Odkurzyłaś wiersz styczniowy iskierko...jeszcze wtedy byliśmy z Sokratexem na noże, razem z Artim-teraz się bardzo lubimy(mówię za siebie)Dziękuję za dobre słowo!
ooo, Gosiu, że ja taki wiersz przeoczyłam! A to trafne "opisanie" sytuacji, kiedy albo masz doskonały tekst do zinterpretowania i pochodzisz do niego jak do swoistego sacrum, albo dostajesz coś, co autor uważa za dobre, a - przysłowiowo - rośnie w ustach...
Tak czy siak - jak na tak...
Pozdróweczki z uśmiechami...
Ewa
Jak widać, dyskusje polityczne mogą być także... niepolityczne.
Proszę jednak - wyluzujcie! rozmowa wszak toczyła się prawie dziewięć miesięcy temu...
A jeśli odczuwacie potrzebę (rzeczowej!) debaty na tematy związane z polityką, to proponuję przeznaczony do tego dział "Moim skromnym zdaniem"...
Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
i jeśli coś to ja jestem wszystkiemu winna
przepraszam jeśli moim komentarzem
do tego wiersz, odkopałam waszą poprzednią
dyskusję
Nie mam nic przeciwko odkopywaniu wierszy, a nawet polemik.
Natomiast wszelkie rozmowy, zwłaszcza (choć, oczywiście, nie tylko) o polityce (potencjalnie zawieruchotwórcze) - powinny toczyć się z wzajemnym poszanowaniem adwersarzy. Wystarczająco dużo możemy nasłuchać się i naczytać "śmieciowych" wypowiedzi w mediach. Bluzgów, inwektyw, docinków ci tam dostatek!
Jako Autorzy, a więc w pewnym sensie kulturalna elita, pokażmy się z tej lepszej strony.
Jest to mój apel ogólny, adresowany do wszystkich, nie personalnie.
Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura