka? na szczęście nie jestem sędzią:)teo pisze: ↑12 lis 2017, 13:23Takie moje przestępstwo z premedytacją
Spoko Ty tu rządzisz, to tylko moje spojrzenie na tekst, a eksperymenty i poszukiwania wskazane. Może wyrok będzie łaskawy

- tetu
Eternal sunset
wiesz że za to grozi odsiadka? na szczęście nie jestem sędzią:)teo pisze: ↑12 lis 2017, 13:23Takie moje przestępstwo z premedytacją
Spoko Ty tu rządzisz, to tylko moje spojrzenie na tekst, a eksperymenty i poszukiwania wskazane. Może wyrok będzie łaskawy

- tetu
Eternal sunset
Jeżu, ale się sklonowałam:( sorki coś mi się tu dzisiaj zwiesza:(
wybacz
wybacz
- teo
Eternal sunset
Ależ nie ma czego wybaczać. Mi też się wiesza. Pewnie serwer zapchanytetu pisze: ↑12 lis 2017, 13:41Jeżu, ale się sklonowałam:( sorki coś mi się tu dzisiaj zwiesza:(
wybacz

Eksperymenty swoją drogą, ale ja jestem impresjonistą i widocznie tak musiałem go napisać. Wiem że te zaimki mogą drażnić, ale wolę surową formę bo powstał w przypływie chwili

-
Eternal sunset
Faktycznie jest za co dziękować, nawet ta premedytacja nie przeszkadza.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.