nić w labiryncie
ciągnie prosto do łóżka
znaleziona nocą prowadzi do mety
którą jest twoja ekstaza
rozsupłałem cię
ariadno
po dobrym starcie
- Gloinnen
- Administrator
Re: po dobrym starcie
Wiersz zdecydowanie widzę w miniaturach, jeżeli nie masz nic "naprzeciwko"...
Erotyk z mitologią w tle, w sumie pomysł całkiem ciekawy. Wszystkie drogi prowadzą do... łóżka... I, według mnie, zmyślne (czy raczej zmysłowe) wykorzystanie mitu o Ariadnie.
Bardzo dobry początek i pointa, pokazują interesująco miłosne "podchody", dobrze ujęte jako rozsupływanie... Gra wstępna przecież (hmmmm...) to nic innego, jak wędrówka po labiryncie, trochę na oślep, ale przecież istnieją nici, które prowadzą prosto do celu.
"metą jest twoja ekstaza"
Ogólnie - niezły tekst.
Pozdrawiam,

Glo.
Erotyk z mitologią w tle, w sumie pomysł całkiem ciekawy. Wszystkie drogi prowadzą do... łóżka... I, według mnie, zmyślne (czy raczej zmysłowe) wykorzystanie mitu o Ariadnie.
Bardzo dobry początek i pointa, pokazują interesująco miłosne "podchody", dobrze ujęte jako rozsupływanie... Gra wstępna przecież (hmmmm...) to nic innego, jak wędrówka po labiryncie, trochę na oślep, ale przecież istnieją nici, które prowadzą prosto do celu.
Zastanawiam się, czy środkowego dwuwersu nie byłoby lepiej skrócić.firlo pisze:znaleziona nocą prowadzi do mety
którą jest twoja ekstaza
Ogólnie - niezły tekst.
Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Gloinnen pisze:Wiersz zdecydowanie widzę w miniaturach, jeżeli nie masz nic "naprzeciwko"...
Bardzo dobry początek i pointa, pokazują interesująco miłosne "podchody", dobrze ujęte jako rozsupływanie...[/i Gra wstępna przecież (hmmmm...) to nic innego, jak wędrówka po labiryncie, trochę na oślep, ale przecież istnieją nici, które prowadzą prosto do celu.
firlo pisze:znaleziona nocą prowadzi do mety
którą jest twoja ekstaza
Zastanawiam się, czy środkowego dwuwersu nie byłoby lepiej skrócić.
Ogólnie - niezły tekst.
Pozdrawiam,
Glo.
dziękuję za ciepłe słowa Glo, niezmiernie mi miło, że do mnie zajrzałaś

serdecznie pozdrawiam

F.
-
hehe, i znowu ta cząstka wyda mi się niepotrzebnafirlo pisze:znaleziona nocą prowadzi do mety
którą jest twoja ekstaza
meta kojarzy się tutaj zupełnie inaczej i nie ma
nic wspólnego z ekstazą
pozostałe 4 wersy tworzą dobry okruch
Pozdrawiam